Farmaline

Yalacta Ferment voor Melkkefir

Afbeelding vergelijkbaar
Jouw prijs
Bespaar2
2x4 g
€ 108,00 / 100 g
€ 8,64
-14%
Adviesprijs€ 10,10
Onmiddellijk leverbaar
Gratis vanaf € 39
  • Productcode / EAN
    4623609 / 3134000230208
  • Doseringsvorm
    Drank
  • Fabrikant
    GELBOPHARMA Sprl

Productdetails & verplichte informatie

Ferment Kefir
Zorg voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.
Verdere productinformatie

Kefir is een drank van Kaukasische oorsprong, licht verteerbaar en al sinds de Oudheid geconsumeerd. Er zijn twee vormen: melkkefir en water- of fruitkefir. Het is een gefermenteerde en gekweekte drank die qua smaak sterk lijkt op drinkyoghurt. Ze wordt gemaakt met korrels, net als zuurdesembrood. Deze ferment is een combinatie van gisten, melkeiwitten en bacteriën. Het heeft een licht zure en romige smaak.

Meestal wordt het bereid met volle melk, zoals koe-, geiten- of schapenmelk, maar het kan ook gemaakt worden met plantaardige alternatieven zoals sojamelk.

Omdat het een gefermenteerde drank is, kunnen de meeste mensen met lactose-intolerantie ook kefir drinken. De melkzuurbacteriën die het bevat, behoren tot het geslacht Lactobacillus en produceren melkzuur dat vergelijkbaar is met dat in ons lichaam. Ze zijn verantwoordelijk voor de gezondheidsvoordelen die kefirdrinkers ervaren. Kefir is ook een waardevolle bron van voedingsstoffen: eiwitten, B-vitamines, kalium en calcium.

Wil je het hele gezin laten profiteren van de voordelen? Liefhebbers van de melkversie kunnen in enkele minuten heerlijke kefir maken dankzij de Yalacta melk-kefir fermenten.

Ingrediënten:

Biologische lactose, Lactococcus lactis, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium, Kluyveromyces marxianus.

Aanbevolen dagelijkse dosis:

Bereiding van melkkefir:

  • los het ferment op in ½ kopje melk. Roer tot een homogene vloeistof ontstaat. Dek de kop af. Laat 15 minuten rusten.
  • giet het opgeloste ferment in een glazen fles met een schroefdeksel dat luchtdicht sluit en voeg de rest van de liter melk beetje bij beetje toe.
  • schud de fles stevig van onder naar boven gedurende 2 minuten om het geheel goed te mengen.
  • draai het deksel los en laat het losjes op de fles liggen.
  • laat de fermentatie bij kamertemperatuur (+18/+25 °C) 24 uur ontwikkelen. De inhoud van de fles wordt dikker en begint te binden. De fermentatie is dan voltooid.
  • schud de fles: de verkregen kefir moet de consistentie hebben van dikke melk.

Je kunt hem puur drinken, op smaak brengen of gebruiken als basis voor vinaigrettes, smoothies en meer. Hij kan ook dienen als vervanger van karnemelk of yoghurt in recepten.

Wat is de smaak? Het smaakt als een sterk gearomatiseerde cultuurlak. De smaak hangt af van het fermentatieniveau. Goed gefermenteerde kefir smaakt doorgaans zuur, sterk en een beetje bruisend. In sommige kringen staat het bekend als “melkchampagne”.

Hoe op smaak brengen? Melkkefir kan worden gearomatiseerd met verse of diepvriesvruchten, smaakextracten zoals vanille, of gezoet met rietsuiker, honing, ahornsiroop, stevia of fruit. Er zijn talloze smaakopties.

Bewaar- en gebruiksadvies:

Koel en droog bewaren.

Nettohoeveelheid:

2 zakjes van 4 g

Gegevens fabrikant:

Compagnie Générale de Diététique
99 Rue du Général Moulin
14000 Caen
Frankrijk

Fabrikant

Compagnie Générale de Diététique
99 Rue du Général Moulin
14000 Caen
Frankrijk

Yalacta Ferment voor Melkkefir

Reviews filteren:

Voor elke kwalitatieve review van minimum 50 woorden die je schrijft, ontvang je een Promocode, geldig op je volgende aankoop!