Vitamine D

Vitamine D - de zonnevitamine

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die het lichaam zelf kan aanmaken dankzij UVB-stralen. In onze breedtegraden is de zonnestraling echter niet voldoende om in de vitamine D-behoeften te voorzien, vooral niet tijdens de wintermaanden, zodat een supplement nuttig kan zijn. Daarom bieden we bij Farmaline verschillende vitaminesupplementen aan.

Voedingssupplementen op basis van vitamine D zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Wij bieden tabletten, capsules en druppels aan. Ze zijn allemaal doeltreffend om onze dagelijkse behoeften aan vitamine D te dekken. Druppelpreparaten worden geabsorbeerd via het darm-slijmvlies, terwijl de fijne bloedvaten onder de tong zorgen voor de opname van vitamine D bij het nemen van smelttabletjes. De verschillende preparaten hebben een vitaminegehalte dat varieert van 400 IE tot 3000 IE.

Voedingssupplementen ter compensatie van een tekort aan vitamine D

De Hoge Gezondheidsraad beveelt, afhankelijk van de situatie, een dagelijkse inname tussen 400 en 800 IE aan, maar volgens sommige deskundigen zouden de behoeften groter zijn. Wanneer een tekort wordt gediagnosticeerd, kan een hogere inname onder bepaalde omstandigheden zinvol zijn. Bij Farmaline bieden we supplementen aan die nuttig kunnen zijn in geval van vitamine-D-tekorten die kunnen leiden tot bepaalde ziektes.

Vitamine D

items / pagina