nu3 biologisch amandelmeel: het ideale alternatief voor tarwemeel
Glutenvrij koken is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij ons biologisch nu3-amandelmeel! Wat maakt dit meel zo speciaal en waarop moet je letten bij gebruik?
Alle informatie over biologisch amandelmeel vind je op onze productpagina!
Onze belofte:
- 100% natuurlijk amandelmeel uit Spanje
- Goed voor jou en het milieu: de amandelen komen van gecertificeerde biologische landbouw
- Het meel is van nature rijk aan vezels en levert 50% eiwitten - een perfect alternatief voor traditioneel meel
- Bevat 90% minder koolhydraten dan tarwemeel* en is dus geschikt voor een koolhydraatarme en suikerarme voeding
- Verschillende toepassingen: in gezouten of gesuikerde recepten!
Hoe wordt ons amandelmeel geproduceerd?
De amandelen die worden gebruikt in de productie van ons amandelmeel komen van in Spanje geteelde amandelbomen (Prunus dulcis). Bij het persen veranderen ze in perskoeken, die deels worden ontvet. Het overblijfsel wordt vervolgens gedroogd en dan fijngemaald. Ons amandelmeel wordt vervolgens in Duitsland ingepakt. De kwaliteit van ons nu3-amandelmeel werd lokaal gekeurd en in laboratoria getest. Afkomstig van gecertificeerde biologische landbouw.
Waarom het meel ontvet is? Tijdens het productieproces worden de amandelen ontvet door de persing, wat resulteert in een zeer ontvet meel dat minder calorieën bevat en rijk is aan eiwitten. Dit proces verbetert ook de eigenschappen van het meel voor gebruik bij het banketbakken.
Biologisch amandelmeel: eigenschappen & voordelen
Wil je gluten uit je voeding halen of aan een paleodieet beginnen? Dan is amandelmeel voor jou gemaakt!
Een ander voordeel van amandelmeel: zijn voedingswaarden! Amandelmeel heeft een hoog eiwitgehalte en zoals we weten, dragen eiwitten bij tot de opbouw en het onderhoud van de spiermassa. Dankzij zijn laag koolhydraatgehalte is het meel geschikt voor een koolhydraatarm dieet - in tegenstelling tot tarwemeel, dat 70 g koolhydraten per 100 g meel bevat. Goed, met 375 kcal per 100 g is amandelmeel niet bijzonder caloriearm, maar het bevat wel een goede hoeveelheid onverzadigde vetzuren.
Zijn amandelmeel en amandelpoeder dan hetzelfde? Vergeleken met amandelpoeder heeft amandelmeel een hoger eiwitgehalte, maar minder koolhydraten en lipiden. Bovendien heeft het meel een hoger vezelgehalte, waardoor het een goed alternatief is voor traditioneel meel voor het maken van gebak - en niet alleen voor mensen met een glutenintolerantie.
*vergeleken met tarwemeel, type 550. De voedingswaarden komen uit de Zwitserse databank van voedingswaarden, hier beschikbaar: naehrwertdaten.ch