Biotona Bio Agave syrup ‘dark’ is afkomstig van het sap van de Agave tequilana, ook wel blauwe agave genoemd. Het is een vetplant die vooral op droge gronden in Mexico groeit. Zoals de naam doet vermoeden, wordt hij ook gebruikt om de alcoholische drank tequila te maken. De planten groeien minstens zes jaar voor ze met de hand geoogst worden. Daarbij worden de scheuten verwijderd en de piña of het hart van de agaveplant wordt met warm water gemengd om de inuline te onttrekken. Deze inulinesiroop wordt dan op lage temperatuur verwarmd om de inuline af te breken tot een siroop die voornamelijk fructose bevat. Door het hoge fructosegehalte (ongeveer 80%) heeft agavesiroop een lagere GI en is het zoeter dan tafelsuiker. De agavesiroop van Biotona is donker van kleur en heeft een heerlijke zoete smaak.
Biotona Pure & Natural syrups
Al van bij de geboorte is “zoet” dé smaak waar iedereen dol op is. Suiker activeert het beloningscentrum in onze hersenen en geeft ons een goed gevoel. Toch is het goed om onze suikerconsumptie kritisch te volgen, er wordt immers veel meer suiker geconsumeerd dan we nodig hebben. Vooral geraffineerde suikers zijn uit den boze. Maar moeten we zoetigheden dan volledig bannen uit ons dieet? Zeker niet! Biotona biedt enkele ongeraffineerde, natuurlijke en biologische zoetende siropen aan, die een lekkere en guiltfree zoete toets kunnen toevoegen aan al uw smoothies, shakes, dranken en gerechten. Ze zijn erg veelzijdig in gebruik en voor iedere smaak wat wils!