Diabetes

Diabetes: verantwoorde behandeling voor een betere levenskwaliteit

Afhankelijk van het type en het stadium van de ziekte, beïnvloedt diabetes verschillende aspecten van je leven. Of het nu gaat om het regelmatig meten van je bloedsuikerspiegel, ziektegerelateerde zenuwletsels, huidverzorging of het infuseren en injecteren van insuline - Farmaline biedt een breed scala aan therapeutische producten en nuttige hulpmiddelen voor mensen met diabetes.

Deze chronische stofwisselingsziekte, die voornamelijk onderverdeeld is in diabetes type 1 en type 2, zorgt voor een stijging van de bloedglucosespiegels. Terwijl type 1 diabetici regelmatig insuline moeten injecteren, kunnen type 2 patiënten al veel bereiken door hun levensstijl aan te passen. Type 2 diabetes kan echter verraderlijk zijn, vooral in het beginstadium, omdat er vaak nauwelijks specifieke symptomen zijn. Een verhoogde bloedsuikerspiegel beschadigt de bloedvaten op lange termijn en kan problemen veroorzaken in de bloedsomloop van de voeten, het netvlies en de nieren, of kan leiden tot hartaanvallen en beroertes. Door de bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten te houden, kunnen complicaties en schade worden voorkomen. Voor een goede gezondheidszorg is het daarom noodzakelijk regelmatig bloedglucosetest uit te voeren.

Fit en gezond met diabetes

Om bepaalde complicaties als gevolg van huidaandoeningen, zoals het diabetisch voetsyndroom, te voorkomen, is het van essentieel belang de juiste huidverzorging te gebruiken. Speciale verzorgingsproducten met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten helpen bij de behandeling van de verzwakte huid aan handen en voeten. Om voedingstekorten aan te vullen, kan het nuttig zijn om voedingssupplementen in te nemen. Deze kunnen een positieve invloed hebben op de suikerstofwisseling en zo bijdragen aan je gezondheid en welzijn.

Diabetes

items / pagina