Darmproblemen

Alles voor maag en darmen

Ons spijsverteringskanaal filtert onvermoeibaar voedingsstoffen uit ons voedsel en elimineert alles wat het lichaam niet kan gebruiken. Het is niet verwonderlijk dat zich tijdens dit complexe proces diverse problemen kunnen voordoen.

Een ongezond eetpatroon is de oorzaak van maag- en darmproblemen

Vaak leidt besmet voedsel of zelfs voedselvergiftiging tot misselijkheid en diarree. Maar ook een ongezond voedingspatroon kan zorgen voor problemen in het spijsverteringskanaal. Daarom zijn met name voedingsvezels van groot belang voor de darmen. Je vindt ze vooral terug in volkoren producten en muesli en ze helpen je lichaam om eventuele schadelijke stoffen die werden geabsorbeerd zo snel mogelijk uit te scheiden.

Snelle hulp bij diarree en constipatie

Ook ziektekiemen kunnen diarree veroorzaken. Farmaline biedt medicijnen aan die het herstel van de darmflora ondersteunen. Bepaalde werkzame stoffen, zoals loperamide, worden gebruikt tegen diarree. Ook waardevolle elektrolyten worden met de ontlasting uitgescheiden. Deze moeten zeker worden teruggegeven aan het lichaam. Dit kan het beste in de vorm van synthetische preparaten.

Langdurige constipatie kan tot complicaties leiden. Laxeermiddelen stimuleren de darmflora en helpen de spijsverteringsfunctie te herstellen. De werkzame stoffen kunnen op verschillende manieren worden ingenomen, afhankelijk van je voorkeur: tabletten, capsules, zetpillen of druppels. We bieden ook natuurlijke oplossingen zoals kruidenthee en psylliumvezels. In ons assortiment vind je een breed scala aan oplossingen voor maag- en darmproblemen.

Darmproblemen

items / pagina