Magnesium

Tabletten om magnesiumtekort te voorkomen

Magnesium is een mineraal dat niet door het lichaam zelf geproduceerd kan worden. Daarom moet het dagelijks via onze voeding worden ingenomen. Typische deficiëntieverschijnselen zijn vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Bij een ernstig magnesiumtekort kunnen ook spierkrampen, spanning en spiertrillingen optreden. Dit is ook gevaarlijk voor de hartspier, want als je een tekort hebt aan magnesium, kunnen ook hartritmestoornissen niet worden uitgesloten.

Magnesium is beschikbaar in de vorm van tabletten, capsules en dragees. De preparaten bevatten het mineraal in verschillende verbindingen. Voedingssupplementen die deze stoffen bevatten, kunnen zelfs kuitkrampen voorkomen.

Vul je voeding aan met magnesiumtabletten

In het assortiment van Farmaline zijn verschillende voedingssupplementen met magnesium te vinden. Een tablet bevat meestal 200, 300, 400 of 600 milligram magnesium. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor een volwassene ligt meestal tussen de 300 en 400 milligram. Een hogere dosis wordt enkel aanbevolen als er duidelijke tekenen zijn van magnesiumtekort.

Als magnesiumcitraat werd gebruikt in de samenstelling van pillen, kunnen deze producten de spijsvertering stimuleren en in sommige gevallen mogelijks zelfs nierstenen voorkomen. Magnesiumglycinaat is een magnesiumverbinding die de maagwand beschermt. De voedingssupplementen zijn zonder voorschrift verkrijgbaar als tabletten, pillen, capsules of bruistabletten. Het werkingsspectrum van magnesiumpreparaten is zeer divers - deficiëntieverschijnselen kunnen relatief eenvoudig worden bestreden.

Magnesium

items / pagina