De rode biet is een groente met zoete, aardse smaak die voorkomt in alle klimaten.
Purasana rode bietenpoeder wordt vervaardigd uit rijpe rode bieten die geschild en tot sap geperst worden. Het rode bietensap wordt gedehydrateerd en vermalen tot een helderrood poeder. Deze verwerking garandeert het behoud van de nutriënten uit de verse rode biet.
Purasana's rode bietenpoeder heeft een betaïnegehalte tussen de 0,47% en 0,50%. Je mag dus rekenen op een aantrekkelijke rode kleur. Verder bevat de rode biet gemiddeld 10 mg/g aan nitraten.
Waar is rode bietenpoeder goed voor?
Rode biet is een bron van kalium, calcium, magnesium en koper. Calcium en magnesium dragen bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Kalium, koper en magnesium dragen bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.
Rode biet poeder is ook populair bij duursporters.
Rode bietensapconcentraat (Beta vulgaris L), Acacia gom ‘Inavea ™’.
| Nutritionele waarden |
/100 g |
| Energie |
1030kJ / 243 kcal |
| Vetten |
0,7 g |
| Waarvan verzadigde vetzuren |
0 g |
| Koolhydraten |
73 g |
| Suikers |
32,2 g |
| Vezels |
31,2 g |
| Eiwitten |
8,5 g |
| Zout |
0,3 g |
Mineralen |
/100 g |
% ADH * |
| Kalium |
2255 mg |
113% |
| Calcium |
237 mg |
30% |
| Magnesium |
197 mg |
53% |
| Koper |
0,16 mg |
16% |
*Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Voeg 10 g rode biet toe aan 300 ml vloeistof om te genieten van de voordelen. Rode biet is ook lekker in smoothies, yoghurt of salades.
Purasana nv
Heulestraat 104
8560 Gullegem
België