AARDAMANDELMEEL - EEN OPKOMEND ALTERNATIEF VOOR MEEL!
De tijgernoot, oftewel aardamandel, is klein, rond en wonderlijk nootachtig. De ideale grondstof dus voor het vervaardigen van een heerlijk meel. De tijgernoot wordt vooral in gerechten gebruikt in de warme landen rondom de Middellandse Zee. Het meel wordt gewonnen uit de knol van de 'chufa', oftewel aardamandel, die zo groot is als een noot. Hij overtuigt met zijn meervoudige gebruikswijzen!
- Licht nootachtige en heerlijk zoete smaak - Probeer hem uit!
- Unieke combinatie van kostbare ingrediënten - Verrijk je voeding!
- Ben je op zoek naar een glutenvrij alternatief voor tarwemeel? Wij hebben de oplossing!
Ontdek de meervoudige mogelijkheiden van ons aardamandelmeel
Probeer hem uit: in muesli, yoghurt, smoothies of zelfs sauzen - dit heerlijke meel geeft je gerechten een zoete, nootachtige smaak en een zachte romigheid. Door zijn zacht vleugje vanille is aardamandelmeel een ideaal superfood voor alle fijnproevers. Meng het met water en suiker: na enkele minuten heb je verfrissende aardamandelmelk die niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij is! Of probeer wat meel te vervangen met aardamandelmeel bij het maken van gebak - je zult verrast zijn!
Wat zit er in aardamandelmeel?
Naast plantaardige vetten is 'chufa' voornamelijk een bron van vezels. Met een glas Valenciaanse aardamandelmelk ('Horchata de Chufa') krijg je een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels binnen. Zijn unieke combinatie van ingrediënten maakt dit meel jouw nieuwe superfood, dat ook geschikt is voor levensonderhoud. En het beste nieuws: iedereen kan ervan genieten - Het is geschikt voor personen met glutenintolerantie of een notenallergie. Hoewel de smaak van de aardamandel doet denken aan de amandelnoot, behoort ze tot de cypergrassenfamilie. Welk deel van de plant nu daadwerkelijk wordt gebruikt? De naam zegt het al: de kleine knollen groeien ondergronds, ter hoogte van de wortels.
Het traject van onze aardamandelen...
... begint in West-Afrika. Wanneer het het bovengrondse deel van de plant afgestorven is, worden de wortels uit de grond getrokken en gescheiden van de aardamandelen. De knollen worden dan grondig gewassen en zachtjes zongedroogd. Om de kostbare voedingsstoffen in de bruine schaal te bewaren, worden de aardamandelen volledig verwerkt.
Strikte controles voor jouw veiligheid
De veiligheid en kwaliteit van onze aardamandelen zijn constant dankzij regelmatige controles van onafhankelijke laboratoria. Zo kunnen wij garanderen dat de hoge eisen van de Europese standaarden voor biologische producten 100% gerespecteerd worden en dat het product in jouw handen veilig is.