Jouw favoriete superfood, nu ook in meelvorm!
- 100% chiameel op basis van biologische en gedeeltelijk ontvette chiazaden (Salvia hispanica)
- Chiazaden werden al door de Azteken en de Maya's gewaardeerd om hun voedingsstoffen
- Chiameel is nog rijker aan vezels en eiwitten dan chiazaden
- Veelvuldig gebruik: Je kunt hem gebruiken als meelvervanger of als bindmiddel voor sauzen of soepen
- Als je gluten vaarwel wil zeggen, dan kun je chiameel gebruiken voor heerlijke broden
- Ook perfect geschikt voor veganistische gerechten: gesopt in water is het perfect om eieren te vervangen
Chiameel
Chiameel wordt gefabriceerd uit chia (Salvia hispanica), een eenjarige plant die 1 meter hoog wordt. Chia komt oorspronkelijk uit Mexico en wordt nu in verschillende Zuid-Amerikaanse gebieden en in Australië gekweekt. De blauwe bloemen vormen capsules die de granen omhullen. Omdat ze zo rijk zijn aan voedingsstoffen, waren chiazaden al een essentieel onderdeel van de voeding van de eerste Centraal-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse beschavingen.
De OORSPRONG van onze chiazaden
Onze chiazaden komen uit Zuid-Amerika. Door de verschillende klimaten op de noord-zuidas van het continent worden de chiazaden op verschillende momenten geoogst. Zo kunnen de chiazaden gedurende meerdere maanden geoogst worden naargelang hun oorsprongsgebied. Al onze chiazaden ondergaan strikte controles, ongeacht hun oorsprongsgebied.
De BEHANDELING van onze chiazaden voor ons chiameel
Na de oogst worden de capsules geopend om de zaden te verzamelen. De omhulsels van de capsules worden dan verwijderd, de zaden worden schoongemaakt en ondergaan vervolgens een kwaliteitscontrole. Om ons chiameel te produceren, worden de zaden plaatselijk zachtjes ontolied en dan fijn gemalen.
De KWALITEIT van ons chiameel
De kwaliteit van ons nu3 chiameel wordt zowel lokaal als laboratorisch geverifieerd.