Natuurlijk Bio acerola poeder uit Brazilië!
Acerola behoort tot de meest vitamine C-rijkste planten. De kleine Acerola kersen zijn dus echte vitamine C-bommen en hebben een fruitig-zuur aroma.
Poeder van Acerola bevat meestal 200x zo veel vitamine C als sinaasappels* en overtreft zo de citrusvruchten.
Het bijzondere van nu3 Bio Acerola poeder in één oogopslag:
- Natuurlijke vitamine C bron
- 100% acerola poeder zonder toevoeging van additieven zoals matodextrine
- Zorgvuldig productieproces
- Kwaliteit gecontroleerde ingrediënten van gecontroleerde biologische landbouw
Wat is acerola?
De acerola kers heeft een oranjerode tot paarse schil en groeit aan groene struiken of kleine bomen. De geur van het vruchtvlees doet denken aan die van appels.
Verwerking van ons acerolapoeder
Voor de productie van ons hoogwaardig Bio Acerola poeder gebruiken we enkel eerste klasse acerolakersen uit Brazilië. Deze worden zorgvuldig gereinigt, verwerkt tot vruchtenpulp (een dikke massa) en gepasteuriseerd. Daarna worden ze zachtjes gevriesdroogd.
Het resultaat is fijn organisch acerolapoeder. Vriesdrogen is een nutriëntenbesparend productieproces dat, in tegenstelling tot sproeidrogen, leidt tot een hogere kwaliteit van het eindproduct.
Acerolapoeder: Vitamine C en de werking ervan
Zoals we weten, bevat acerola veel vitamine C. Maar hoeveel bedraagt het vitamine C-gehalte dan precies in acerolapoeder?
10 000 mg vitamine C per 100 g zit er meestal in acerolapoeder. Een halve theelepel acerolapoder bevat al 250 mg vitamine C. Met deze kleine hoeveelheid dek je al ruimschoots de aanbevolen dagelijkse behoefte.
Vitamina C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem en tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. De vitamine heeft daarnaast nog bij tot een normale werking van het zenuwstelsel, een goede ijzeropname en collageenvorming.