Kies uw taal
Customer Friendliness Award 2023

Of gebruik ons contactformulier voor persoonlijk advies.

Levering in België

 • Levering via een afhaalpunt - Gratis vanaf € 39
  Gratis levering vanaf € 39 in meer dan 4.450 afhaalpunten.

Over FARMALINE

De apotheek in een nieuwe dimensie: hoe het allemaal begon. 

De geschiedenis van ons bedrijf begon zo’n twintig jaar geleden in Duitsland. Als fysieke apotheek in Keulen besloten we te innoveren voor onze cliënten. 

We wilden onze klanten ook na de openingsuren kunnen helpen, en meer diensten en een nog ruimere keuze aan producten aanbieden. Maar bovenal wilden we een einde maken aan de hoge prijzen van geneesmiddelen. Zo hebben we de beste aspecten van een traditionele apotheek gecombineerd met de innovaties en mogelijkheden van de e-commerce.

En waar staan we vandaag?

We zijn een van de grootste online apotheken in Europa en met FARMALINE sinds 2008 ook in België.

Als apotheek staan we altijd voor je klaar: je kan ons 365 dagen per jaar bereiken - online, via live chat of telefonisch. Dankzij ons uitgebreide aanbod heb je een ruime keuze en kan je op elk moment van de dag of nacht eenvoudig, goedkoop en veilig bestellen.

Wat wij het allerbelangrijkst vinden? Onze klanten adviseren.

Je kan bij ons rekenen op persoonlijk en professioneel advies van een team van meer dan 100 apothekers en farmaceutische medewerkers. Met 3 miljoen tevreden klanten (*) en ongeveer 30.000 geleverde pakketjes per dag in Europa, zijn we een van de grootste online apotheken, met de hoogste kwaliteits-, veiligheids en servicenormen.

(*) situatie: 02 augustus 2018

Veiligheid van geneesmiddelen bij FARMALINE

Is het veilig om geneesmiddelen online te kopen?

Online apotheken zijn, net zoals alle andere apotheken, onderworpen aan zeer strenge wettelijke vereisten. In België is de online verkoop van geneesmiddelen enkel mogelijk met een speciale vergunning. Enkel erkende apothekers kunnen die vergunning ontvangen.

Online apotheken zijn dus op zichzelf staande apotheken met hoge kwaliteitsnormen en vele diensten die extra voordelen bieden aan hun klanten: bijvoorbeeld de mogelijkheid om geneesmiddelen online te bestellen als je je huis niet kan verlaten of als het moeilijk is om naar een apotheek te gaan.

Bij FARMALINE hechten we veel belang aan de veiligheid van geneesmiddelen: onze apothekers geven je professioneel en discreet advies per e-mail, telefoon of live chat.

Als wij je bestelling ontvangen, wordt ze geregistreerd volgens de hoogste veiligheidsnormen. Ons farmaceutisch team controleert elke bestelling volgens het principe van de dubbele controle, want - zoals iedereen weet - zien vier ogen meer dan twee.

Bovendien voeren wij een gratis interactiecontrole uit voor de geneesmiddelen en producten die je de laatste 180 dagen hebt gekocht.

Onze adviezen zijn eenvoudig te begrijpen: bij iedere bestelling van geneesmiddelen ontvangen onze klanten informatie over het gebruik van de producten in een “duidelijke taal”.

Je krijgt uitleg over de contra-indicaties in functie van je persoonlijke kenmerken (leeftijd, geslacht…)

Laat je overtuigen van de farmaceutische voordelen en laat je geneesmiddelen veilig en betrouwbaar aan huis bezorgen.

Logistiek

Ons logistiek centrum: een van de modernste in zijn soort

Ons hoofdkantoor en het ultra-moderne logistieke centrum bevinden zich in het hart van Europa, in Venlo in Nederland. Dat is ook een van de redenen waarom we spreken over de “apotheek in een nieuwe dimensie”:

Vanuit deze vestiging worden dagelijks duizenden pakketten verstuurd naar België en vele andere Europese landen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat je bestellingen vlot worden verwerkt, en dat in een magazijn zo groot als vijf voetbalvelden.

Ons logistiek centrum biedt plaats aan meer dan 40.000 producten voor België en zorgt voor snelle en betrouwbare leveringen aan onze klanten, met een hoog serviceniveau. Dankzij dit volume aan capaciteit en onze technologische knowhow creëren we nieuwe normen op het gebied van opslag en logistiek.

Jouw voordelen op een rijtje:


Het succesverhaal van FARMALINE.

 1. 2001

  Oprichting van SHOP APOTHEKE (shop-apotheke.com), het moederbedrijf van FARMALINE.

  In de stad Keulen lanceert een fysieke apotheek een van de eerste online apotheken in Duitsland onder de naam SHOP APOTHEKE.

 2. 2002

  We zijn online.

  In eerste instantie bestaat het gamma uit vrij verkrijgbare producten zoals schoonheids- en verzorgingsproducten die in de apotheek worden verkocht, en voedingssupplementen.

  Eenvoudige aankopen in alle veiligheid!

  In september 2002 werd shop-apotheke.com met succes gecertificeerd door Trusted Shops, een bijzonder belangrijk detail voor de consumentenbescherming. Het keurmerk van Trusted Shops geeft aan klanten een indicatie van betrouwbaarheid van online winkels. Zo kunnen klanten in één oogopslag zien waar ze veilig en met een hoge kwaliteitsservice online kunnen winkelen.

 3. 2004

  Vanaf nu is het mogelijk om geneesmiddelen op voorschrift te verzenden in Duitsland. We zijn een van de eerste online apotheken die deze complete service bieden. Klanten kunnen eenvoudig 24 uur per dag geneesmiddelen bestellen via het internet en ontvangen ze meestal binnen de twee werkdagen.

  Veilig transport van farmaceutische producten.

  Er worden nieuwe diensten toegevoegd voor een veilige en betrouwbare verzending van geneesmiddelen, zoals de dubbele controle en de gratis interactiecontrole.

 4. 2008

  Lancering van FARMALINE in het Belgische Tongeren.

 5. 2012

  We vestigen ons in Oostenrijk.

  De start van de uitbreiding naar nieuwe Europese markten met de lancering van het platform voor de Oostenrijkse markt: vanaf nu is shop-apotheke.at ook beschikbaar.

 6. 2016

  FARMALINE treedt toe tot SHOP APOTHEKE.

  Het moederbedrijf SHOP APOTHEKE EUROPE is sinds 13 oktober 2016 genoteerd op de gereglementeerde markt van de Beurs van Frankfurt (Prime Standard).

  Uitbreiding naar een van de modernste logistieke centra van Europa.

  Ongeveer 20.000 m² opslagruimte, 30.000 verwerkte pakketten per dag. Met een capaciteit van 45.000 geleverde pakketten binnen de 16 uur, creëert ons logistieke centrum in Nederland nieuwe normen voor de online apotheken.