€ 9,48
€ 8,06
(€ 161,20 / 100 g)
Bespaar 15% (€ 1,42)
Bijsluiter van Vita-Pos Oogzalf 5 g

Omschrijving van Vita-Pos Oogzalf

VitA-POS® verbetert de traanfilm en beschermt het oogoppervlak. VitA-POS® is een zeer zachte en gladde oogzalf die zich over het oogoppervlak verspreidt. Het bestanddeel vitamine A is een fysiologisch onderdeel van de traanfilm. Daarmee wordt een goede verdraagzaamheid verkregen en de oogzalf vermengt zich goed met het aanwezige traanvocht. Het brandende, droge of vermoeide gevoel van de ogen wordt verlicht. De oogleden glijden gemakkelijk over de conjunctiva en de cornea.

Wanneer moet VitA-POS® gebruikt worden?
Brandende of jeukende ogen, met een gevoel of er iets in zit of het gevoel van droge ogen treden vaak op indien u verblijft in ruimtes met airconditioning zoals auto´s of vliegtuigen, in de wind, koude, heftige zonnestralen, slechte lucht of sigarettenrook. Hiernaast kan ook turen, b.v. lang werken achter een computerscherm, televisie kijken, of rijden in het donker deze klachten veroorzaken. Bij het dragen van contactlenzen is de kans op deze klachten zelfs groter. VitA-POS® verlicht deze symptomen en vormt een comfortabele en langdurige beschermende film op de ogen. Deze vettige samenstelling van de oogzalf veroorzaakt een lichte vermindering van het gezichtsvermogen. Daarom wordt aanbevolen VitAPOS® toe te dienen voor het slapen gaan. Mogelijke moeilijkheden met het openen van de ogen in de ochtend worden voorkomen met VitA-POS® .

Indicatie

VitA-POS®  is een steriele, vitamine A-bevattende oogzalf, die 250 I.E./g Retinolpalmitaat (vitamine A) alsmede vloeistof en licht vloeibaar paraffine, wolvet en witte vaseline bevat.

Gebruik van Vita-Pos Oogzalf

Bij het toedienen van oogzalf dient direct contact met de opening van de tube met het oog of de omringende huid vermeden te worden. Verwijder de kleine dop. De dop is verzegeld met een witte ring, die de integriteit van de tube voor het eerste gebruik garandeert en dus zorgt voor uw veiligheid. Gebruik VitA-POS® alleen als de afdichtring van de tube intact was voor het eerste gebruik. Bij de eerste de opening wordt de dop gescheiden van de witte afdichtring. Verwijder deze afdichtring van de tube vóór de eerste gebruik van de oogzalf. Houdt uw hoofd licht achterover, trek het onderste ooglid een beetje naar beneden, druk zacht op de tube en dien een kleine hoeveelheid in de conjunctivale zak toe. Doe de oogleden langzaam dicht. Na gebruik dient de tube zorgvuldig gesloten te worden.

Waarschuwing

Indien er overgevoeligheid voor een van de bestanddelen van VitA-POS® bekend is moet het product niet worden gebruikt. VitA-POS® kan niet worden toegediend tijdens het dragen van contactlenzen.
€ 9,48
€ 8,06
(€ 161,20 / 100 g)

Laatste reviews en ervaringen met Vita-pos oogzalf

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vita-Pos is een oogzalf voor s' nachts. Aan te brengen juist voor het slapen gaan.Dit is door mijn oogarts voorgeschreven omdat ik te droge ogen heb. Het vermijdt dat je precies het gevoel hebt dat er iets in je oog krabt.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Deze oogzalf werd me door de oogarts aanbevolen en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met deze zalf. Het is een uitstekend product voor droge ogen en deze zalf geeft dusdanig meer confort aan de ogen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vita-Pos gebruik ik al jaren en is een welkome product die mijn ogen gezond houden. Deze zalf gebruik ik ook omdat hij voorgeschreven is door het oogkliniek waar ik onder behandeling ben. Het is een vitamine zalf. Ben er tevreden over niks mis mee. Groet Stefan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vitapos zalf gebruik ik omdat mijn oogarts die voorgeschreven had in verband mijn heel droge ogen en altijd een schurend gevoel in mijn ogen en zelfs slecht zien , met deze zalf savonds te gebruiken zijn mijn problemen opgelost en zijn mijn ogen goed de ganse dag , een super profukt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Door mijn heel sterk uitgedroogde ogen is deze zalf samen met oogdruppels (liefst met gel) de enige manier om minder pijn te hebben aan mijn pijnlijke ogen...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zéér goede zalf! Vroeger vaak droge ogen, nu geen enkel probleem meer. 's avonds inbrengen ( = 1x/dag ), daar men dan wazig ziet, is dus een aanrader en geeft geen irritatie.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik bestel deze oogzalf altijd voor mijn moeder. Op voorschrift van de oogarts gebruikt zij deze oogzalf altijd voor het slapen gaan. Zij gebruikt deze zalf al een aantal jaren en is er heel tevreden over. Maakt haar ogen minder droog, waardoor beter zicht.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer zachte oogzalf die men best s avonds in het oog aanbrengt . Was op aanraden van de oogarts en goed resultaat . We zullen dit verder dagelijks gebruiken .
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze zalf is voorgeschreven door mijn oogarts. ik gebruik deze al enkele jaren. Ik heb last van zeer droge ogen. Deze zalf is enkel voor 's avonds voor het slapengaan.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Verpakking(gele kleur) is veranderd waardoor ik argwanend ben. Ik zal hiervoor eerst te rade gaan bij de oogarts vooraleer ik dit zal gebruiken daar het toch wel dient gebruikt te worden in je oog wat al problemen heeft als je dit nodig hebt. Er staat bij de omschrijving hiervan niets vermeld mss aanpassen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Tot hiertoe de beste oogzalf voor mijn droge, vermoeide ogen in verband met het Syndroom van Sjögren. Deze verzacht de ogen. Aanbrengen in de ogen voor het slapengaan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik geregeld de zalf met erg gunstig resultaat. Wanneer ik het gebruik een tijdlang uitstel is het meer dan nodig het gebruik te hervatten. Heel erg tevreden over dit product. Veel beter dan druppels maar wel wat plakkerig.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb veel last van een tranende rechter oog en 's avonds doe ik dan graag wat zalf in. Op basis van de reviews heb ik deze zalf eens geprobeerd en vind hem heel goed. Ga die blijven gebruiken.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een vitamine voor de ogen. De oogarts heeft mij deze ooit voorgeschreven, sinds dan gebruik ik deze regelmatig. Ook voor heel gevoelige ogen. ::::::::::
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Uitstekend product, kalmeert geïrriteerde en droge ogen. Aanbevolen door mijn oogarts. Ik gebruik het alleen 's nachts omdat het zicht anders wazig is. Ik beveel het aan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Heb de zalf gebruikt bij ontsteking van de ogen door het veelvuldig fietsen. Na de eerste dag was er al verbetering. Heb dit altijd bij mij voor noodgevallen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Effectieve zalf om jeuk te voorkomen als gevolg van, in mijn geval, allergieën. Beter te gebruiken in combinatie met ad hoc "allergische irritatie" druppels.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  De Vita-Pos Oogzalf verlicht onmiddellijk de ogen, zelfs als die heel droog zijn en zelfs pijnlijk/branderig aanvoelen. Je zicht is, zoals vermeld in de bijsluiter, wel onmiddellijk vertroebeld. Autorijden/tv-kijken is geen optie.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik had veel last van branderige ogen. Ik heb verschillende oogdruppels gebruikt, maar die gaven geen verbetering of allergische reactie. Nu breng ik voor het slapen gaan Vita-Pos oogzalf aan met een zuiver papieren zakdoekje. Ik heb nu veel minder last van droge ogen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Werkt verzachtend. Best 's avonds aan te brengen voor het slapengaan. Correct aanbrengen vergt een beetje oefening. Wordt zeer goed verdragen. Oogzalf is beperkt houdbaar.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Vita-Pos Oogzalf is een zachte oogzalf, goed te verdragen want zonder bewaarmiddelen. Ik breng die in voor het slapen gaan en zo worden mijn droge ogen prima beschermd tijdens de nacht, veel langer dan met de gewone oogdruppels tijdens de dag.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Prima zalf, makkelijk aan te brengen. Ik breng deze 's avonds aan voor het slapen als ik droge ogen heb. Wordt dan wat wazig, maar tegen de ochtend is alles weer normaal en voelen mijn ogen beter aan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede oogzalf. Je kan lang weg met één tube ook al lijkt ze erg klein. Wel niet gebruiken als je nog met wagen moet rijden. Gebruik dit in combinatie met Hylogel voor overdag.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer tevreden over Vita-Pos. Wij hebben een Beagle die een oogaandoening (KCS) heeft. Deze zalf verlicht de last/pijn in zijn ogen zo lijkt het toch.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Oogzalf werkt perfect voor mensen die last hebben van droge ogen. Gewoon iedere avond aanbrengen voor je gaat slapen en weg zijn de droge ogen. Ik gebruik dit product al jaren op aanraden van de oogarts.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De zalf wordt s'avonds aangebracht. Indien je niet teveel op je oogranden smeert is het goed te doen. Ook s'morgens kan je de zalf gemakkelijk verwijderen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Omdat oogzalf de zuiverste zalf is gebruik ik deze zalf ook voor een kloofje in de mondhoeken. Ze verlicht snel het prikkend gevoel en bevordert de genezing.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik elke dag Hylo-gel, waar ik veel baat bij heb. Maar sedert ik daarnaast ook elke avond Vita-Pos gebruik voelt het nog beter aan. Vita-Pos houdt de ogen de ganse nacht vochtig zodat ik gedurende de dag later met Hylo-gel moet beginnen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Voor mensen met droge ogen snachts ideaal en makkelijk te doseren. Het houd de ogen vochtig en zorgt ervoor dat je smorgens geen droge en zanderige ogen hebt
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het is een zeer goede oogzalf , de uitslag rond mijn oog was na twee dagen verdwenen. Houdt ook de huid rond mijn ogen soepel. Mijn moeder is er ook content van.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Bij heel veel last van droge ogen gebruik ik een aantal nachten Vita-Pos Oogzalf 5 g en ik voel merkelijk een verbetering nadien. De zalf doet uitstekend haar werk tijdens de nacht.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede oogzalf die ik lang geleden maakte, de zalf die ik aan het aanbrengen was, werd van de markt gehaald omdat ik niet weet dat ik dit jaar een afspraak met een oogarts had. De apotheker adviseerde me dat het niet nodig was om terug te gaan naar de oogarts dankzij mijn apotheker in Ath
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  zeer effectief - ik gebruik het in geval van een allergiecrisis - ik waardeer vooral de mogelijkheid om het 1 maand na opening opnieuw te gebruiken
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer gemakkelijk aan te brengen oogzalf. Wordt snel olieachtig en maakt een goede film op het oog. Ik heb de indruk dat je er minder van moet gebruiken dan een andere oogzalf. Hier een tevreden klant!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede zalf voor een wonde in het oog die zeer lang houdt. Je moet ze bij voorkeur 's avonds in je oog laten doen. Ze houdt 6 maanden wat uitzonderlijk is voor een oogzalf.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb vaak last van prikkende ogen door het dagelijkse werk voor de PC. Ik gebruik sinds kort 's avonds voor het slapen deze oogzalf na het lezen van de vele positieve reviews. Mijn ogen zien nu overdag minder rood en drogen ook niet ze snel uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  heel goede zalf ik gebruik deze elke avond wegens gaatjes in mijn hoornvlies en door deze zalf drogen mijn ogen niet uit de oogarts heeft deze zalf voorgeschreven
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  De oogzalf op zich is zeer goed en voordeliger dan bij een fysieke apotheker. Alleen het aanbrengen van de zalf is soms moeilijk door de kleine tube, een grotere tube zou handiger zijn.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  zalf die normaliter voorgeschreven wordt, helpt wel, af en toe. gebruik liever geen zalf, is moeilijk in het oog te krijgen. maar in combinatie met d andere producten resultaat tot bestrijding van bacterie kwaal.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik deze oogzalf al verschillende jaren op voorschrift van mijn oogarts. Ik heb 'droge' ogen en deze zalf zorgt ervoor dat ik nog zelden oogirritaties heb. 's Avonds doe ik een streepje zalf in elk oog. Prima product!
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  in mijn geval, met branderige ogen en het gevoel van een wimper of zand in mijn ogen, is deze zalf vettig en doet het goed en rust het oog een beetje
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Deze zalf wordt door mijn man gebruikt als een ideale zalf voor droge ogen. Eigenlijk zijn laatste redmiddel na het gebruik van talloze soorten oogdruppels, oogzalf.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb zeer droge ogen en last van cornea dystrofie waardoor het hoornvlies snel beschadigd raakt. Ik gebruik Vita Pos regelmatig overdag, maar vooral 's nachts. Het is de lekkerste en zachtste zalf die ik ken, voor mij de beste oplossing voor mijn extreem droge ogen. Ook voor mij is deze zalf alleen niet voldoende voor de nacht, maar mijn oogarts heeft gelukkig een oplossing gevonden: deze zalf in combinatie met een horlogeglasverband. Het is niet ideaal en zeker niet fijn voor de huid, maar de zalf blijft op deze manier de hele nacht in het oog. Dankzij deze combinatie kan ik gelukkig weer wat beter slapen. De reden voor mijn uitgebreide review is de review van Walter hieronder. Hopelijk leest hij dit en heeft hij wat aan deze tip.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Heb droge ogen, en deze creme breng ik 's avonds aan. Enige nadeel is dat je even troebel ziet, dus breng is ze aan juist voor het slapengaan. Resultaat is wel heel goed.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De vita-pos pommane gebruik ik voor mijn droge ogen tijdens het slapen, de pommade heeft een superieure kwaliteit en maakt mijn ogen niet pijnlijk of het probleem erger.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  een hele prettige oogzalf, zachter dan anderen. verzacht meteen, goed voor de nacht. bij erg droog weer helpt een klein beetje overdag ook. helaas wordt de buitenkant van je oog ook vettig maar met een wattenstokje is dit snel weg te halen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Druppelen tijdens de dag voor droge ogen is niet voldoende. Dus 's avonds voor het slapengaan een weinig Vita-Pos verzacht en geeft een aangenaam gevoel.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Vita Pos oogzalf helpt mij kortstondig effectief. Na 3 uur is het raadzaam de behandeling te herhalen. Daar ik het product voor de nacht gebruik heb ik geen optimale nachtrust.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  De zalf brengt opmerkelijk verlichting bij prinkende ogen door droogheid. Een groot voordeel is dat de zalf makkelijk aan te brengen is en voor slechts zeer korte tijd een troebel zicht geeft. Goede zalf voor een kleine prijs.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  door droogteverschijnselen s'nachts in de ogen werd deze zalf voorgeschreven door de oogarts en dient enkel s'nachts gebruikt te worden met een zeer goed resultaat !!
 • 2/5
  Beoordeeld door
   
  Ik kocht deze zalf voor droge ogen, maar vind hem niet prettig in het gebruik. De zalf is erg dik en het is niet mogelijk om deze uit de tube direct in het oog te "druppelen". Je moet de zalf daarvoor wel aanraken en dat mag juist niet vanwege verontreiniging. De zalf ligt daarna heel erg dik en vettig in je ogen. Druppels met vitamine A zouden prettiger en makkelijker in het gebruik zijn, maar die kon ik helaas nergens vinden...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  voor mij is de oogzalf vita-pos een zeer goed middel tegen mijn droge vermoeiende ogen, doe die s'avonds voor het slapen gaan in ieder oog, het is een plakkerige gel die tegen de morgen verwerkt is un het oog
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik gebruik al meer dan 25 jaar een oogzalf (Duratears)voor droge ogen, 's avonds, en met zéér goed resultaat. Op de site van farmaline deze Vita-pos oogzalf ontdekt en getest op gelijkwaardigheid met voorgaande. Resultaat is evengoed als mijn vorige, iets minder dikke zalf en iets goedkoper ook.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer tevreden over deze oogzalf.Ik gebruik deze zalf voor oog ontsteking(rode oog) Na een dag al een goed resultaat, ik koop deze zalf zeker nog dus tevreden
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik gebruik elke avond Vita-Pos oogzalf op aanraden van de oogarts, ik heb erg last van droge ogen en om dat s'nachts u ogen nog meer uitdrogen doe ik dit elke avond voor het slapengaan
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb al jaren last van droge ogen. Oogdruppels lopen te snel uit mijn ogen en mijn ogen voelde na een aantal keer gebruik van de oogdruppels schraler aan. Deze vette zalf helpt beter. Nadeel wel is als je mascara op hebt, dat deze gaat uitlopen. Waterproof mascara helpt niet.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Op aanraden van de oogarts doe ik elke avond deze zalf in mijn ogen omdat ik last heb van vermoeide en prikkende ogen, sinds ik dit gebruik heb ik 's morgens geen last meer van deze prikkende ogen. Ik vind het een fijne zalf en heb er goede resultaten mee.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede oogzalf bij last van droge ogen. Troebel zicht, dus best voor het slapengaan. Bevat geen antibioticum, noch cortisone, en ook geen bewaarmiddelen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Veel verschillende neptranen heb ik gebruikt, maar niets hielp. Deze zalf werkt zeer goed. Ik heb behoorlijk last van droge ogen, maar nu is het hanteerbaar. Mascara loopt er wel van uit.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Omdat tijdens de nacht een oog uitdroogt, is bevochtiging nodig. Deze vette zalf zorgt daarvoor. We opletten als je het in beide ogen aanbrengt, want je kan nauwelijks nog zien (troebel)
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb enkele jaren geleden een oogwonde gehad, welke regelmatig terug opengaat, met vita pos kan het probleem gelukkig verholpen worden. Elke avonde een beetjes zalf ik het gewonde oog en ik hoef me geen zorgen te maken dat de wonde terug opengaat
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goed product voor het vochtig houden van de ogen 's nachts. Bij dag is het iets lastiger doordat er een troebeler zicht is de eerste momenten na het aanbrengen.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Bij kleine irritatie van ogen, oogleden werkt dit zalfje zeer verzachtend en kalmerend zonder dat je ogen er van dichtkleven of een vettig uitzicht hebben.

Vita-Pos Oogzalf kopen

Je kan Vita-Pos Oogzalf van het merk Ursapharm, geproduceerd door URSAPHARM BENELUX , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Ogen > Droge ogen