€ 7,94
€ 7,07
Bespaar 11% (€ 0,87)

Omschrijving van Lohmann & Rauscher Rosidal K 10cm x 5m 22202

Om het doel van de behandeling te bereiken, zijn zwachtels nodig die rekbaar zijn en tegelijk druk uitoefenen. Korterekzwachtel Rosidal K is een sterk comprimerende en textielelastische zwachtel met korte rek. Dit dient de sterke compressie van extremiteiten bij flebologische behandeling. Verder wordt het gebruikt voor behandeling van acute en chronische lymfoedemen en wordt het toegepast voor steun en ontlasting in de traumatologie en de sportgeneeskunde.

Stevige steun biedt zekerheid
De zwachtels zijn aangenaam luchtdoorlatend en bijzonder huidvriendelijk. Dankzij het gripvaste weefsel hebben verbandwikkelingen goed houvast aan elkaar. Om de beveiliging tegen verschuiven van de zwachtel verder te verbeteren, kan ter ondersteuning de cohesieve korterekzwachtel Rosidal haft worden gebruikt, of kan een afsluitrand worden gecreëerd met cohesief fixatieverband, zoals Mollelast haft.

Rosidal K (korterekzwachtel) is afzonderlijk verkrijgbaar of als set van twee onder Elko Rosidal K (voor compressieverband volgens dubbelverbandtechniek).
- elastisch in lengterichting (ca. 90%)
- textielelastisch dankzij gemoulineerd kettingdraad
- luchtdoorlatend
- gripvast weefsel
- met zelfkant
- huidkleurig
- 5 m (gerekte lengte), met verbandclips (behalve 4-cm-zwachtel), afzonderlijk in vouwdoos

Indicatie

voor sterke compressie 
(bijvoorbeeld in de flebologie)
ter fixatie van lichaamsdelen
ter ondersteuning en ontlasting in de traumatologie en de sportgeneeskunde
ter fixatie van verbanden

Ingrediënten Lohmann & Rauscher Rosidal K 10cm x 5m 22202

100% katoen.
€ 7,94
€ 7,07

Laatste reviews en ervaringen met Lohmann & Rauscher Rosidal K 10cm x 5m 22202

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Kwaliteit is gewoonweg prima

  Als deze zwachtels worden aangeraden door je behandelende arts, ben je goed af met dit merk en kwaliteit. Bovendien zéér betaalbaar.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Doorbloeding stimuleren met korte rek windels

  Opgezwollen benen na wonde aan been met een paar Rosidal K 10cm x 5cm, de ene links en de andere rechts gewikkeld geven inderdaad onmiddellijk een dunner been. het water wordt effectief vanuit het been naar boven weggeduwd. Niet zo mooi om constant met de windels rond te lopen, maar wel effectief. In het begin van de behandeling voelt het wel ongemakkelijk, maar na enkele dagen vervalt dit.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullnone
  4/5

  Doet waar het voor dient! Dank zij deze korte rek zwachtel is het oedeem al een flink stuk geminderd . Hij is herbruikbaar wat ook zijn voordeel heeft

  Was deze beoordeling nuttig?

Lohmann & Rauscher Rosidal K 10cm x 5m 22202 kopen

Je kan Lohmann & Rauscher Rosidal K 10cm x 5m 22202 van het merk Lohmann & Rauscher , geproduceerd door LOHMANN & RAUSCHER , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Compressie of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Verbanden > Drukverbanden