€ 7,94
€ 6,83
Bespaar 14% (€ 1,11)

Omschrijving van Rosidal K 10cm x 5m 22202

Om het doel van de behandeling te bereiken, zijn zwachtels nodig die rekbaar zijn en tegelijk druk uitoefenen. Korterekzwachtel Rosidal K is een sterk comprimerende en textielelastische zwachtel met korte rek. Dit dient de sterke compressie van extremiteiten bij flebologische behandeling. Verder wordt het gebruikt voor behandeling van acute en chronische lymfoedemen en wordt het toegepast voor steun en ontlasting in de traumatologie en de sportgeneeskunde.

Stevige steun biedt zekerheid
De zwachtels zijn aangenaam luchtdoorlatend en bijzonder huidvriendelijk. Dankzij het gripvaste weefsel hebben verbandwikkelingen goed houvast aan elkaar. Om de beveiliging tegen verschuiven van de zwachtel verder te verbeteren, kan ter ondersteuning de cohesieve korterekzwachtel Rosidal haft worden gebruikt, of kan een afsluitrand worden gecreëerd met cohesief fixatieverband, zoals Mollelast haft.

Rosidal K (korterekzwachtel) is afzonderlijk verkrijgbaar of als set van twee onder Elko Rosidal K (voor compressieverband volgens dubbelverbandtechniek).
- elastisch in lengterichting (ca. 90%)
- textielelastisch dankzij gemoulineerd kettingdraad
- luchtdoorlatend
- gripvast weefsel
- met zelfkant
- huidkleurig
- 5 m (gerekte lengte), met verbandclips (behalve 4-cm-zwachtel), afzonderlijk in vouwdoos

Indicatie

voor sterke compressie 
(bijvoorbeeld in de flebologie)
ter fixatie van lichaamsdelen
ter ondersteuning en ontlasting in de traumatologie en de sportgeneeskunde
ter fixatie van verbanden

Ingrediënten Rosidal K 10cm x 5m 22202

100% katoen.
€ 7,94
€ 6,83

Laatste reviews en ervaringen met Rosidal k 10cm x 5m 22202

Schrijf een review
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Doet waar het voor dient! Dank zij deze korte rek zwachtel is het oedeem al een flink stuk geminderd . Hij is herbruikbaar wat ook zijn voordeel heeft
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Deze verbanden zorgen ervoor dat het been goed onderhouden wordt en voorkomen dat het aan het eind van de dag te veel volume opneemt. Het is een goed alternatief voor compressiekousen die restrictiever zijn
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Gebruik al jaren Rosidal K , is een zeer goed product om compressief te windelen, gaan lang mee, je kan ze goed wassen. Voelen ook aangenaam aan op de huid
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ik heb al een paar jaar oedeem aan voeten en onderbenen.deze windels geven mij de nodige steun die ik nodig heb ..je spant ze aan hoe jij het wilt zetten niet uit bij het wassen
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik draag deze windels rond beide benen, 2 per been, reeds bijna één jaar lang. Ik heb ze dus als verschillende keren gewassen op 60 en/of 95 graden, al naar gelang. Ik strijk ze met mijn handen een beetje open en leg ze daarna plat op de verwarmingsradiatoren om te drogen en ze zien er nog altijd perfect uit. Ze kreven ook niet samen. Ik ben er heel tevreden over.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  Goedkoper alternatief voor op maat gemaakte steunkousen. De zelfklevende (met 'n laagje erop) versie is goed bij eerste gebruik, maar de randjes kleven samen eens ze gewassen werden, dus dat vind ik minder goed.

Rosidal K 10cm x 5m 22202 kopen

Je kan Rosidal K 10cm x 5m 22202 van het merk Lohmann & Rauscher, geproduceerd door LOHMANN & RAUSCHER , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling L&R Compressie of via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Verbanden > Drukverbanden