€ 33,90
€ 26,44
Bespaar 22% (€ 7,46)
Promotie -22% korting geldig t.e.m. 28/02/2019
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Pharma Nord Bio-Chromium

Wat is Bio-Chromium?
Bio-Chromium is een chroomsupplement dat per tablet 100 μg van dit essentiële spoorelement bevat. De chromiumbron die voor dit preparaat wordt gebruikt, garandeert een uitstekende opneembaarheid. 

Wat is chromium? 
Chromium is een essentieel mineraal dat bijdraagt aan een normale vertering en opslag van koolhydraten, vetten en eiwitten. Bovendien ondersteunt chromium de biologische processen die een normale bloedsuikerspiegel reguleren. Anorganisch gebonden chromium wordt in de regel slecht opgenomen in het lichaam. Het effect van een chromiumsupplement wordt echter juist bepaald door de opneembaarheid van de voedingsstof. Bio-Chromium is vervaardigd van een gepatenteerde organische bron, ChromoPrecise®, een chromiumgist dat speciaal ontwikkeld werd met het oog op optimale opneembaarheid. Deze bron wordt geproduceerd met inachtneming van de strengste richtlijnen (de GPM-standaard die gehanteerd wordt bij de productie van farmaceutica) om een uitstekende kwaliteit en veiligheid te garanderen, die bovendien uitvoerig gedocumenteerd is. Elke tablet Bio-Chromium bevat 100 μg goed opneembare chromium van superieure kwaliteit. 

Glucose Tolerantie Factor 
Studies laten zien dat chromium deel uitmaakt van een molecule die Glucose Tolerantie Factor (GTF) wordt genoemd. Naast chromium bevat GTF niacine (een B-vitamine) en de aminozuren glycine, cysteïne en glutaminezuur. GTF is een cofactor van insuline en helpt glucose naar de lichaamscellen te transporteren. 

De lichaamsreserve aan chromium is ongeveer 4-6 mg. Bij het ouder worden kan het chromiumgehalte in verschillende weefsels aanzienlijk dalen, waardoor ook de bloedsuikerspiegel sterker kan gaan fluctueren. Het eten van zoetigheid kan dan tijdelijk verlichting brengen vanwege het snelle ‘suikershot’ dat direct energie geeft, maar het effect verdwijnt alweer snel, waarna de snoeper terug is bij af. Op langere termijn kan de behoefte aan zoetigheid een negatief effect hebben op het lichaamsgewicht. Een product als Bio-Chromium helpt het lichaam normale bloedsuikerwaarden te behouden. Specerijen bevatten relatief veel chromium, hetgeen verklaart waarom mensen in India over het algemeen meer van deze essentiële voedingsstof binnenkrijgen 

Verschillende vormen van chromium 
Gewoonlijk associëren we chroom met verchroomde kranen in badkamers of verchroomde onderdelen van motoren. De (industriële) chromium die voor dergelijke toepassingen wordt gebruikt, maakt geen deel uit van de menselijke biochemie. Wij hebben chromium nodig in zijn zogenaamde trivalente vorm. Trivalent betekent dat de molecule in staat is drie chemische verbindingen met andere atomen aan te gaan (industrieel chromium is hexavalent). 

Onderzoek in Scandinavië, Groot-Brittannië en Amerika heeft aangetoond dat de gemiddelde consumptie van chromium ongeveer 30-40 µg per dag bedraagt. EFSA (European Food Safety Authority) beveelt een dagelijkse inname van 40 µg chromium aan, terwijl de WHO (World Health Organization) de voedingsstof als veilig beschouwd bij inname tot 250 µg. 

Welke voedingsmiddelen bevatten chromium? 
Goede natuurlijke bronnen van chromium zijn onder andere: 
-Schelpdieren 
-Vlees 
-Noten 
-Bonen 
-Rozijnen 
-Zwarte peper 

Wat is bloedsuiker? 
Bloedsuiker is de gebruikelijke term voor het glucosegehalte van het bloed, de energiebron van het lichaam. Het hormoon insuline speelt een cruciale rol bij de suikerstofwisseling, omdat de stof het mogelijk maakt dat de suiker in de cellen wordt opgenomen. Chromium draagt bij aan het proces dat insuline aan de insulinereceptoren in de celmembranen bindt. 

De normale bloedsuikerwaarden in het lichaam liggen tussen 3 en 7 mmol/l. 

Een chromiumsupplement kan bijdragen aan de stabilisering van de bloedsuikerspiegel. Een stabiele bloedsuikerspiegel kan de behoefte aan zoetigheid verminderen.

Indicatie

-Draagt bij aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel 
-Draagt bij aan een normale verbranding en opslag van voedingsstoffen 
-Hoge opneembaarheid 
-Voldoet aan de farmaceutische richtlijnen voor productie en de EU-regels voor voedingssupplementen 
-Wetenschappelijk bewezen

Gebruik van Pharma Nord Bio-Chromium

-1 tablet per dag, tenzij anders geadviseerd. 
-Bij voorkeur tijdens/na de maaltijd in z'n geheel innemen. 
-Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. 
-Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord Bio-Chromium

Bakkersgist, maltodextrine, microkristallijne cellulose, talk, hydroxypropylmethylcellulose, siliciumdioxide, magnesiumstearaat, chroom(III)chloride. 

1 tablet bevat: % ADH Chroom 100 µg 250% ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid Chroom in de vorm van het gepatenteerde ChromoPrecise®.

Waarschuwing

-Donker, droog en op kamertemperatuur bewaren. 
-Buiten bereik van jonge kinderen houden.
€ 33,90
€ 26,44

Laatste reviews en ervaringen met Pharma nord bio-chromium

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Diabetes is een gecompliceerde aandoening. Naast de klassieke behandeling is deze chromium een uitstekende ondersteuning voor die behandeling. Tegelijkertijd doet het je zin in zoet ook wel wat afnemen.
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  ik ben net klaar met mijn eerste doos biochroom en ik moet bekennen dat ik blij ben. Ik verloor 5kg. Sinds ik dit voedingssupplement heb ingenomen, is mijn verlangen naar suiker bijna verdwenen. Geen snoepen meer, minder suiker in de koffie.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit product vermindert mijn opgezette buik die ik heb gekregen door de menopauze. Hier ben ik echt blij om. En effectief geen trek in suikers tijdens de dag. Dus super.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  voorgeschreven door een kinesiologe en waar kan ik beter bestellen dan bij farmaline , steeds altijd alles correct , dus kan nog niet veel over het gebruik hiervan meedelen .
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Als jarenlange diabeet kan ik alleen maar bevestigen dat deze formule van Pharma Nord effectief werkt om je dieet - zonder veel zoetigheden - vol te houden. Tevens houdt het je bloedsuikerspiegel op een goed peil. Met dieet natuurlijk!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem deze samen met 1 Selenium & Zink tablet elke middag in en voel minder drang naar zoetigheden tijdens de namiddag. Uiteraard ligt het ook aan je ingesteldheid om dit 's avonds verder te zetten.
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Biochroom helpt het verlangen naar suiker te verminderen en daarmee de bloedsuikerspiegel te verlagen, wat erg belangrijk is. Ik neem het elke dag en het wordt al 2 maanden en het wordt al beter
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Een echte aanrader om van chocolade en alle andere zoetigheden af te geraken. Met 1 pilletje ‘smorgens heb je echt genoeg en heb je echt geen zin in zoetigheid.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  na een 10-tal dagen heb ik duidelijk minder zin in suiker (snoep, chocolade), fantastisch, ik voel het verschil en ik zie het op de weegschaal, de max
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Item besteld en binnen 24 uur ontvangen, in perfecte staat. Dit product is zeer effectief en vermindert de behoefte aan suiker aanzienlijk. Ik beveel het aan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik was de laatste maanden weer goed op weg om een "suikerjunkie" te worden. Ik weet dat suiker en zoetigheid niet goed is, ik voel me er zelfs belabberder en belabberder van worden terwijl ik er aan toegeef. Maar die drang naar zoetigheid is zo veel sterker dan mijn gezond verstand. Dus voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel en gaat het van kwaad naar erger. Ik wist dat ik in een ver verleden al eens "Bio-Chromium" genomen had omdat dat zou helpen om je "suikerhuishouding" in balans te brengen en/of te houden. Dus heb ik onlangs ineens 2 verpakkingen van 150 tabletten besteld en ben - zeer symbolisch - op 29 oktober = winteruur - gestart met mijn "kuur". Hoe snel ik opmerk dat de behoefte aan zoet en suiker afneemt ... ongelofelijk. Voor mij werkt dit dus, en voor m'n lijn ook :-)
 • 5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Dit product is geweldig het gaat meer dan goed, als ik het niet meer heb voel ik het verschil, niet erg duur voor wat het is, zeer gemakkelijk te slikken, ik ben er erg blij mee
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik probeer dit product voor het eerst. Het zou goed zijn voor het regelen van de glucose in het bloed. Ik zit op de grens van diabetes type 2, nog net niet maar hoop dat dit product een verdere evolutie gunstig zal beïnvloeden.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik wou graag wat afvallen, maar mijn hongergevoel en schommelende suikerspiegel zorgde steeds dat ik het niet kon volhouden. Aangenaam verrast door dit supplement, hongergevoel is duidelijk veel minder en ook suikerspiegel is veel meer onder controle !
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Het speelt een rol in het metabolisme van de koolhydraten en de vetten. Volgens studies zou Chromium het bloedsuikerspiegel bij diabetici verlagen zonder een hypoglycemie te veroorzaken. Het bloedsuikerspiegel zou stabiel blijven (zonder pieken of dalen)
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ben hier heel tevreden over, je moet het wel een paar maanden innemen, vooraleer je het effect ervan ondervindt, met deze pillen kreeg ik ook terug meer evenwicht ivm mijn gewicht
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Bio-Chromium gebruik ikzelf om bloedsuiker op peil te houden. daar ik nog een zoete mond ben, heb ik daar wat moeilijkheden mee, maar het help me wonderwel.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goed product ! Idem als in de apotheek, duurt een paar dagen voor het werk, daarna nooit nog wat last gehad. Bestel hier, snel en betrouwbaar geleverd.
 • 3/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  Chroom reguleert het insulinegehalte in het bloed, normaliseert en stabiliseert de bloedsuikerspiegel (bloedsuikerspiegel). Chroom verlaagt het totale cholesterolgehalte en verhoogt de goede cholesterol. Een chroomtekort kan daarom de ontwikkeling van atherosclerose bevorderen. een chroomtekort manifesteert zich in aandoeningen van de koolhydraat- (suikers) en vetstofwisseling (vetstofwisseling)
 • 4/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  Beoordeeld door
   
  ik ken dit product al een aantal jaren en als het verlangen naar een zoete snack te sterk wordt, maak ik een kuur, wat mij helpt om dit verlangen naar suiker geleidelijk te verminderen
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Tabletten slikken gemakkelijk door, handig dat je maar een tablet per dag moet nemen. Had al vanaf de eerste dag de indruk dat ik minder zin had in zoet.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Minder behoefte aan suiker. Voor mij helpt het prima. Eindelijk kan ik wat gaan afvallen. De blister's vind ik minder om te gebruiken. Onhandig, groot en met teveel afval.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Bio - Chromium is een zeer goed product als ondersteuning bij een te grote drang naar suikers . Op aanraden van de homeopaat mag ik er gerust 2 per dag innemen ( 1 's morgens en 1 's middags )
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Daar ik diabetes heb leek het mij goed om dit product erbij te nemen, ik moet nu minder insuline spuiten, mijn hongergevoel mindert niet door het product, misschien bij langer gebruik, ik gebruik nu ook vezels bij, zoals aangeraden op het product.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dit is een excellent product. Het maakt dat je minder gaat snoepen doordat je bloedsuikerspiegel gelijkmatiger blijft. Ongemerkt verlies je zo een paar extra kilo's. Ook interessant qua prijs!
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  De tabletten zijn heel gemakkelijk in te nemen met wat water. Als je die combineert met een gezonde levensstijl krijg je zeker resultaat! Ik neem die nu al voor de 2e week en écht de drang naar zoet is er niet meer. Het is een goed produkt maar moet in combinatie met gezond leven genomen worden!

Pharma Nord Bio-Chromium kopen

Je kan Pharma Nord Bio-Chromium van het merk Pharma Nord, geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Pharma Nord Bio-Chromium of via de volgende categorie:
Afslanken > Suikerlustverminderende producten
Welzijn & Gezondheid > Diabetes > Voedingssupplementen