Omschrijving van Pannocort 1%

Met 1% hydrocortisonacetaat = klasse IV (laag potente corticosteroïden)
- Huidontstekingen van allergische aard, jeukend of vochtafscheidend (zoals insectenbeten, zonnebrand, contactdermatitis, jeuk)
- Eczeem
- Psoriasis van de gevoelige huid PANNOCORT (Hydrocortisoni acetas 1%)

Indicatie

Indicatie: deze van corticosteroïden der klasse IV m.n. de weinig potente corticosteroïden - dermatosen van alle allergische aard, jeukende of vochtige dermatosen - psoriasis, vooral van het aangezicht en de geslachtsdelen - eczema

Gebruik van Pannocort 1%

Posologie en wijze van gebruik: 1 tot 2 keer per dag toedienen. Een kleine hoeveelheid Pannocort (bijvoorbeeld de hoeveelheid zo groot als een erwt) op de pijnlijke plaats en er rond inwrijven. Door lichtjes te masseren zorgen dat alles goed indringt.

Ingrediënten Pannocort 1%

Samenstelling: Hydrocortisoni acetas 10 mg (=1%) - Alcohol.cetostearyl. - Glycerin. - Natr. laurylsulf. - Methyl. paraben. - Aqua pur. q.s. ad 1 g.

Bijwerkingen van Pannocort 1%

Ongewenste effecten:
1. Systemische effecten: de systemische verlopende reactie die het meest is te vrezen is een inhibitie van de as hypothalamo - hypophyse - bijnierschors en dit ten gevolge van resorptie van het corticosteroïde. Nochtans is het risico het minst met de corticosteroïden van klasse IV, waartoe Pannocort behoort. Sommige factoren kunnen de resorptie verhogen zoals: - op grote oppervlakten aanbrengen - aanbrengen onder een occlusief verband - bestaande inflammatie van de huid - hoge concentraties aanbrengen. Vooral zuigelingen en kinderen zijn zeer gevoelig met soms Cushing-achtige syndromen en groeiremming tot gevolg.
2. Lokale effecten: de belangrijkste lokale nevenwerkingen zijn: Atrofie van de huid met strepen en telangiectasieën, uitbreiden of opflakkeren van bestaande infecties, verhoogd risico op infecties, periorale dermatitis, vertraagde cicatrisatie, pigmentveranderingen, onderhuidse atrofie van het collageen weefsel en hypertrichose. Meestal zijn de allergische reacties tijdens een lokale therapie veroorzaakt door één van de bestandsdelen van het excipiens.

Waarschuwing

Contra-indicaties: - infecties van de huid (virale, bacteriële of schimmels) - atrofie van de huid, Acne rosacea - wonden en ulcera - overgevoeligheid tegenover één van de bestanddelen van de crème.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 9,87
€ 8,59

Pannocort 1% kopen

Je kan Pannocort 1% van het merk Pannoc , geproduceerd door PANNOC , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid
Geneesmiddelen > Huid > Allergie - Eczema
Geneesmiddelen > Huid > Insectenbeten