€ 74,34
€ 59,47
Bespaar 20% (€ 14,87)
Product niet verkrijgbaar
Bijsluiter van Nutrisan Sam Protect 60 tabletten

Omschrijving van Nutrisan Sam Protect

Waarom kiezen voor Sam Protect?
  • SAMe-tosylaat-disulfaat -> zeer stabiel en een belangrijke bron van zwavel voor het lichaam
  • Bevat 80% S,S-SAMe, zijnde de hoogst mogelijke actieve vorm (lichaamseigen)
  • Bevat enkel SAMe bereid door fermentatie uit brouwersgist (Sacharomyces Cerevisiae) -> 100% natuurlijk nutriënt
  • Maagzuurbeschermde tabletten voor een maximale absorptie uit de darm, hierdoor blijft SAMe eveneens gevrijwaard van degradatie tijdens bewaring

Indicatie

S-adenosylmethionine of SAMe is een bestanddeel dat voorkomt in elke cel van ons lichaam en gemaakt wordt uit methionine door tussenkomst van ATP (adenosinetrifosfaat, een molecule waar het lichaam energie uit genereert).
 
Foliumzuur, vitamine B12 en trimethylglycine spelen eveneens een rol bij de synthese van SAMe. SAMe zorgt voor het methyleringsproces in het lichaam waarbij een methylgroep (CH3) wordt overgedragen aan een molecuul. Als deze afgifte niet goed verloopt kan dit een belangrijke invloed hebben op tal van metabolische processen.

Gebruik van Nutrisan Sam Protect

1 tablet 2 x per dag, op een lege maag (minstens 1/2 uur vóór het eten).
SAMe nemen voor het slapen gaan, kan een goede nachtrust verstoren. Sam Protect is niet geschikt voor personen met manisch- depressieve psychose omwille van een verhoogd risico op een manische opstoot.

Ingrediënten Nutrisan Sam Protect

Ingrediënten per tablet
S-adenosylmethionine tosylaat disulfaat (200 mg elementaire SAMe)400 mg

Bijwerkingen van Nutrisan Sam Protect

Voor zover bekend veroorzaakt dit middel geen bijwerkingen bij correct gebruik en in de aangegeven dosering.

Waarschuwing

Bij hoge dosissen: winderigheid, misselijkheid, overgeven, diarree, constipatie, droge mond, hoofdpijn, lichte slapeloosheid, anorexia, zweten, duizeligheid en zenuwachtigheid.
SAMe nemen voor het slapen gaan, kan een goede nachtrust verstoren. Sam Protect is niet geschikt voor personen met manisch- depressieve psychose omwille van een verhoogd risico op een manische opstoot.
Het is aangewezen om bij een hoge inname van SAMe extra foliumzuur, vitamine B6 en B12 in te nemen om een verhoging van het homocysteïnegehalte te voorkomen.
Niet gebruiken bij manisch depressieve mensen (bipolaire stoornissen), de depressieve toestand kan omgezet worden in een hypomanische of manische toestand.
SAMe mag niet samengenomen worden met MAOIs (monoamine oxydase inhibitors) en tot 2 weken na het stoppen met MAOIs.
Het gelijktijdig gebruik van SAMe met andere supplementen met serotonergische eigenschappen of antidepressiva kan leiden tot een serotoninesyndroom.
Wegens zijn methylerend effect op de lever, is het mogelijk dat SAMe bepaalde medicatie elimineert, waardoor de werking ervan vermindert.
€ 74,34
€ 59,47
Product niet verkrijgbaar

Nutrisan Sam Protect kopen

Je kan Nutrisan Sam Protect van het merk Nutrisan , geproduceerd door NUTRISAN , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Sport > Herstel