Nutriphyt Pediaperm 60x2.5 g Zakjes

Nutriphyt 
0 Reviews
 Schrijf een review
Nieuw
€ 33,00
€ 29,70
Bespaar 10% (€ 3,30)
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Nutriphyt Pediaperm

Nutriphyt Pediaperm bestaat uit 4 groepen stoffen:
- stoffen die de ongewenste stoffen elimineren
- stoffen die de vertering verbeteren waaronder het lactase enzym voor betere afbraak van lactose (lactose-intolerantie)
- stoffen die als voeding dienen voor de darmflora
- stoffen die de darmslijmvliescellen in hun functie ondersteunen of herstellen.

Daarnaast bevat Pediaperm:
- specifieke probiotica voor de baby
- specifieke planten die de vertering bevorderen

Cruciaal voor een pasgeboren baby is dat de darmflora zo snel mogelijk wordt geïnstalleerd. Die darmflora bestaat voornamelijk uit Bifidobacteriën. Doordat de darmmucosa nog niet volledig gevormd is, spelen die een cruciale rol in het tot stand brengen van deze belangrijke beschermlaag in de darm. Deze zijn Bifidobacterium brevis, infantis en longum maar Lactobacillus plantarum is een belangrijke stam voor dit prille orgaan.

Het darmslijmvlies heeft een dubbele rol: voedingsstoffen opnemen en een barrière opwerpen tegen stoffen die ongewenst zijn. Precies daarom is ook de integriteit van het darmslijmvlies van groot belang. Als het darmvlies één van zijn taken niet meer kan uitoefenen, treden er dan ook talrijke problemen op.

Over welke 4 groepen stoffen gaat het en wat is hun functie?

1 Heel wat vitamines en mineralen hebben een belangrijke taak als antioxidant en zijn tegelijk voorloper voor bepaalde enzymen in het detoxificatieproces. Een belangrijk detoxificatiemechanisme van carcinogenen is glucoronidatie. Dit mechanisme wordt geactiveerd door glucuronyl-transferase dat voornamelijk wordt opgebouwd uit Calcium-D-glucaraat. Een andere detoxificatieweg is glutathionconjugatie. Cysteïne vormt samen met de aminozuren glycine en glutamine, de tripeptide glutathion. Spirulina is rijk aan gemakkelijk verteerbare eiwitten en bevat veel chlorofyl die de basisstof is bij de aanmaak van cytochroom. Cytochroom speelt een cruciale rol in het wateroplosbaar maken van vetoplosbare toxines.

2 De cellen in het darmkanaal staan in voor de energievoorziening van alle lichaamscellen. Het spreekt voor zich dat een goede vertering hierbij van essentieel belang is. Afbraak van het voedsel gebeurt door enzymen en start in de mond en de maag. Allerlei enzymen werken als katalysator: ze brengen chemische transformaties teweeg, spelen een voorname rol in de meeste regulatiemechanismen en stellen het metabolisme in staat om zich aan te passen aan veranderende situaties. De enzymen in Pediaperm zijn bromelaïne, papaïne, trypsine, lipase, catalase en SOD (SuperOxide-Dismutase). Bromelaïne is een natuurlijke bloedverdunner doordat het bloedplaatjesklontering voorkomt. Papaïne en Trypsine breken eiwitten af, terwijl lipase instaat voor de vertering van vetten. Catalase helpt dan weer bij de afbraak van toxische stoffen en SOD is een van de enzymen waar het lichaam gebruik van maakt bij de bestrijding van vrije radicalen. Eén van de belangrijkste verteringsproblemen betreft de lactase intolerantie. Deze kan voorkomen worden door het lactase enzym toe te dienen totdat de darm in staat is om deze zelf te genereren zodat lactose kan afgebroken worden in simpeler suikers.

3 Ook de juiste zuurgraad speelt een belangrijke rol. Daar zorgen de darmbacteriën voor. Die produceren zelf vitamines zoals vitamine K en een aantal B-vitamines. Ze voeden zich met vezels (Curcumawortel) die op hun beurt een invloed hebben op de darmperistaltiek.

4 De cellen van een gezonde darm produceren slijm en bicarbonaat waardoor de beschadiging door toxines beperkt blijft. Glutamine is een belangrijke energiebron voor de dikke darm. Gamma-oryzanol, een stof afkomstig uit rijstzemelen, heeft een positieve invloed op het darmslijmvlies. Curcuma longa stimuleert de immuniteit en heeft een stimulerende en herstellende werking ten opzichte van het darmslijmvlies.

Daarnaast bevat Pediaperm ook drie extracten van planten: Glycyrrhiza glabra, Foeniculum vulgare en Taraxacum vulgare. Glycyrrhiza glabra of zoethout werkt helend op het maag- en darmslijmvlies (door glycyrrhizine dat een natuurlijke corticoïde-achtige werking ontplooit, spasmolitisch (ontkrampend) (door het liquiritigenine-aglycon van liquiritine- en isoliquiritigenine); stomachium (versterkt de maag, verbetert de kwaliteit van de maagsecreties), digestief (spijsverteringsbevorderend) (door de bitterstoffen). Foeniculum vulgare of venkel is een uitstekend middel om de maag en ingewanden te ontspannen, terwijl het tevens de spijsvertering en eetlust stimuleert. Werkt ook bij flatulentie, krampjes.

Taraxacum officinale of paardebloem is een leverkruid maar werkt ook licht diuretisch en is ook helend voor de maag.

Alle stoffen waarvoor degelijk wetenschappelijk materiaal voorhanden is om het darmslijmvlies te herstellen en ter nutritionele ondersteuning van de intestinale barrière zijn aanwezig in Pediaperm.

Indicatie

Normale darmfunctie voor kinderen.

Waarschuwing

Niet langer dan 6 weken gebruiken zonder medisch advies.

Geschikt voor kinderen van 3 jaar.
Nutriphyt Pediaperm 60x2.5 g Zakjes
€ 33,00
€ 29,70

Nutriphyt Pediaperm kopen

Je kan Nutriphyt Pediaperm van het merk Nutriphyt, geproduceerd door NUTRIPHYT, bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Darmproblemen