- 100% pure pindakaas met stukjes
- Vegan en zonder toegevoegde suikers
- Natuurlijke bron van proteïne
- Een onweerstaanbare smaak
Wat maakt nu3 pindakaas zo speciaal?
De knapperige stukjes pindakaas geven de pindakaas een heerlijke textuur in de mond. Net als de zachte pindakaas van nu3, is de smaak puur en intens.
Deze pindakaas bevat geen toegevoegde suiker of toegevoegd zout, waardoor het geschikt is voor zowel zoete als hartige gerechten. De pinda's geven u een onvergetelijke smaakbeleving. En maak je geen zorgen, deze knapperige pindakaas is nog steeds gemakkelijk te smeren. Constateer het zelf maar!
Hoe wordt deze knapperige pindakaas gemaakt?
Vers geoogste pinda's (Arachis hypogea) uit Argentinië worden gebruikt om pindakaas te maken. Deze worden in Europa verwerkt onder strikt gecontroleerde omstandigheden, volgens de wereldwijde voedselveiligheidsnormen van de BRC. Ze worden droog geroosterd met het velletje op 150°C gedurende 20 minuten.
Hoe wordt pindakaas knapperig? Het is heel eenvoudig: gehakte pinda's worden aan de pindakaas toegevoegd om een knapperige textuur te krijgen voor steeds lekkerdere pindakaas.
Natuurlijke bron van eiwitten en plantaardige vezels
De lijst met ingrediënten van deze pindakaas is erg kort: pinda's, enkel pinda's! nu3 Crunchy Pindakaas zonder palmolie is 100% natuurlijk, zonder toegevoegd zout en zonder additieven zodat u het beste uit de voedingswaarden kunt halen! Knapperige pindakaas bevat 29,5 g eiwitten per 100 g. In tegenstelling tot fijn gemengde pindakaas is knapperige pindakaas nog rijker aan vezels. Omdat nu3 Crunchy Pindakaas veganistisch is, kan het gebruikt worden als bron van plantaardige eiwitten, vooral als onderdeel van een vegetarisch en veganistisch dieet. Deze heerlijke pindapasta is tenslotte glutenvrij. Geen excuses meer, deze geconcentreerde lekkernij is geschikt voor alle smaakpapillen!
Pindakaas, pindapuree, pindapasta en pindaboter: wat is het verschil?
Er is geen verschil. Helaas is het onmogelijk om aan de naam te zien of de pindakaas/puree/pasta natuurlijk is of vol additieven zit. Pindakaas of puree wordt vaak geassocieerd met een vaste consistentie zoals boter. Crunchy pindakaas is een 100% natuurlijk product zonder toegevoegde suikers en met heerlijke krokante stukjes pinda. Het verschil tussen pindakaas, pindapuree en pindaboter zit in de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten en de vastheid van het product.
Met de knapperige pindakaas kun je bijna alles doen wat je wilt. In de Verenigde Staten wordt het bijvoorbeeld traditioneel gegeten op een toast met confituur. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Eén ding is zeker: als je twijfelt, eet dan pindakaas.
Een paar voorbeelden:
- Toast met pindakaas en banaan: een paar plakjes banaan op een royale laag nu3 pindakaas is een uitstekend alternatief voor confituur en vormt een heerlijke combo.
- Als topping: op een pap, pannenkoeken of zelfgemaakte mueslirepen.
- In een smoothie: een geweldig ingrediënt voor proteïnesmoothies en proteïneshakes.
- Voor het bakken: chocoladekoekjes en nu3 pindakaas of een veganistische snickerstaart? Gewoonweg heerlijk!
- In Aziatische gerechten: voor het maken van een pindasaus.
Kleine tip: je kunt zelfs knapperige pindakaas invriezen zonder enig probleem. Na het ontdooien (bij voorkeur in de koelkast) is het echter aan te raden om het snel te consumeren.