Natural Energy Vitamine D Complex Junior 240 capsules

Natural Energy  
0 Reviews
  Schrijf een review
€ 24,99
€ 17,74
Bespaar 29% (€ 7,25)
Product niet verkrijgbaar

Omschrijving van Natural Energy Vitamine D Complex Junior

De term vitamine D staat voor een groep van vet oplosbare prohormonen, waarvan de twee belangrijkste vormen vitamine D2 (ergocalciferol, de plantaardige vorm) en vitamine D3 (cholecalciferol, de dierlijke vorm) zijn. Vitamine D3 kan door de huid worden geproduceerd onder invloed van ultraviolet licht van de zon, wat in de klassieke interpretatie van het begrip "vitamine" geïnterpreteerd zou kunnen worden als dat vitamine D eigenlijk geen echte vitamine is. In de meeste gevallen is de synthese door de huid in West-Europa echter ontoereikend en blijft de mens afhankelijk van de aanvoer uit externe bronnen, vandaar dat deze stof algemeen toch als vitamine beschouwd wordt. Heden wordt vitamine D3 vaak beschouwd als een prohormoon, omdat het door hydroxylatie in lever en nieren in de actieve vorm (calcitriol) wordt omgezet. Vitamine D2 dient in het lichaam te worden gemetaboliseerd tot vitamine D3 om vervolgens te worden omgezet in de actieve vorm (calcitrol).
Onze huidige westerse voeding bevat onvoldoende vitamine D, daar slechts zeer weinig voedingsmiddelen (eidooiers, paddenstoelen, levertraan) vlot resorbeerbare vormen van vitamine D bevatten. Onderzoek wijst uit dat in West-Europa bijna driekwart van de volwassenen een te lage vitamine D-inname van gemiddeld 3,2 µg/d uit voedsel vertonen, dit terwijl de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH-waarde) van vitamine D 5 µg is.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit meta-analyses van laboratoria uit heel West-Europa blijkt dat drie kwart van de bevolking boven de 45 jaar een tekort aan vitamine D vertoont (<30ng/ml). Vitamine D speelt een belangrijke rol in diverse fysiologische processen in het lichaam: • Vitamine D regelt de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, alsook door de heropname van calcium en fosfaat in de nieren te bevorderen. Vitamine D vermindert eveneens de mobilisatie van calcium uit het bot (door verlaging van het parathormoon). Deze processen maken dat voldoende vitamine D in het lichaam onontbeerlijk is voor een normale bot- en tandmineralisatie.
• Voldoende vitamine D is eveneens onontbeerlijk voor het normaal functioneren van het immuunsysteem, door zijn invloed op immunosuppressie, fagocytose en anti-tumoractiviteit. • Voldoende vitamine D bovendien bij tot het behoud van normale spierfuncties. • Vitamine D speelt darenboven een rol in onze celdeling.

Indicatie

• Voor een normaal calciumgehalte in ons lichaam.
• Draagt bij tot het behoud van normaal bot- en tandweefsel.
• Speelt een rol in de celdeling.
• Behoud van normale spierfunctie.
• Voor het gezond functioneren van het immuun systeem.

Gebruik van Natural Energy Vitamine D Complex Junior

Voor kinderen vanaf 6 jaar
Een verpakking VITAMINE D COMPLEX JUNIOR van Natural Energy bevat 240 parels die elk 6,5g (= 260 IU) vitamine D3 (cholecalciferol) bevatten onder een vlot resorbeerbare vorm, voor een perfecte bio-beschikbaarheid.
Als dosis voor kinderen met een vitamine D tekort raden wij 1 parel per 10 kg lichaamsgewicht per dag aan als startdosis. Als onderhoudsdosis raden wij 1 parel per 20 kg lichaamsgewicht per dag aan.

Ingrediënten Natural Energy Vitamine D Complex Junior

cholecalciferol 6.5ug
maisolie 100mg
glycerine 23mg
gelatine 16mg

Bijwerkingen van Natural Energy Vitamine D Complex Junior

Bij het gebruik van VITAMINE D COMPLEX FORTE of VITAMINE D COMPLEX JUNIOR zijn geen schadelijke gevolgen gekend.
Niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Waarschuwing

Op een droge en koele donkere plaats afgesloten bewaren (15-25 ºC). Buiten het bereik van kinderen houden.
€ 24,99
€ 17,74
Product niet verkrijgbaar

Natural Energy Vitamine D Complex Junior kopen

Je kan Natural Energy Vitamine D Complex Junior van het merk Natural Energy , geproduceerd door ENERGETIC FOOD & SUPPLEMENTS , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine D