Mycosten 10mg/g 30 g crème

0 Reviews
  Schrijf een review
€ 6,50
€ 5,85
Toevoegen aan favorieten

Dit is een geneesmiddel

Bijsluiter van Mycosten 10mg/g 30 g crème

Omschrijving van Mycosten 10mg/g

Geneesmiddel op basis van ciclopirox in de vorm van een crème voor het behandelen van een schimmelinfectie op de huid en seborroïsch eczeem.

Indicatie

MYCOSTEN 10 mg/g crème is aangewezen voor de behandeling van licht of matig seborroïsch eczeem van het gelaat (roodheid en afschilfering van het gelaat).

Gebruik van Mycosten 10mg/g

MYCOSTEN 10 mg/g crème is een antischimmelmiddel (een stof die schimmels vernietigt) voor lokaal

Ingrediënten Mycosten 10mg/g

Welke stoffen zitten er in MYCOSTEN 10 mg/g crème?
De werkzame stof in dit middel is:
Ciclopirox-olamine - 10 mg voor 1 g crème.

De andere stoffen in dit middel zijn:
Octyldodecanol, dunvloeibare paraffine, stearylalcohol, cetylalcohol, tetradecanol, diëthanolamide van Coprah-vetzuren, polysorbaat 60, sorbitanstearaat, benzylalcohol, melkzuur, gezuiverd water.

Bijwerkingen van Mycosten 10mg/g

MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals elk geneesmiddel kan ook MYCOSTEN 10 mg/g crème bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Zelden voorkomende bijwerkingen (tussen één op de 10.000 personen en één op de 1.000 personen) Lokale reacties, zoals eczeem. Raadpleeg uw arts. Soms voorkomende bijwerkingen (tussen één op de 1.000 personen en één op de 100 personen) Bijwerkingen die soms voorkomen, zijn lokale reacties, zoals blaren en algemene allergische reacties. Als dergelijke bijwerkingen voorkomen, moet u de behandeling onmiddellijk stopzetten en zo snel mogelijk uw arts raadplegen. Vaak voorkomende bijwerkingen (tussen één op de 100 personen en één op de 10 personen) De bijwerkingen die vaak worden gemeld tijdens de eerste toepassingen bestaan uit tijdelijke tekenen van verergering op de plaats van aanbrengen (branderig gevoel, roodheid, pruritus); deze duren kortstondig en u hoeft de behandeling niet stop te zetten. Als u langdurig wordt behandeld op een grote zone, op geschonden huid, op slijmvlies of onder een afdekkend verbandgaas, moet rekening worden gehouden met de risico’s die verband houden met het feit dat het geneesmiddel in het bloed terechtkomt, zelfs als er geen systemisch effect wordt gemeld. Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Waarschuwing

Wanneer mag u MYCOSTEN 10 mg/g crème niet gebruiken? 
- U bent allergisch voor één van de stoffen die in MYCOSTEN 10 mg/g crème zitten. Deze stoffen kunt u vinden onder rubriek 6.
- U bent jonger dan 18 jaar.

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met MYCOSTEN 10 mg/g crème?
MYCOSTEN 10 mg/g crème mag niet nabij de ogen worden aangebracht.
MYCOSTEN 10 mg/g crème mag niet op open wonden worden aangebracht.
Zepen met een zure pH mogen niet worden gebruikt.
MYCOSTEN 10 mg/g crème bevat stearylalcohol en cetylalcohol die lokale huidreacties kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld eczeem).

Gebruikt u nog andere geneesmiddelen?
Er zijn geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend.
Gebruikt u naast MYCOSTEN 10 mg/g crème nog andere geneesmiddelen of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken?

Zwangerschap en borstvoeding
Er is een beperkte hoeveelheid gegevens (minder dan 300 zwangerschappen waarvan het verloop bekend is) over het gebruik van ciclopirox-olamine bij zwangere vrouwen.
Er zijn geen embryotoxische of teratogene effecten waargenomen na orale, topische of subcutane toediening van ciclopirox-olamine bij dieren.
Er is onvoldoende informatie over de uitscheiding van ciclopirox-olamine in de moedermelk.

Uit voorzorg heeft het de voorkeur het gebruik van MYCOSTEN 10 mg/g crème te vermijden tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding. Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines
MYCOSTEN 10 mg/g crème heeft geen invloed op de rijvaardigheid en op het vermogen om machines te bedienen. MYCOSTEN 10 mg/g crème bevat stearylalcohol en cetylalcohol die lokale huidreacties kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld eczeem).
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 6,50
€ 5,85

Mycosten 10mg/g kopen

Je kan Mycosten 10mg/g van het merk Pierre Fabre Dermatologie , geproduceerd door PIERRE FABRE DERMATOLOGIE , bestellen in België bij FARMALINE