€ 19,89
€ 14,32
Bespaar 28% (€ 5,57)
Promotie 28% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Magnecaps Memory & Concentration

ROL VAN MAGNESIUM:
Magnesium is een mineraal dat van het grootste belang is voor onze gezondheid. Magnesium speelt een essentiële rol in meer dan 300 enzymreacties in ons lichaam, met name bij diverse reacties waarbij energierijke fosfaatverbindingen betrokken zijn (magnesium draagt bij tot een normaal energetisch metabolisme). Voorts is magnesium onontbeerlijk voor de eiwitsynthese, voor de overdracht van prikkels tussen de cellen (draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel) en voor onze botontwikkeling.

Magnesium wordt hoofdzakelijk via onze voeding aangevoerd. Volgende voedingsmiddelen zijn rijk aan magnesium: volkorenproducten, noten, groene groenten, mineraalwater rijk aan magnesium, gedroogde vruchten, bananen en chocolade.

Onze hedendaagse voedingsgewoonten kunnen echter gemakkelijk leiden tot een ontoereikende magnesiumopname. Bovendien zijn er een aantal specifieke omstandigheden, zoals sport, oververmoeidheid en tijdelijke stresstoestanden, alcoholmisbruik, groeifase, zwangerschap, enz. waarbij een verhoogde dagelijkse inname van magnesium noodzakelijk wordt:

 • De doorsnee voeding kan de verhoogde magnesiumbehoefte bij fysieke inspanningen (o.a. bij sportbeoefenaars) zelden voldoende dekken met spierspanningen en stijve/stramme spieren als gevolg. In deze gevallen wordt hooggedoseerd magnesium (450 mg magnesium) aanbevolen.
 • Oververmoeidheid en periodes van tijdelijke stress, niet ongewoon in onze moderne maatschappij, kunnen aanleiding geven tot een verhoogde activiteit van cathecholamines (dit zijn stoffen verantwoordelijk voor de overdracht van zenuwprikkels) en een toegenomen magnesiumverlies via de urine met een magnesiumtekort als gevolg.
 • Ook alcoholmisbruik leidt tot een magnesiumtekort als gevolg van een verhoogde uitscheiding van magnesium.

MAGNESIUMTEKORT:

Magnesiumtekort kan zich uiten in verschijnselen zoals spierspanningen, stijve spieren (sport), periodes van vermoeidheid en tijdelijke stress (bijv. in geval van examenspanning).

ROL VAN VITAMINE B6

Vitamine B6 draagt bij tot het verminderen van vermoeidheid. Dankzij vitamine B6 wordt de werkzaamheid van magnesium versterkt.

ROL VAN GINKGO BILOBA
Het is de oudste boom op aarde en de enige overlevende van de familie Ginkgoaceae. Het is wonderbaarlijk dat de Ginkgo biloba al driehonderd miljoen jaar alle aardverschuivingen heeft weten overleven. De werking van Ginkgo is te danken aan een synergie tussen verschillende werkzame stoffen:
- Flavonoïden: er bestaan er zo'n twintigtal, waarvan één de naam draagt die afgeleid is van de plant ginkgetol
- Ginkgolides en bilobalides

Het Ginkgo biloba-extract helpt een goede werking van de cognitieve functie (zoals het geheugen) in stand te houden en helpt de cognitieve prestaties (zoals de concentratie) te verbeteteren.

We hebben magnesium nodig om de cellen en hun activiteit te stimuleren. Magnesium, vitamine B6 en Ginkgo biloba vormen een synergie om het geheugen en de concentratie te verbeteren.

Indicatie

Bevordert het geheugen en helpt de cognitieve prestaties te verbeteren
Draagt bij tot het verminderen van vermoeidheid en tot een normale werking van het zenuwstelsel tijdens periodes met intense activiteiten

Gebruik van Magnecaps Memory & Concentration

1 capsule per dag, 's morgens, bij voorkeur tijdens de maaltijd

Ingrediënten Magnecaps Memory & Concentration

Per 1 capsule:
450 mg magnesium (120%)
1,4 mg vitamine B6 (100%)
extract ginkgo biloba L. (folia) (Ginkgo) 80 mg

Waarschuwing

MAGNECAPS® MEMORY & CONCENTRATION is geen geneesmiddel.
Personen met ernstige nierproblemen of personen die tegelijk antistollingsmiddelen nemen, dienen vooraf contact op te nemen met hun arts.
Buiten het bereik van kinderen bewaren.
Bij kamertemperatuur bewaren. Beschermen tegen vochtigheid en hitte.
De dagelijks aanbevolen dosering niet overschrijden.
Een voedingssupplement kan niet worden gebruikt ter vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl.
€ 19,89
€ 14,32

Laatste reviews en ervaringen met Magnecaps Memory & Concentration

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  goed tegen beenkrampen

  ik neem er een dagelijks en heb geen beenkramen meer s nachts

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.

  Zeer goed product

  Het is een goed product dat ik al eerder heb gebruikt en het werkt heel goed voor mij! Ik heb een verbetering in de concentratie en het geheugen opgemerkt. Pas op dat het niet meteen werkt, het kost tijd om het te laten werken (+ of - 1 week maximaal)

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  bonne combinaison

  Il y a une petite amélioration de la concentration, cependant j'ai encore des crampes, je ne sais pas si le dosage en magnésium est suffisant pour moi, je verrai à long terme.

  Was deze beoordeling nuttig?

Magnecaps Memory & Concentration kopen

Je kan Magnecaps Memory & Concentration van het merk Magnecaps , geproduceerd door TAKEDA BELGIUM , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Magnecaps of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Geheugen
Vitamines & Voedingssupplementen > Tonica > Intellectuele Prestaties
50+ > Geheugen