Farmaline Logo

Kies uw taal


Product niet beschikbaar
Dit product wordt gratis geleverd!
€ 239,00
€ 198,37 Bespaar 17%
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf €39
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Omschrijving

De Luminette is een licht, ergonomisch en effectief lichttherapielamp, dat de patiënt een ongekend comfort biedt. De luminette is een product dat voldoet aan de Europese Richtlijn 93/42/EEG betreffende de vervaardiging van medische hulpmiddelen.

Werkingsprincipes: Het licht , dat door 8 lichtuitstralende diodes (LED) voortgebracht wordt, wordt naar een vizier gezonden dat het licht op de oogappel richt. Dit licht wordt vervolgens, ongeacht de richting van de blik, naar het onderste deel van het netvlies gekanaliseerd, een zone met bijzonder veel neuroreceptoren die zeer ontvankelijk zijn voor de therapeutische werking van het licht.

Een grotere doeltreffendheid dan vaste lichttherapielampen: - Optisch voordeel: Dankzij een mechanisme van optische concentratie is het lichtverlies tussen de bron en het netvlies minimaal in vergelijking tot de vaste lichttherapielampen. Een verlichting van 2.500 lux is daarom voldoende voor de Luminette
- Spectrale voordeel: De blauwe fotonen, die de meeste energie bevatten en het meest effectief zijn, overheersen. Bij deze golflengte van 468 nm komt de melatonineafscheiding voor 100% tot stilstand. Uit recente onderzoeken blijkt dat het effect op de netvliesreceptoren bij deze golflengte het grootst is, zodat een behandeling van kortere duur mogelijk is.

Inhoud:
- 1 Luminette
- 1 box
- 3 adapters voor de neus
- 1 gebruiksaanwijzing
- 1 garantiekaart (Garantie van 2 jaar)
- 1 batterij (niet oplaadbaar)

Indicatie

- Seizoensgebonden gemoedsstoornissen (SAD)
- Winterblues
- Slaapstoornissen met een vervroegde of vertraagde slaapfase
- Stoornissen ten gevolge van een tijdsverschil (jetlag)
- Bepaalde vormen van slapeloosheid

Gebruik

De Luminette is een apparaat dat gemakkelijk is in het gebruik. Er is geen speciale afstelling noodzakelijk voor de eerste in werkingstelling.
1. De batterijen opladen: voor het eerste gebruik raadt de fabrikant een oplaadperiode van 12 uur aan. en een periode van 6 to 8 uur voor de volgende oplaadsessies, om de batterijen volledig op te laden. De batterijen die met de Luminette geleverd worden zijn batterijen zonder geheugen, en u kunt ze dus probleemloos opnieuw opladen, ook als de batterijen niet volledig ontladen zijn.
2. De afneembare dop losschroeven
3. Een batterij plaatsen
4. De afneembare dop weer op zijn plaats schroeven
5. De adapter voor de neus kiezen: de Luminette kan aan elke fysionomie aangepast worden. Er bevinden zich 3 adapters in de doos waarmee de positie van de Luminette afgesteld kan worden, zodat het licht op de juiste manier uw oog binnen gaat. Kies de adapter die voor uw fysionomie geschikt is. Als u een bril draagt, moet de neussteun van de Luminette geplaatst worden achter de neussteun van uw brilmontuur.

Hoelang dient het toestel gebruikt te worden?
De aanbevolen duur van gebruik ligt tussen 20 en 30 minuten. Deze tijdsduur hangt af van de gevoeligheid voor lichttherapie. Het is raadzaam te beginnen met een korte sessie en de tijdsduur van de behandeling vervolgens aan te passen aan de waarnemingen t.a.v. de doeltreffendheid. De aanbeveling is echter het dagelijkse gebruik van 30 minuten niet te overschrijden.

Waarschuwing

- In elk geval, is het afgeraden om de Luminette niet meer dan 30 minuten per dag te gebruiken. - Kinderen van minder dan 12 jaar. - In het geval van oogaandoeningen zoals retinopathie en maculopathie, moet de patiënt voor een tijdens de therapie een oongonderzoek ondergaan. - De behandeling is gecontra-indiceerd bij personen die gevoelig zijn voor het zichtbare spectrum van licht. - Gevallen waarin letsels kunnen optreden onder invloed van licht. HEt gaat hier om zeldzame, maar welomschreven ziekten, zoals porfyrie of bepaalde varianten ervan. - Men is het erover eens dat bepaalde geneesmiddelen zoals tetracylines een hogere gevoeligheid voor licht kunnen opwekken. - Uit voorzichtigheid raadt men aan dat patiënten met een letsel aan de retina zich eerst door een oogarts laten onderzoeken om na te gaan of elektromagnetische straling in het zichtbare spectrum al dan niet schadelijk is, wanneer de cornea wordt verlicht met een verlichtingssterkte tussen 1000 en 3000 lux. - Manisch-depressieve psychose kan tot op zekere hoogte een contra-indicatie zijn. - Het wordte afgeraden om auto te rijden of een machine te bedienen waarvoor een breed gzichtsveld en aanhoudende aandacht vereist zijn wanneer u een luminette draagt.
Luminette Luminotherapie Apparaat Zonder Lader 1 stuk
€ 239,00
€ 198,37
Product niet beschikbaar

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
Luminette Luminotherapie Apparaat Zonder Lader 1 stuk
€ 239,00
€ 198,37
Product niet beschikbaar

Klanten die dit kochten, kochten ook

Laatste reviews en ervaringen met Luminette Luminotherapie Apparaat Zonder Lader

Schrijf een review
Toon alle reviews
 • Klant Catherine gaf dit product 5 van de 5 sterren.
  5/5

  Niet op voorraad thuis

  Ik wil zo graag zo snel mogelijk een paar kopen. Voorafgaand aan 2 zware interventies, (cervicale ARTHRODESIS, dan lumbaal gelijkaardig) durf ik te hopen dat ik binnenkort een e-mail van u zal ontvangen waarin u een voorraad Luminette bevestigt. Ik duimt met mijn vingers.

 • Klant Dominique gaf dit product 4 van de 5 sterren.
  4/5
  4 van 4 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  De luminettes werden mij aanbevolen door verschillende kennissen aan wie neurologen, psychiaters, psychologen..... ze hadden aanbevolen. Sinds mijn aankoop gebruik ik ze elke dag zodra ik wakker word en ik kan me gemakkelijk verplaatsen in huis, mijn bedrijf uitoefenen, dit is een echt voordeel. Een Belgisch product ontwikkeld door de Université Libre de Liège, ook een troef..... alles wordt goed uitgelegd op de website "Luminette", ik ben blij met mijn aankoop

Toon alle reviews

Luminette Luminotherapie Apparaat Zonder Lader kopen

Je kan Luminette Luminotherapie Apparaat Zonder Lader van het merk Lucimed , geproduceerd door LUCIMED , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Luminette