€ 15,47
€ 13,92
(€ 27,84 / 100 ml)
Bespaar 10% (€ 1,55)
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van L-Mesitran Wondzalf

L-Mesitran - Hydroactieve antibacteriële zalf, wondreinigend, optimaliseert de wondgenezing. L-Mesitran is een zalf die bestaat uit: honing, lanoline, zonnebloemolie, levertraan, Calendula Officinalis, Aloë Barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide. Wanneer de zalf in contact komt met de wond zal er wondvocht onttrokken worden aan de omliggende weefsels. Hierdoor zal er een vochtig wondhelingsklimaat gecreëerd worden. Hierdoor wordt het wondhelingsproces gestimuleerd, de zalf bevordert het oplossing van de necrose (autolyse) en vergemakkelijkt de migratie van epitheelcellen.

Door de sterk osmotische werking, werkt L-Mesitran antimicrobieel. De zalf zal geleidelijk verdunnen en kan gemakkelijk verwijderd worden met een wondreiniger. L-Mesitran kan afgedekt worden met de meeste afdekkende wondverbanden. De zalf kan suikerkristallen bevatten, dit heeft echter geen invloed op de effectiviteit en/of de applicatie van de zalf. Door het gebruik van natuurprodukten kan ieder lot zalf een iets andere kleur hebben (wit-geel-bruin).

Indicatie

Chronische wonden - decubitus (stadium I - IV), ulcus cruris, oncologische wonden (ontgeuren en debrideren). Gecontamineerde acute wonden - chirurgische wonden (postoperatieve wonden), traumatische wonden (schaafwonden, snijwonden), kleine brandwonden en laserwonden (1ste en 2de graads).

Gebruik van L-Mesitran Wondzalf

1. Open de schroefdop, draai deze om en ontsmet deze zijde en de afdichting met een ontsmettings-alcohol.
2. Duw de punt van de schroefdop in de afdichting.
3. Druk de benodigde hoeveelheid zalf uit de tube. Pas op dat de tube de wond niet raakt.
4. Wrijf de zalf in de wond met een (steriele) spatel.
5. Breng een passend afdekverband boven op de zalf aan.
6. Vervang de zalf zodra de zalf opgelost is in de wond, dit is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht die de wond produceert (gemiddeld 24 tot 48 uur).

Ingrediënten L-Mesitran Wondzalf

L-Mesitran Zalf bevat: 48% medicinale honing, hypoallergene lanoline (Medilan), zonnebloemolie, levertraanolie, calendula officinalis, aloë barbadensis, vitamine C & E en zinkoxide.

Waarschuwing

Er onstaat soms een hoge druk door een reactie in de zalf (komt door de honing en het verschilt per batch). Dit verschijnsel heeft geen effect op de werkzaamheid van Mesitran maar heeft wel tot gevolg dat bij het openen van de tube de zalf er spontaan uit kan lopen. Om dit te voorkomen, is gekozen om de zalf en de gel te verpakken in een extra grote tube.
€ 15,47
€ 13,92
(€ 27,84 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met L-Mesitran Wondzalf

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  wondhelende zalf

  Erg goede zalf bij barsten in handen (droge huid). Zorgt voor snelle opgroei ook al is dit niet zo evident. Op aanraden van een thuisverpleegkundige met specialisatie wondzorg. De eerste keren werkte het bij barsten nog beter dan verwacht.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  3/5

  Verrassend

  Aanbevolen door mijn medische pedicure. Na jarenlang een onherstelbare dikke kalknagel aan mijn grote teen, zou deze zelf hiervoor helpen. Wel mits langdurig gebruik. Het helpt inderdaad om de nagel terug dunner (lees: normaler) te maken. Jammer genoeg verkleurt de nagel wel bruin zoals de kleur van de zalf (wat ik op voorhand wel wist).

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  perfecte zalf

  deze zalf is prima voor wondes..er zit honing in en daardoor geneest de wonde sneller.ze is goed voor alle wondes.ik had open wondes en zijn erdoor goed genezen.dit mag niet ontbreken in medecijnkastje

  Was deze beoordeling nuttig?

L-Mesitran Wondzalf kopen

Je kan L-Mesitran Wondzalf van het merk Klinion , geproduceerd door MEDIQ MEDECO , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
EHBO & Thuiszorg > Hulp bij hygiëne