Krill, Euphasia superba is een zwevende massa van transparante, garnaalachtige schaaldiertjes. Ze behoren tot het zogenaamde zoöplankton en voeden zich met omega-3 rijke plankton en ijsalgen. Bij visolie zijn de omega-3 vetzuren EPA en DHA ingebouwd in triglyceriden, terwijl EPA en DHA in krillolie gebonden zijn aan fosfolipiden. In tegenstelling tot omega-3 uit visolie zijn fosfolipidengebonden omega-3 vetzuren uit krill in water oplosbaar en kunnen ze daardoor beter worden opgenomen door ons lichaam.
Krill Oil Superior van Nataos bevat een hoog gehalte aan deze fosfolipidengebonden omega-3 vetzuren (EPA & DHA) en bevat ook Astaxanthine, de stof die krill een dieprode kleur geeft. Dagelijkse consumptie van de EPA en DHA vetzuren uit Krill Oil Superior draagt daarmee bij tot de instandhouding van een normale werking van het hart. Het DHA in de capsules helpen bij de instandhouding van een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen. Deze fysiologische effecten worden verkregen bij een gezamenlijke dagelijkse inname van 250 mg EPA en DHA, waarvan minimaal 40 mg DHA.
Krill Oil Superior is MSC gecertificeerd en wordt geoogst op een milieubewuste manier zonder bijvangsten. Dankzij deze techniek (Eco-Harvesting) kan de krill onmiddellijk vers worden verwerkt waardoor oxidatie kan worden vermeden en enzymen kunnen worden behouden. Krill Oil Superior van Nataos is gegarandeerd vrij van dioxines, PCB’s en andere zware metalen.