€ 16,98
€ 12,57
(€ 125,70 / 100 ml)
Bespaar 26% (€ 4,41)
Promotie -26% korting geldig t.e.m. 30/09/2019
Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!
Bijsluiter van Hylo-Gel Oogdruppels 10 ml

Omschrijving van Hylo-Gel Oogdruppels

HYLO-GEL bevat het natriumzout van hyaluronzuur, een natuurlijke substantie die in het oog, maar ook in andere lichaamsdelen voorkomt. Het heeft de bijzondere fysieke eigenschap een gelijkmatige, stabiele en bijzonder duurzame vochtfilm op het oogoppervlak te vormen, zonder snel weggespoeld te worden.
Door deze bioadhesieve eigenschap wordt het hoorn-en bindvlies verzorgd en samen met de natuurlijke tranen, vormen zij een perfect glad oppervlak voor het ooglid tijdens het knipperen.

HYLO-GEL bevat bijzonder veel hyaluronzuur en is daarom zeer visceus. Daardoor wordt het oog bijzonder intensief en langdurig van een stabiele vochtfilm voorzien. Aanhoudende of sterkere klachten worden verzacht en het oog wordt langdurig beschermd tegen irritaties. De regeneratie van de oppervlakteweefsels van het oog vereist een continue en toereikende bevochtiging.
Door het gebruik van HYLO-GEL worden hoornvlies en bindvlies langdurig van vocht voorzien, zodat fysiologische genezingsprocessen optimaal kunnen verlopen. Omdat er geen conserveermiddelen in zitten wordt HYLO-GEL over het algemeen uitstekend verdragen.

HYLO-GEL is bovendien fosfaatvrij, zodat eventuele complicaties door vorming van afzettingen in het hoornvlies worden vermeden.

Indicatie

Voor intensieve, therapeutische bevochtiging van het oogoppervlak bij een extreem en/of chronisch gevoel van droge ogen en na operatieve ingrepen aan het oog.

Gebruik van Hylo-Gel Oogdruppels

Neem voor gebruik steeds de dop af.

Houd de flacon voor het eerste gebruik van HYLO-GEL verticaal met de druppeltuit naar beneden en druk zo vaak op de bodem van de flacon tot de eerste druppel aan de tuit verschijnt. De flacon is daarna gereed voor de volgende keren dat het gebruikt wordt. 
Houd de flacon met de druppeltuit naar beneden met de duim op de schouder van de flacon en de andere vinger op de bodem ervan.

Ondersteun uw hand met de HYLO-GEL-flacon met uw andere hand.

Houd uw hoofd een beetje achterover, trek met uw vrije hand het onderste ooglid een beetje van het oog weg en druk snel en krachtig op het midden van de bodem van de flacon. Daardoor wordt het mechanisme van het toedienen van een druppel geactiveerd. Vanwege de bijzondere ventieltechniek van het HYLO-GEL-systeem is de grootte en de snelheid van de druppel, ook bij zeer krachtig drukken op de bodem van de flacon, steeds dezelfde. Sluit uw ogen langzaam, zodat de vloeistof zich gelijkmatig over het oogoppervlak kan verdelen.

Sluit na gebruik de druppeltuit direct en zorgvuldig met het dopje af. Zorg ervoor dat de druppeltuit droog is. Vermijd het contact tussen de druppeltuit en uw oog of de huid van uw gezicht.

Ingrediënten Hylo-Gel Oogdruppels

HYLO®-GEL zijn steriele, fosfaat- en conserveermiddelvrije oogdruppels die 2 mg/ml natriumhyaluronaat, een citraatbuffer, sorbitol en water bevatten.

Bijwerkingen van Hylo-Gel Oogdruppels

Bij hoge uitzondering zijn overgevoeligheidsreacties (brandend gevoel, tranenstroom) gemeld, die na stopzetten van HYLO®-GEL direct afnemen.

Waarschuwing

Wanneer u nog andere oogdruppels voor medicamenteuze behandeling gebruikt, moet tussen de toedieningen minstens 30 minuten gewacht worden. HYLO®-GEL dient daarbij steeds als laatste te worden gebruikt. Oogzalven moeten in ieder geval na HYLO®-GEL in de bindvlieszak worden gestreken. Omdat HYLO®-GEL geen conserveermiddelen bevat, wordt het ook bij langdurig gebruik bijzonder goed verdragen. 

HYLO®-GEL mag niet gebruikt worden bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
Bewaren bij kamertemperatuur.
Na openen van een flacon kan HYLO®-GEL 6 maanden gebruikt worden.
Niet gebruiken na afloop van de vervaldatum.
Buiten bereik van kinderen bewaren.
€ 16,98
€ 12,57
(€ 125,70 / 100 ml)

Laatste reviews en ervaringen met Hylo-Gel Oogdruppels

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Goeie oogdruppels

  Heel goeie oogdruppels, blijven lang werkzaam. Probeer wel aan de verleiding te weerstaan om er te veel in te doen, want zoals de naam doet vermoeden hebben ze een gel consistentie. Anders wordt het een kleverige bedoening.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Hylo-Gel

  comfortabele en effectieve ooggel, snel hydrateren, helpt bij het werken aan de computer. kan elke dag worden gebruikt

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  fullfullfullfullfull
  5/5

  Geslaagd produkt

  Dit product voldoet aan alle gestelde verwachtingen. De vervaldata zijn ver genoeg in de toekomst. De levering was binnen de gestelde termijn.

  Was deze beoordeling nuttig?

Hylo-Gel Oogdruppels kopen

Je kan Hylo-Gel Oogdruppels van het merk Ursapharm, geproduceerd door URSAPHARM BENELUX , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Back to school of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Ogen > Droge ogen