Farmaline Logo

Gaviscon Antizuur - Antireflux 48 zakjes

0 klanten gaven dit product gemiddeld 0,00 van de 5 sterren. 0 Reviews Schrijf een review

Product niet beschikbaar
€ 21,99
€ 19,79
  • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
  • Gratis expresslevering vanaf € 29
  • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
  • Groot assortiment, kleine prijzen

Dit is een geneesmiddel
Bijsluiter van Gaviscon Antizuur - Antireflux 48 zakjes

Omschrijving

Gaviscon Antizuur - Antireflux Unidose is een combinatie van twee antacida (calciumcarbonaat en natriumbicarbonaat) en een alginaat, en heeft een dubbele werking:
  1. het neutraliseert overmatig maagzuur, waardoor de pijn en het ongemak afneemt;
  2. het vormt een beschermend laagje over de maaginhoud, die tot 4 uur lang kan standhouden, om het branderige gevoel in uw borststreek te verzachten.
Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van zuurgerelateerde klachten die veroorzaakt worden door reflux van zure maaginhoud naar de slokdarm. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de
maaltijd of tijdens de zwangerschap.

Gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Gebruik bij volwassenen, inclusief ouderen, en kinderen vanaf 12 jaar: 10-20 ml (een of twee sachets) na de maaltijd en voor het slapengaan, maximaal viermaal daags.
Gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar: enkel te gebruiken op medisch advies.

Ingrediënten

Elke 10 ml sachet bevat 500 mg natriumalginaat, 213 mg natriumbicarbonaat en 325 mg calciumcarbonaat.
De werkzame stoffen zijn natriumalginaat, natriumbicarbonaat en calciumcarbonaat.
De andere stoffen in dit middel zijn carbomeer 974P, methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxybenzoaat (E216), natriumsacharine, pepermuntsmaakstof, natriumhydroxide en gezuiverd water.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken.
In zeer zeldzame gevallen (bij minder dan 1 op de 10.000 gebruikers) kan er een allergische reactie op een van de stoffen in dit middel ontstaan. Mogelijke klachten kunnen zijn buikpijn, diarree, misselijkheid, braken, jeukende huid, uitslag, huiduitslag, jeuk, duizeligheid en
zwelling van het gezicht, de lippen, de tong of de keel en moeilijk ademhalen.
Inname van grote hoeveelheden calciumcarbonaat, een bestanddeel van dit middel, kan de pH van het bloed verhogen (alkalose), te veel calcium in het bloed (hypercalcemie), verhoogde afscheiding van maagzuur en constipatie veroorzaken. Deze verschijnselen doen zich voor bij hogere dan de aanbevolen dosissen.

Waarschuwing

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.
Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de vermelde uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op het zakje en de doos na “EXP:”. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bewaren beneden 30°C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren.
Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag uw apotheker wat u met geneesmiddelen moet doen die u niet meer gebruikt. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Gaviscon Antizuur - Antireflux 48 zakjes
€ 21,99
€ 19,79
Product niet beschikbaar

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
Gaviscon Antizuur - Antireflux 48 zakjes
€ 21,99
€ 19,79
Product niet beschikbaar

Klanten die dit kochten, kochten ook

RedPoints | Farmaline.be

Gaviscon Antizuur - Antireflux kopen

Je kan Gaviscon Antizuur - Antireflux van het merk Gaviscon , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Gaviscon of via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Maagstoornissen > Maagzuur / Oprispingen