Farmaline Logo

FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S 3 pipet(ten)

0 klanten gaven dit product gemiddeld 0,00 van de 5 sterren. 0 Reviews Schrijf een review

Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 65%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

€ 27,57
€ 24,81
  • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
  • Gratis expresslevering vanaf € 29
  • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
  • Groot assortiment, kleine prijzen

Dit is een geneesmiddel
Bijsluiter van FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S 3 pipet(ten)

Omschrijving

DOODT VLOOIEN EN VOORKOMT BESMETTING VAN DE OMGEVING1. DOODT & WEERT TEKEN EN VLIEGENDE INSECTEN (MUGGEN, ZANDVLIEGEN, STALVLIEGEN) EN BESCHERMT DE HOND TEGEN VECTOR OVERDRAAGBARE AANDOENINGEN.* 
 
FRONTLINE® Protect voor honden is een eenvoudig aan te brengen spot-on die je hond beschermt tegen vlooien, teken, zandvliegen, stalvliegen,muggen en vector overdraagbare aandoeningen (waaronder Leishmaniose)2. Ook je huis blijft dankzij dit product vrij van vlooien: de vlooien worden gedood nog voor ze de tijd hebben eieren te leggen. 
FRONTLINE  Protect® voor honden doodt vlooien en teken binnen de 6 uur en is daarmee de snelst werkende spot-on op de markt. FRONTLINE Protect® doodt en weert ook vliegende insecten.* FRONTLINE  Protect® voor honden beschermt uw hond 4 weken tegen vlooien, teken en muggen, 3 weken tegen zandvliegen en 5 weken tegen stalvliegen. Voor honden van 2 kg tot 10 kg. Niet gebruiken op katten en konijnen.
 
•Vlooien en teken sterven binnen 6 uur*
•Doodt en weert teken & vliegende insecten (muggen, zandvliegen, stalvliegen)*
•Aangetoonde anti-voedende werking vanaf 5 minuten voor vlooien.3
•Voorkomt een vlooienplaag in uw huis. De vlooien worden gedood nog voor ze de tijd hebben eieren te leggen.1
 
1 F. Beugnet et al. Assessment of the efficacy of a topical combination of fipronilpermethrin (FrontlineR Tri-Act_/Frontect_) against egg laying and adult emergence of the cat flea (Ctenocephalides felis) in dogs. Parasite 2016, 23, 57.
2. E. Papadopoulus et al. Experimental assessment of permethrin-fipronil combination in preventing Leishmania infantum transmission to dogs under natural exposures. Veterinary Parasitology: X 3 (2020) 100026 
3 Halos et al. Knock-down and speed of kill of a combination of fipronil and permethrin for the prevention of Ctenocephalides felis flea infestation in dogs. Parasites & Vectors (2016) 9:57
*vanaf 2 dagen na start van de behandeling

Indicatie

Bij honden:
Voor de behandeling en preventie van infestaties met vlooien en/of teken, wanneer afwerende (anti-voedende) werking nodig is tegen zandvliegen, bijtende vliegen en/of muggen.
  • Vlooien
Behandeling en preventie van infestaties met Ctenocephalides felis vlooien en preventie van infestaties met Ctenocephalides canis vlooien. Een éénmalige behandeling voorkomt nieuwe infestaties met vlooien gedurende 4 weken.
  • Teken
Behandeling en preventie van infestaties met teken (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus). Eén behandeling doodt (Dermacentor reticulatus, Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) en weert (Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus) teken gedurende 4 weken na behandeling, en weert Dermacentor reticulatus vanaf 7 dagen tot 4 weken na behandeling.
  • Muggen en zandvliegen
Weert (anti-voedende werking) zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) gedurende 3 weken en muggen (Culex pipiens, Aedes albopictus) gedurende 4 weken.
Doodt zandvliegen (Phlebotomus perniciosus) en muggen (Aedes albopictus) gedurende 3 weken.
  • Stalvliegen
Weert (anti-voedende werking) en doodt stalvliegen (Stomoxys calcitrans) gedurende 5 weken.

Gebruik

Behandelingsschema:
Het gebruik van dit diergeneesmiddel dient gebaseerd te zijn op een bevestigde infestatie of risico op infestatie met vlooien en/of teken, wanneer afwerende (anti-voedende) werking ook nodig is tegen zandvliegen en/of muggen en/of bijtende vliegen.
Afhankelijk van de ectoparasieten druk kan een herhaling van de behandeling geïndiceerd zijn. In dergelijke gevallen dient het interval tussen de twee behandelingen minstens 4 weken te zijn.

Selecteer de juiste pipetmaat voor het gewicht van de hond. Voor honden vanaf 60 kg de juiste combinatie van twee pipetten gebruiken die het meest overeenkomt met het lichaamsgewicht.

Het diergeneesmiddel dient toegediend te worden op twee onbereikbare plaatsen, zodat de hond niet kan likken aan de toedieningsplaats. Deze plaatsen bevinden zich bij de basis van de nek voor de schouderbladen en het midden van de nek tussen de schedelbasis en de schouderbladen. Verwijder de blisterkaart uit de verpakking een haal er één blister af. Verwijder de pipet door met een schaar langs de stippellijn te knippen of af te scheuren, na vouwen van de gemarkeerde hoek. Houd de pipet rechtop, weg van het gezicht en lichaam en knip de punt van de pipet af met een schaar. Spreid het haar op de rug van de hond, tot de huid zichtbaar is. Plaats de top van de pipet op de huid. Druk op de pipet en dien ongeveer de helft van de inhoud toe halverwege de nek, tussen de schedelbasis en de schouderbladen. Herhaal de toediening aan de basis van de nek vóór de schouderbladen om de pipet te legen. Voor het beste resultaat dient ervoor gezorgd te worden dat het diergeneesmiddel toegediend wordt op de huid in plaats van oppervlakkig op het haar.

Ingrediënten

Voor topicale toediening op de huid (spot-on gebruik).
De volgende tabel definieert de pipet die gebruikt moet worden, overeenkomstig het gewicht van de hond:
  Werkzame bestanddelenHulpstoffen
Frontline protect spot-on hondenVolume eenheidsdosis (ml)Fipronil (mg)Permethrine (mg)Butylhydroxytolueen
Zeer kleine honden (2-5 kg)0.533.8252.40.563
Kleine honden (5-10 kg)167.6504.81.125
Medium honden (10-20 kg)2135.21009.62.250
Grote honden (20-40 kg)4270.42019.24.500
Extra grote honden (40-60 kg)6405.63028.86.750
Honden > 60 kgGebruik een geschikte combinatie van bovenstaande pipetten

Bijwerkingen

Voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk, haarverlies en erytheem werden zeer zelden gemeld na gebruik.
Omkeerbare neurologische symptomen (verhoogde gevoeligheid voor stimulatie, hyperactiviteit, spiertrillingen, depressie, ataxie, andere nerveuze symptomen), braken, anorexie en overmatig speekselen werden ook zeer zelden gemeld na gebruik.
Indien het diergeneesmiddel opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen en braken worden waargenomen.

De frequentie van bijwerkingen wordt als volgt gedefinieerd:
- Zeer vaak (meer dan 1 op de 10 behandelde dieren vertonen bijwerking(en))
- Vaak (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 100 behandelde dieren)
- Soms (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 1.000 behandelde dieren)
- Zelden (meer dan 1 maar minder dan 10 van de 10.000 behandelde dieren)
- Zeer zelden (minder dan 1 van de 10.000 behandelde dieren, inclusief geïsoleerde rapporten

Indien u bijwerkingen vaststelt, zelfs wanneer die niet in deze bijsluiter worden vermeld, of u vermoedt dat het diergeneesmiddel niet werkzaam is, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Waarschuwing

Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.
Bewaren in de oorspronkelijke blister.
Niet bewaren boven 25°C.
Dit diergeneesmiddel niet gebruiken na de uiterste gebruiksdatum vermeld op de buitenverpakking na EXP. De uiterste gebruiksdatum verwijst naar de laatste dag van de maand.
 
Speciale waarschuwingen voor elke doeldiersoort:
Aanhechting van een enkele teek of beten door een enkele mug of zandvlieg kunnen voorkomen. Om deze reden kan de overdracht van pathogenen door deze geleedpotigen, onder ongunstige omstandigheden, niet volledig worden uitgesloten. Een enkele teek kan zich aanhechten en loslaten binnen de eerste 24 uren en indien teken aanwezig zijn wanneer het diergeneesmiddel wordt toegepast, is het mogelijk dat niet alle teken worden gedood binnen 48 uren na behandeling. Het diergeneesmiddel blijft effectief tegen vlooien wanneer behandelde dieren af en toe worden ondergedompeld in water (bijv. zwemmen, baden). Echter, honden niet laten zwemmen of wassen binnen 48 uur na behandeling. Voorkom veelvuldig zwemmen of wassen van behandelde honden, omdat dit het behoud van effectiviteit van het diergeneesmiddel nadelig kan beïnvloeden.
Om herinfestatie door het opduiken van nieuwe vlooien te verminderen is het aanbevolen om alle honden in het huishouden te behandelen. Andere dieren die in hetzelfde huishouden leven dienen ook behandeld te worden met een geschikt diergeneesmiddel. Om verder te helpen bij het verminderen van de belasting vanuit de omgeving wordt het bijkomend gebruik van een geschikte omgevingsbehandeling tegen volwassen vlooien en hun ontwikkelingsstadia aanbevolen.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Vanwege afwezigheid van specifieke studies is het gebruik van dit diergeneesmiddel niet aanbevolen bij honden jonger dan 8 weken of bij honden die minder dan 2 kg wegen. Vermijd contact van het diergeneesmiddel met de ogen van de hond. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het diergeneesmiddel wordt toegediend op een plaats waar het dier het er niet kan aflikken en om ervoor te zorgen dat andere dieren niet likken aan de toedieningsplaats na toediening.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S 3 pipet(ten)
€ 27,57
€ 24,81
Op voorraad
Wordt vandaag verzonden

Dit product is voorradig. Farmaline garandeert dat 65%* van de bestellingen geplaatst en betaald voor 13u00, nog dezelfde dag verwerkt en verzonden worden. *Dit getal is gebaseerd op de afgelopen 4 weken.

Verzending binnen 1 werkdag

Dit product is voorradig maar de bestelling kan vandaag niet meer verwerkt worden. Ons voorraadsysteem houdt rekening met het tijdstip waarop u de bestelling plaatst, de hoeveelheid die u bestelt en de huidige werkdruk in ons magazijn.

Verzending binnen 2 werkdagen

Dit product is voorradig in een depot van een distributeur die minder frequent aan Farmaline levert. De verwerkingstijd van uw bestelling wordt hierdoor iets langer.

Tijdelijk niet beschikbaar

Dit product is tijdelijk niet voorradig. Noch bij ons, noch bij de groothandel, noch bij de fabrikant. Laat uw emailadres achter en ontvang een notificatie zodra het terug beschikbaar is.

Uit handel

Wij hebben informatie ontvangen van de groothandel of de fabrikant dat dit product niet langer beschikbaar zal zijn.

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S 3 pipet(ten)
€ 27,57
€ 24,81
Op voorraad

Klanten die dit kochten, kochten ook

RedPoints | Farmaline.be

FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S kopen

Je kan FRONTLINE Protect Spot On Vlooien en Teken Hond S van het merk Frontline , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Frontline  Protect Spot On Vlooien en Teken of via de volgende categorie:
Dierenverzorging > Honden > Vlooien, Teken & Luizen

Frontline