€ 11,05
€ 8,73
Bespaar 21% (€ 2,32)
Promotie 21% korting

Omschrijving van Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule

Folavit 0,4 is een voedingssupplement dat 400 µg foliumzuur bevat per tablet.

Eigenschappen 
 • Foliumzuurtoediening verhoogt de folaatstatus van de vrouw. Een lage folaatstatus van de zwangere vrouw is een risicofactor voor het ontstaan van neurale-buisdefecten bij de zich ontwikkelende foetus. Een neurale-buisdefect is een aangeboren afwijking ten gevolge van een abnormale vorming van het centrale zenuwstelsel (bv. open ruggetje).
 • Foliumzuur speelt een rol in het celdelingsproces en draagt bijgevolg bij tot de weefselgroei van de moeder tijdens de zwangerschap. Bovendien ondersteunt foliumzuur een normale bloedvorming. Tijdens de zwangerschap draagt foliumzuur bij tot het vergroten van de rode bloedcelmassa van de moeder, de vorming van de placenta en de groei van de foetus, baarmoeder en borsten.
 • Foliumzuur is goed voor een normale werking van het immuunsysteem en normale psychologische functies zoals concentratie, leren, geheugen, redeneren en stressbestendigheid. Bovendien draagt foliumzuur bij tot de vermindering van vermoeidheid. De inname van foliumzuur is mogelijk lager bij oudere personen bv. door een verminderde eetlust.
 • Foliumzuur draagt bij tot een normaal metabolisme van homocysteïne. Homocysteïne is een aminozuur dat wordt aangemaakt door het lichaam en wordt normaal omgezet tot methionine, een essentieel aminozuur en bouwsteen van proteïnen. De folaatafhankelijke productie van methionine vanuit homocysteïne gebeurt via de transfer van een methylgroep van 5-methyltetrahydrofolaat naar vitamine B12 en vervolgens naar homocysteïne ter vorming van methionine.

Indicatie

Geschikt voor inname tijdens de hele zwangerschap.
Geschikt voor ouderen met een tekort aan foliumzuur.

Gebruik van Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule

1 tablet per dag, bij voorkeur met een glas water.

Alle vrouwen die een kind wensen, dienen ten minste één maand voor en tot drie maanden na de bevruchting dagelijks 400 µg foliumzuur in te nemen. Er bestaan nog andere risicofactoren voor het ontstaan van neurale-buisdefecten zodat foliumzuurtoediening het optreden ervan niet volledig kan uitsluiten.

Ingrediënten Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule

Vulstof: microkristallijne cellulose
Verstevigingsmiddel: gepregelatiniseerd zetmeel
Antiklontermiddel: magnesiumstearaat, watervrij colloïdaal siliciumdioxide
Stabilisator: ascorbinezuur

Foliumzuur: 400 µg = 200% referentie-inname
400 µg foliumzuur = 0,4 mg foliumzuur

Waarschuwing

Niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl gebruiken.
€ 11,05
€ 8,73

Laatste reviews en ervaringen met Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Praktisch

  Deze folavit tabletten met 0.4mg foliumzuur zijn heel handig in gebruik. De verpakking is compact, de pilletjes zijn klein en gemakkelijk in te slikken. Dit is echt een pluspunt in vergelijking met sommige grotere foliumzuur pillen op de markt.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  Folavit

  Conseiller par mon médecin

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5

  OK

  Hetb product is makkelijk in te nemen en geeft geen bijwerkingen. Ik veronderstel dat het folium gehalte beter is in mijn bloed, maar daarom moet ik eerst de uitslag nog afwachten.

  Was deze beoordeling nuttig?

Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule kopen

Je kan Folavit 0,4mg Foliumzuur Nieuwe Formule van het merk Kela Pharma , geproduceerd door KELA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling 30% korting en meer of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Foliumzuur
Zwangerschap & Baby > Voedingssupplementen > Foliumzuur