Farmaline Logo
Terug naar het overzicht

Etixx Magnesium 100% Bisglycinate Pro Line 60 tabletten

0 klanten gaven dit product gemiddeld 0,00 van de 5 sterren. 0 Reviews Schrijf een review

Product niet beschikbaar
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!
€ 24,99
€ 19,99 Bespaar 20%
Promotie 20% korting
 • Klanten geven Farmaline een 9,4/10
 • Gratis expresslevering vanaf € 29
 • Discrete afhandeling in +3000 afhaalpunten
 • Gratis retourneren binnen 30 dagen

Omschrijving

 Magnesium 100% Bisglycinate ondersteunt de normale spierfunctie.
 • Magnesium in aminozuur-chelaatvorm voor betere absorptie
 • Bevat vitamine B6 dat bijdraagt tot een normaal energieleverend metabolisme en vermindering van vermoeidheid
 • Bevat Taurine voor een synergisch effect
Magnesium is een essentieel mineraal dat in het menselijk lichaam vooral in de botten (52%) en de spieren (28%) aanwezig is, maar daarnaast ook in kleine hoeveelheden in het serum en in de rode bloedcellen. Belangrijke voedingsbronnen van magnesium zijn groenten, vis, noten en volle granen.
 
Het speelt een rol in meer dan 300 reacties in ons lichaam; het is bijvoorbeeld  betrokken bij spiercontractie, eiwitsynthese, zuurstoftransport, energiemetabolisme, immuunsysteem en hormonale functies. Magnesium draagt bij aan de normale werking van de spier.
 
Enkele voorbeelden:
 • magnesium is een hoofdrolspeler in de neuromusculaire werking en de aanzet tot spiercontractie;
 • magnesium is onder andere een cofactor van ATP-generatie in de mitochondriën (energie productie in de energiefabriekjes van de spier);
 • magnesium is nodig om energie te halen uit de omzetting van fosfocreatine in creatine (PCR-Cr is 1 van de 3 energiesystemen in het menselijk lichaam, hoofdzakelijk aangesproken tijdens korte intensieve inspanningen);
 • een tekort aan magnesium kan structurele schade veroorzaken aan spiercellen.
Uit deze voorbeelden blijkt dat een tekort aan magnesium vermoeidheid kan veroorzaken en bijgevolg negatieve gevolgen kan hebben voor de prestatie. Daarnaast kan de inname van magnesium helpen ter preventie van spierkrampen. Spierkrampen kunnen namelijk ontstaan door dehydratie (uitdroging, tekort aan vocht) en een tekort aan belangrijke mineralen (magnesium, natrium, kalium, calcium).
 
Verschillende factoren, zoals een eenzijdige of calciumrijke voeding kunnen leiden tot een magnesiumtekort. Bovendien verliezen sporters extra magnesium via zweet en urine en hebben ze daardoor een 10-20% hogere magnesiumbehoefte.  Daar geweten is dat een gebrek aan magnesium zorgt voor verminderde spierwerking en zwakheid, kan een magnesiumsupplement voor sporters een oplossing bieden.
 
Etixx MAGNESIUM 100% BISGLYCINATE PRO LINE is een magnesiumsupplement dat gebruikmaakt van de aminozuur- (AA; amino acid) chelaatvorm. Dit heeft het voordeel dat magnesium beschermd wordt (door de “aminozuurjas”) en op die manier bijna intact in de dunne darm terechtkomt en beter opgenomen wordt. Bovendien werd vitamine B6 toegevoegd wat zorgt voor een normaal energieleverend metabolisme en vermindering van vermoeidheid en taurine voor een synergische werking.

Indicatie

Dit magnesiumsupplement is geschikt voor alle sporters: explosieve sporters, duursporters, team- en racketsporters. Zeker ook aan te raden voor sporters die veel zweet verliezen en bij warm weer. 

Gebruik

1 tot 2 tabletten per dag

Ingrediënten

Magnesiumbisglycinaat - Vulstoffen: hydroxypropylmethylcellulose, sorbitolen - taurine - Antiklontermiddelen: calciumfosfaten, magnesiumzouten van vetzuren, talk - Verdikkingsmiddelen: hydroxypropylmethylcellulose, hydroxypropylcellulose - verstevigingsmiddel: polyethyleenglycol - Kleurstof: titaandioxide - pyridoxinehydrochloride - middellange keten triglyceriden.
 
Samenstelling per tablet:
Magnesium 200mg (53% RI)
Vit B6 3 mg (214% RI)
Taurine 50 mg

Bijwerkingen

Dankzij aminozuur-chelaatvorm is het risico op darmklachten doorgaans minimaal. Wanneer magnesium gebruikt wordt in dosissen zoals hierboven beschreven, zijn neveneffecten weinig waarschijnlijk en is supplementatie dus veilig.

Waarschuwing

Mensen met nierfalen wordt afgeraden om magnesium in te nemen. 
Etixx Magnesium 100% Bisglycinate Pro Line 60 tabletten
€ 24,99
€ 19,99
Product niet beschikbaar

Inschrijven nieuwsbrief

Ontvang onze promoties en nieuwigheden via e-mail.

Inschrijven
€5
Korting!
Etixx Magnesium 100% Bisglycinate Pro Line 60 tabletten
€ 24,99
€ 19,99
Product niet beschikbaar

Klanten die dit kochten, kochten ook


Etixx Magnesium 100% Bisglycinate Pro Line kopen

Je kan Etixx Magnesium 100% Bisglycinate Pro Line van het merk Etixx , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Belgische merken of via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Magnesium
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Supplementen
Welzijn & Gezondheid > Vermoeidheid & Energie

Etixx