€ 24,99
€ 17,99
(€ 17,99 / kg)
Bespaar 28% (€ 7,00)
Promotie

GRATIS Etixx Cafeïne Gums 30 g bij aankoop van 2 Etixx producten. Max 1 per bestelling, zolang de voorraad strekt.

Gratis levering bij aankoop vanaf 3 stuks!

Omschrijving van Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango

Tijdens het sporten gaat het lichaam transpireren zodat de lichaamstemperatuur niet te hoog zou oplopen. Dit vochtverlies kan bijzonder nefast zijn voor de prestaties en dus moeten sporters drinken om het verloren vocht opnieuw aan te vullen. Maar bij het zweten verliezen we ook nog eens belangrijke elektrolyten, zoals kalium en magnesium, die essentieel zijn voor de prestaties. Ook deze moeten we vervangen zodat we vocht beter vasthouden en het dorstgevoel stimuleren.

Daarnaast zijn de prestaties bij duursporten afhankelijk van de spierglycogeenreserves. Daarom is het belangrijk om de brandstofreserves tijdens het sporten met extra koolhydraten aan te vullen. Indien tijdens langdurige inspanningen geen koolhydraten zouden worden ingenomen, zouden de spierglycogeenreserves uitgeput zijn na ongeveer 90 minuten. De hoeveelheid koolhydraten die je tijdens de inspanning moet opnemen, is afhankelijk van de duur van de inspanning.

 • Inspanningen
 • Inspanningen 1-2 uur: 30 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 500 ml Isotonic).
 • Inspanningen 2-3 uur: 60 g koolhydraten per uur inspanning(ca. 1 l Isotonic).
 • Inspanningen >2,5-3 uur: tot 90 g koolhydraten per uur inspanning (tot ca. 1,5 l Isotonic).

De Etixx Isotonic bevat zowel maltodextrine als fructose. Uit onderzoek blijkt dat de consumptie van verschillende bronnen van koolhydraten de absorptie van energie in het lichaam kan verhogen, want ze gebruiken verschillende transporters om door de darmwand te geraken (Jeukendrup 2010)1.Daarom zou dit tijdens het sporten je lichaam meer brandstof op minder tijd kunnen voorzien in vergelijking met de inname van slechts één suiker.

De 2 op 1-verhouding (= 2x zoveel maltodextrine als fructose) van de Etixx Isotonic heeft het voordeel dat:

 • meer ingenomen koolhydraten worden geoxideerd;
 • er een snellere maaglediging gebeurt;
 • er een verhoogde vochtopname plaatsvindt;
 • deze goed verdragen wordt door de maag

Voor wie kan Etixx Isotonic voordelig zijn?

Deze isotone dorstlesser is een drank die geschikt is voor alle sporters die nood hebben aan snel herstellen van de vochtbalans en aanvullen van brandstof en elektrolyten. Zowel explosieve sporters (bv. sprinters), teamsporters als duursporters kunnen baat hebben bij deze drank. De Etixx Isotonic is de ideale sportdrank tijdens trainingen en wedstrijden bij warm weer.

Indicatie

 • De 2 op 1-formule (maltodextrine:fructose) zorgt voor het opnemen van grotere hoeveelheden koolhydraten
 • Ideale isotone dorstlesser bij warm weer
 • Met neutrale pH zodat er geen maaglast optreedt
 • Keuze tussen 4 smaken: lemon, watermelon, orange/mango en forest fruits

Gebruik van Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango

35g poeder (2 schepjes = 35 g poeder) oplossen in 500ml water. Drink minstens 500 ml  per uur geleverde inspanning. Bij warmere temperaturen en tijdens intensieve inspanningen is het aanbevolen om tot 750 ml of 1 l per uur te drinken. 

Ingrediënten Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango

35g poeder bevat: Maltodextrine 12,9  g - Sucrose 7g - Fructose 7 g - Dextrose 4,9 g - Kaliumfosfaat  - Natriumchloride -  Magnesiumcitraat - Natuurlijk aroma - Natuurlijke kleurstof: beta-caroteen - Ascorbinezuur - Aroma - Zuurregelaar: appelzuur, citroenzuur

€ 24,99
€ 17,99
(€ 17,99 / kg)

Laatste reviews en ervaringen met Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Lekkere smaak en helpt goed na het lopen

  Dit is eens een goede afwisseling van smaak na chocolade en vanille. Wat ook wel eens mocht. Het is vrij fris van smaak en helpt goed met het herstel na het lopen. De smaak was eens om te proberen want met Etixx Isotonic zijn we al bekend. Maar dus een aangename verrassing.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Topprodukt

  Heb al jaren last van krampen in de benen na het sporten , verlies veel zweet tijdens het sporten ,tijdens het sporten isotonic gebruiken samen met etixx magnesiumtabletten en gedaan met krampen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Dorstlesser

  Goede dorstlesser voor de recreatieve fietser.. Lost probleemloos op in water, klontert niet. Aanrader tijdens de zomer daar het een verfrissende drank is.. Proberen zou ik zeggen!

  Was deze beoordeling nuttig?

Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango kopen

Je kan Etixx Isotonic Sinaasappel/Mango van het merk Etixx , geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Sportvoeding & Energiedrinks of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen
Welzijn & Gezondheid > Welzijn
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Energiedranken