Deba Lactase 100 capsules

Deba Pharma  
0 Reviews
  Schrijf een review
€ 35,90
€ 26,57
Bespaar 26% (€ 9,33)
Promotie 26% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Deba Lactase

Lactase is een spijsverteringsenzym dat door de mens zelf wordt gevormd. Het is nodig voor de afbraak van het melksuiker lactose in de darmen. Het melksuiker lactose is een zogenaamd disacharide (bestaat uit twee eenheden). Lactose bestaat uit een eenheid glucose en galactose. Het enzym lactase splitst het lactose in zijn eenheden (glucose en galactose), die vervolgens uit de darm kunnen worden opgenomen. Lactose wordt - zoals de naam melksuiker al suggereert - gevonden in melk, melkproducten en in producten waarin melkbestanddelen (lactose) verwerkt zijn. (Moeder)melk is de belangrijkste bron van lactose.

Pasgeborenen die afhankelijk zijn van (moeder)melk kunnen lactose in de regel goed afbreken. Bij het vorderen van de leeftijd neemt het vermogen om lactose af te breken bij een behoorlijk deel van de personen sterk af. Geschat wordt dat het vermogen om lactose af te breken bij zeker zo’n 50 tot 60% van de volwassen bevolking sterk is verlaagd. Dit is op zich niet vreemd of onnatuurlijk, aangezien volwassenen - anders dan pasgeborenen - niet afhankelijk zijn van (moeder)melk en zij geen of veel minder lactose hoeven af te breken. In principe is (moeder)melk zelfs uitsluitend bedoeld voor jonge dieren / baby’s en is de (hoge) consumptie van melk en melkproducten door volwassenen een cultuurverschijnsel. Melk is in de moderne maatschappij voor zowel kinderen als volwassenen een belangrijke voedingsmiddel en bron van calcium geworden. Als gevolg van de beschreven ‘discrepantie’ ondervindt een deel van de (volwassen) bevolking problemen bij de vertering van melkproducten (lactose). Hun vermogen om lactase te produceren is zodanig verminderd dat zij met name bij een relatief hoge inname van melk, melkproducten en andere producten waarin lactose verwerkt zit, het lactose onvoldoende (snel) kunnen afbreken. Hierdoor zal zich lactose in de darmen gaan ophopen, wat (darm)klachten kan geven, zoals gasvorming en diarree.

Het vermogen van personen om lactase aan te maken, en daarmee hun gevoeligheid voor melkproducten (lactose), verschilt van persoon tot persoon. Erfelijke aanleg speelt hierbij een rol. Met name bij personen van Aziatische afkomst en bij personen met een donkere huidskleur, wordt relatief vaak een sterk verminderd vermogen gezien om lactose af te breken, waardoor zij melkproducten relatief slecht verdragen. Ook bij een deel van de volwassen Westerse bevolking is het vermogen om lactose te verteren sterk verminderd. Ook kan zowel bij volwassenen als kinderen het vermogen om lactose af te breken tijdelijk verminderd zijn als gevolg van beschadigingen van de darmmucosa. Personen die lactase (tijdelijk) minder goed aanmaken, zullen de consumptie van melk, melkproducten en andere producten waar lactose in zit (tijdelijk) in de gaten moeten houden en zonodig (sterk) moeten verminderen.

Het product Lactase is ontwikkeld ter ondersteuning bij de vertering van lactose. Inname van 1 tot 3 capsules voor de consumptie van melk of melkproducten helpt de afbraak van lactose. Het product wordt met name aangeraden voor personen met een gevoelige lactose-afbraak. Daarnaast kan het ook goed gebruikt worden door personen bij wie de lactose-afbraak tijdelijk minder efficiënt verloopt, bijvoorbeeld als gevolg van (doorgemaakte) darmziekten waarbij de integriteit van de darmmucosa is aangetast.

Gebruik van Deba Lactase

1 à 3 capsules direct voor de inname van voedsel met melkbestanddelen.

Ingrediënten Deba Lactase

Iedere capsule bevat: Lactase (3500 FCC-Units) 250 mg
€ 35,90
€ 26,57

Deba Lactase kopen

Je kan Deba Lactase van het merk Deba Pharma , geproduceerd door DEBA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE