€ 12,50
€ 10,63
(€ 17,72 / l)
Bespaar 15% (€ 1,87)
Bijsluiter van Dax Alcogel 85 + Pomp 600 ml

Omschrijving van Dax Alcogel 85 + Pomp

DAX Alcogel 85 is een halfgel, samengesteld uit drie verschillende alcoholen, met ethanol als hoofdbestanddeel. De alcoholsterkte bedraagt 85 volumeprocent. DAX Alcogel 85 werkt snel en kleeft niet na het verdampen. De toevoeging van glycerine als vochtinbrengend middel maakt dat de huid haar natuurlijke vochtbalans behoudt en voorkomt dat ze uitdroogt.

Zorg dat het product niet in contact komt met textiel, aangezien het witte vlekken op gekleurde kleren kan achterlaten. DAX Alcogel 85 voldoet o.a. aan de norm EN 1500 en heeft een bewezen effect op bacteriën als pseudomonas aeruginosa, escherichia coli, staphylococcus aureus en enterococcus hirae. Het product heeft ook een bewezen effect op virussen met een omhulsel, zoals hepatitis B, hepatitis C, hiv en andere virusfamilies die behoren tot de orthomyxoviridae, met inbegrip van alle menselijke en dierlijke griepvirussen als H5N1 en H1N1.

DAX Alcogel 85 heeft ook een bewezen effect op mycobacteriën, zoals mycobacterium terrae, en op bepaalde naakte virussen zoals het rotavirus en het murine norovirus.

Gebruik hygiënische handontsmetting volgens EN 1500: 3 ml - 30 seconden.

Microbiologische informatie
Dit product heeft een effect op de volgende organismen: staphylococcus aureus, enterococcus hirae, escherichia coli, pseudomonas aeruginosa, candida albicans, influenza A, murine norovirus, menselijk rotavirus, vaccinia virus, boviene-virale-diarree virus (BVDV) (surrogaat voor HCV), mycobacterium terrae.

Indicatie

Handontsmetting DAX Alcogel 85 wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het doden van ziekteverwekkende micro-organismen. Het wordt ook gebruikt voor het ontsmetten van de handen vóór hygiënisch werk en na vuil werk, evenals na contact met slijmvliezen, bloed enz. Werkt efficiënt tegen bacteriën, schimmels en verschillende soorten virussen (bv. varkensgriep, maag-darminfectie).

Enkele voorbeelden van toepassingsgebieden zijn de algemene gezondheidszorg, de verpleging en de tandverzorging, evenals bij het hanteren van voedingsmiddelen en voor gebruik in dierenklinieken of in de kinderverzorging. DAX Alcogel 85 is ook handig om in huis te hebben als je de verspreiding van besmettingen tussen gezinsleden wil tegengaan tijdens periodes met veel griep, verkoudheden en maagdarm-infecties.

Gebruik van Dax Alcogel 85 + Pomp

-Was uw handen met water en zeep wanneer ze zichtbaar vuil zijn.
-Breng een ruime hoeveelheid DAX Alcogel 85 aan op de droge en schone huid (ten minste tweemaal op het pompje drukken).
-Wrijf uw handen grondig in, vergeet uw duimgreep niet.
-Laat uw handen aan de lucht drogen

Waarschuwing

Opslag en houdbaarheid
Bewaren bij kamertemperatuur in de goed gesloten originele verpakking.

Houdbaarheid in de ongeopende verpakking:
zie datumstempel.

Milieu
Alle verpakkingen zijn recycleerbaar en geven geen schadelijke stoffen vrij bij eventuele verbranding.

Bij inademing
Adem verse lucht in. Raadpleeg een arts indien de symptomen aanhouden en overhandig dit veiligheidsblad aan de desbetreffende arts.

Bij inname
Spoel de mond grondig en drink daarna overvloedig water. Vermijd braken.

Bij huidcontact
Het product wordt gebruikt voor huidcontact. Raadpleeg een arts bij symptomen.

Bij oogcontact
Spoel onmiddellijk met water (gebruik bij voorkeur een oogbadje) gedurende tenminste 5 min. Open de ogen groot. Verwijder eventuele contactlenzen. Raadpleeg een arts en overhandig dit veiligheidsblad aan de desbetreffende arts.

Bij verbranding
Spoel met water tot de pijn verdwijnt. Verwijder kledij die niet aan de huid kleeft – raadpleeg een arts; indien mogelijk blijven spoelen met water tot de arts de behandeling overneemt.
Dax Alcogel 85 + Pomp 600 ml
€ 12,50
€ 10,63
(€ 17,72 / l)

Laatste reviews en ervaringen met Dax alcogel 85 + pomp

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Dax Alcogel met het bijgeleverde pompje is handig in gebruik: door de gelachtige structuur kan je netjes doseren in de handpalm. Het droogt de handen niet uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer handig in gebruik ! Ideaal ook om klein flesje bij te vullen voor in de handtas dat is dan meteen ook beter voor het milieu. Dit product ruikt fris en droogt je handen niet uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Droogt snel, voelt goed aan en ruikt niet onaangenaam. Ik zou het niet kunnen missen in huis en onderweg. Is efficiënt. Het is bovendien zuinig in gebruik.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Het is zeer belangrijk om in de thuiszorg veel aandacht te besteden aan handhygiëne. Het desinfecteren van de handen met Dax Alcogel 85 is prioritair om geen bacteriën door te geven via de handen. De handen wassen met Dax huidvriendelijke huidzeep is de eerste stap.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben een persoon met zware fysieke beperking en verzwakt immuunsysteem en aldus heel vatbaar voor infecties! DAX ALCOGEL 85 is hier ideaal voor handhygiëne.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Zeer goede handgel ontsmet heel goed en je handen zijn snel droog, makkelijk doseerbaar door de pomp op de fles dood bijna alle bactieren die zich op je handen bevinden
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  efficiënt in gebruik.,prijsvriendelijk,gemakkelijk in gebruik, Ik moet zeggen dat wel alle microben zijn verwijderd. De prijs valt me. Het product is goed bij mij toegekomen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Echt een aanrader, heerlijk om in huis te hebben. Ik heb er 1 op de commode van mijn pas geboren dochtertje staan want na het verschonen van de luier is het fijn om even je handen te verfrissen en desinfecteren met deze gel en ook hebben we er 1 in de keuken staan.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Voldoet volledig aan mijn verwachting. Handig in gebruik. Als onthaalmoeder ontsmet ik mijn handen en de luiertafel na iedere pamperwissel, dat is toch vaak op een dag. Het droogt mijn handen niet uit en ze zijn ook vlug droog. Prima product .
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Wij kunnen niet zonder. Staat in de keuken en wordt door iedereen vaak gebruikt. Is echt handig, nadat je met de hond gespeeld hebt, alvorens aan het eten te starten, alvorens een wondje te verzorgen... Zo goed als geurloos, droogt snel, pikt niet. Enige kleine nadeel is dat de stop soms verstopt geraakt en dan spuit het plots in alle richtingen (gewoon rubber verstopping uithalen en is weer geklaard).
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Deze Dax alcogel is een goede ontsmetting gel, pomp werkt goed en geeft niet te veel gel in één keer, gel kleeft niet en droogt zeer snel op. Aanrader voor in de keuken.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Alles werd correct geleverd, en was in prima staat.Ik heb eerder al eens een bestelling gedaan die was ook snel geleverd en alles ook in orde. groetjes
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  ideaal om je handen te reinigen en te ontsmetten. Plakt en ruikt niet. Druk éénmaal op het pompje en wrijf de gel in je handen gedurende 30 seconden goed over elkaar. CLEAN !!
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  dit product krijgt van mij zelfs een 6/5. Het is handig, netjes. De gel plakt niet achteraf en je handen zijn gedesinfecteert. Dagelijks veelvuldig gebruik tast ook de huid niet aan. Een topper. Alleen spijtig dat er geen navulverpakking an bestaan...
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Hele goede alcoholgel en perfect voor dagelijks gebruik ter vervanging van handen wassen met water. Ik gebruik de gel ook om voorwerpen te ontsmetten zoals bijvoorbeeld oordopjes...droogt de handen niet te fel uit.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik kende het product reeds van uit aankopen van bij mijn plaatselijke apotheek. Wanneer ik echter het prijsverschil opmerk (uitgezond. de verzendingskosten) is het de moeite om bij jullie de aankoop uit te voeren.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Goede vluchtige alcoolgel,niet vet en vrij van parfum. Niets zo vervelend dan handen die nog steeds naar één of andere parfum ruiken terwijl je met voedingswaren bezig bent------> geen probleem met deze gel!

Dax Alcogel 85 + Pomp kopen

Je kan Dax Alcogel 85 + Pomp van het merk Dax, geproduceerd door DIALEX BIOMEDICA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamsverzorging > Handen > Handhygiëne > Handontsmetting > Gel
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamsverzorging > Handen > Handontsmetter > Doekjes
Schoonheid & Hygiëne > Lichaamsverzorging > Handen > Handontsmetter > Gel