€ 27,90
€ 22,04
Bespaar 21% (€ 5,86)
Promotie 21% korting
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Daosin

Wat is histamine? 
Histamine behoort tot de biogene amines en wordt geproduceerd in het menselijk lichaam, waar het dienst doet als boodschappermolecule die signalen overbrengt. De aanbreng van histamine gebeurt ook via bepaalde voedingsmiddelen, vooral dan diegene die een lang rijpings- of fermentatieproces hebben ondergaan. Naast voedingsmiddelen rijk aan histamine heb je ook voedingsmiddelen die men “histamine-liberatoren” noemt. Zij stellen histamine vrij in ons lichaam. 

Hoe wordt het verteerd? 
Histamine afkomstig uit voeding wordt verteerd in het darmlumen door het enzym DiAmine Oxidase (DAO). Alcohol, bepaalde geneesmiddelen, tijdelijke stresssituaties, hormoonschommelingen, … kunnen de optimale werking van dit enzym verhinderen. 

Wat is histamine-intolerantie? 
Wanneer er een onevenwicht bestaat tussen de afbraak en de toevoer van histamine, spreekt men van histamine-intolerantie. Dit onevenwicht kan veroorzaakt worden door een combinatie van een verminderde werking van het DAO, een hoge inname van histaminerijke voeding en het eten van die zogenaamde “histamineliberatoren”. Bij histamine-intolerantie stapelt histamine zich op in het darmkanaal en wordt die opgenomen in het lichaam waar het op verschillende niveaus reacties uitlokt. Dit kan gaan van huidproblemen zoals rode vlekken, hoofdpijn of migraine, een loopneus tot verteringsproblemen. De ongemakken lijken zeer sterk op die van allergie maar het is geen échte allergische reactie, maar een intolerantie. 

Wat doet DaosiN ®? 
DAOSiN® is dieetvoeding voor medisch gebruik dat het enzym DAO aanbrengt en op die manier de werking van het lichaamseigen enzym versterkt. DAOSiN® helpt het teveel aan histamine te verteren, waardoor het evenwicht opnieuw hersteld wordt.

Indicatie

Ongemakken van bepaalde voeding? Rode vlekken, hoofdpijn, loopneus, maag-en darmongemakken, hartkloppingen, … DAOSiN® verbetert de vertering. 

Wanneer te gebruiken? Symptonen in geval van histamine intolerantie: 
-Gastro-intestinale problemen (vb. diarree, maagpijn, krampen, flatulentie) 
-Hoofdpijn, migraine 
-Huiduitslag, urticaria, jeuk 
-Astma, ademhalingsmoeilijkheden 
-Braken, nausea, tachycardie 
-Rhinitis

Gebruik van Daosin

Het wordt aangeraden 1 tot 2 capsules DAOSiN® in te nemen met wat water, juist voor de maaltijd. De capsules kunnen ook geopend worden en de inhoud ervan kan vermengd worden met eten of drinken.

Ingrediënten Daosin

Stabilisatoren: microkristallijn cellulose, saccharose, rijstzetmeel, hydroxypropylmethylcellulose, ascorbinezuur (Vit. C), omhullingsmiddel: shellac, verdikkingsmiddelen: polyvinylpolypyrrolidon, geacetyleerd zetmiddel, carboxymethylcellulose, eiwitrijk extract (varkensnier) met 7% diamine oxidase (DAO), antiklontermiddel: talk, kleurstof: titaniumdioxide, bevochtigingsmiddel: glycerol.

Waarschuwing

DAOSiN® bevat geen gluten of lactose.
DAOSiN® is niet geschikt voor vegetariërs omwille van de dierlijke oorsprong van het enzyme.
Het wordt aangeraden de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden.
Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt.
Buiten het bereik van jonge kinderen houden.
Het produkt moet onder medisch toezicht gebruikt worden.
€ 27,90
€ 22,04

Laatste reviews en ervaringen met Daosin

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  pas convaincue mais...

  J'ai testé DAOsin mais je n'ai pas encore le test qui prouve que j'ai un soucis d'histamine. Donc pas évident de savoir si cela peut avoir un effet.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  4/5
  2 van 2 klanten vonden de beoordeling nuttig.

  Daosin bij een tyramine intolerantie

  Daosin werd mij voorgeschreven door een dermatoloog nadat ik allergietesten liet uitvoeren. Ik heb een tyramine intolerantie en moet deze pilletjes nemen voordat ik een product met veel tyramine (zoals rauwe vis, kaas of alcohol) consumeer. Ik heb voor mezelf moeten uitzoeken welke dosis helpt. Voor sommige zaken is 1 pil voldoende om de meeste symptomen tegen te gaan. Voor andere maaltijden waarin meerdere producten met veel tyramine verwerkt zitten, neem ik 2 pillen. Als ik de Daosin even voor de maaltijd neem krijg ik nadien meestal weinig of geen symptomen van mijn intolerantie.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  3/5

  Attendre

  Je ne vois pas pour l’instant de l’effet...

  Was deze beoordeling nuttig?

Daosin kopen

Je kan Daosin van het merk Daosin , geproduceerd door REVOGAN , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Spijsvertering of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Maagproblemen
Welzijn & Gezondheid > Spijsvertering
Welzijn & Gezondheid > Darmproblemen
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding