Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg 20 capsules

0 Reviews
  Schrijf een review
€ 9,94
€ 8,85
Toevoegen aan favorieten

Dit is een geneesmiddel

Bijsluiter van Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg 20 capsules

Indicatie

Symptomatische behandeling van:

- Een slechte vertering die optreedt als de alvleesklier niet genoeg enzymen meer afscheidt
- Mucoviscidose

Gebruik van Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg

De dosering moet aan de individuele behoeften van de patiënt (volwassenen en kinderen) worden aangepast en hangt af van de samenstelling van de voeding en de evolutiegraad van de pancreasinsufficiëntie.

Nooit 10.000 E. lipase/kg per dag overschrijden.

De enzymen (amylasen, lipasen en proteasen) in CREON 10.000 worden niet geresorbeerd door het organisme. Dit betekent dat de dosering niet veranderd hoeft te worden in geval van nier- of leverinsufficiëntie of bij bejaarde patiënten.

Het is aanbevolen om één derde of de helft van de totale dosis bij de aanvang van de maaltijd in te nemen en de rest tijdens de maaltijd. De capsules, hard moeten, zonder ze stuk te bijten of te kauwen, met voldoende vloeistof tijdens de maaltijden of met de tussendoortjes ingenomen worden.

Als het doorslikken van de gelule problemen geeft, dan mag de gelule geopend worden, waarna de minimicrogranulen onmiddellijk, zonder ze stuk te bijten, met een beetje vloeistof (pH < 5) of vermengd met zacht voedsel (pH < 5) dat niet gekauwd hoeft te worden,moeten worden ingenomen.

Als de minimicrogranulen met voedsel vermengd worden, dan moeten ze onmiddellijk worden ingenomen teneinde langdurig contact van de minimicrogranulen met voedingsmiddelen die de omhulling van het preparaat zouden kunnen oplossen, te vermijden.

Het is van groot belang om tijdens de hele duur van de behandeling een goede hydratatie te waarborgen, in het bijzonder tijdens periodes van groot vochtverlies. Onvoldoende hydratatie kan een constipatie verergeren.

Dosering bij mucoviscidose
Op grond van de aanbevelingen van de Cystic Fibrosis Consensus Conference, van de US CF Foundation case-control study en van de UK case-control study wordt de volgende dosering voorgesteld als enzymatische substitutietherapie:
  • De aanvangsdosering, gebaseerd op het lichaamsgewicht, bedraagt 1.000 E. lipase/kg/maaltijd bij kinderen van minder dan 4 jaar en 500 E. lipase/kg/maaltijd bij oudere kinderen.
  • De dosering zal aangepast worden in functie van de evolutiegraad van de ziekte, de respons (steatorroe) en de handhaving van een goede voedingstoestand.
Dosering bij andere stoornissen in samenhang met een exocriene pancreasinsufficiëntie
Bij kinderen en adolescenten met een erfelijke, chronische pancreatitis moet de dosering een kopie zijn van die voor mucoviscidosepatiënten van dezelfde leeftijd.

De dosering moet voor elke patiënt afzonderlijk bepaald en aangepast worden volgens de graad van maldigestie en de vetinhoud van de maaltijd. De vereiste dosis schommelt tussen 20.000 en 75.000 E. lipase voor een hoofdmaaltijd en tussen 5.000 en 25.000 E. lipase voor een tussendoortje.

De aanvangsdosis CREON 10.000 bedraagt 10.000 tot 25.000 E. lipase per hoofdmaaltijd. Bij sommige patiënten is echter een hogere dosis nodig om de steatorroe onder controle te houden en een behoorlijke voedingstoestand te handhaven. De gangbare klinische praktijk geeft aan dat er bij de maaltijden minstens 20.000 tot 50.000 E. lipase toegediend zouden moeten worden.

Ingrediënten Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg

- De werkzame stof is pancreatine 150 mg equivalent aan Amylasen 8.000 E.Eur.F., Lipasen 10.000 E.Eur.F., Proteasen 600 E.Eur.F.

- De andere stoffen zijn: macrogol 4000, methylhydroxypropylcellulosephtalaat, dimethicon 1000, triëthylcitraat, cetylalcohol. Samenstelling van de capsule: gelatine, titaandioxide (E171), rood ijzeroxide (E172), geel ijzeroxide (E172), zwart ijzeroxide (E172).

Bijwerkingen van Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg

Maagdarmstelselaandoeningen
Vaak: Abdominale pijn
Soms: constipatie, abnormale defaecatie, diarree, misselijkheid en braken.

Huid- en onderhuidaandoeningen
Soms: hypersensibiliteit, allergie.

Waarschuwing

Creon 10.000 mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap en de lactatie, tenzij de behandeling onontbeerlijk wordt geacht.

Rijvaardigheid: OK!
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 9,94
€ 8,85

Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg kopen

Je kan Creon 10000 Maagsapresistent Hard 150mg van het merk Solvay Pharma , geproduceerd door MYLAN EPD , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Darmstoornissen
Geneesmiddelen > Hoest > Diepzittende Hoest > Tabletten
Geneesmiddelen > Maagstoornissen