€ 9,94
€ 7,75
Bespaar 22% (€ 2,19)
Promotie 22% korting

Omschrijving van Pharma Nord Bio-Carotene +E

Bio-Caroteen
Bio-Caroteen bevat 6 mg zuivere bèta-caroteen per capsule. Voor bèta-caroteen bestaat geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). In het lichaam wordt het omgezet in vitamine A. Dit wordt aangegeven in retinol-activiteitequivalenten (RAE). Van bèta-caroteen naar vitamine A wordt de omrekeningsfactor 1:12 aangehouden. In Bio-Caroteen is de bèta-caroteen opgenomen in een oliemengsel dat de stof stabiel houdt en de opneembaarheid verhoogt. Studies hebben aangetoond dat bèta-caroteen zelfs beter wordt opgenomen uit het supplement dan uit groenten.

Wat is bèta-caroteen?
Bèta-caroteen is een carotenoïde. Deze stoffen worden verdeeld in twee hoofdgroepen: carotenen en xantofylen. Carotenen bestaan uit waterstof en koolstof, terwijl xantofylen daarnaast ook zuurstofatomen bevatten. Bèta-caroteen behoort tot een groep gele en rode plantaardige kleurstoffen. Het is deze stof die wortels hun oranje kleur geeft. Omdat bèta-caroteen in vet oplosbaar is, wordt de stof ook het best samen met vet opgenomen. Dat proces vindt plaats in het bovenste deel van de dunne darm. Bèta-caroteen is ook een provitamine en kan omgezet worden in vitamine A, als het lichaam daar behoefte aan heeft. De stof wordt ook synthetisch geproduceerd en gebruikt als kleurstof in voeding.

Bèta-caroteen en vitamine A
Bèta-caroteen is een goede bron voor plantaardige vitamine A. In sommige delen van de wereld is het zelfs de enige bron voor deze vitamine. Omgezet in vitamine A draagt bèta-caroteen bij aan het behoud van een normale huid en correct functionerende slijmvliezen. Ook speelt de stof een rol bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen. Ten slotte is vitamine A betrokken bij het proces van celspecialisatie in het lichaam en ondersteunt het een goed functionerend afweersysteem.

Bij een hoge inname van bèta-caroteen (30 mg of meer) uit voedsel of voedingssupplementen, kan de huid een onschuldige, lichtbruine verkleuring vertonen die sommige mensen aantrekkelijk vinden. De verkleuring is het resultaat van opeenhoping van bèta-caroteen in het subcutane huidweefsel (hypodermis). De verkleuring verdwijnt zodra de hoeveelheid bèta-caroteen vermindert.

Bèta-caroteen en rokers
Hoge doseringen bèta-caroteen hebben bij zware rokers bij langdurig gebruik een verhoogde kans op negatieve gezondheidseffecten laten zien en worden dan ook afgeraden.

Indicatie

Dit voedingssupplement draagt bij aan het behoud van een normale huid, goed functionerende slijmvliezen en een normale gezichtsvermogen.

Gebruik van Pharma Nord Bio-Carotene +E

1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd. Voor een beperkte periode van extra behoefte, kunnen er maximaal 5 capsules per dag genomen worden. Bij voorkeur na de maaltijd in z'n geheel innemen. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord Bio-Carotene +E

Bètacarotene 6 mg (=100 mcg vitamine A)/vitamine E 10 mg

Waarschuwing

Mensen met diabetes, nier- of leverziekte en hyperthyreoïdie moeten voorzichtig zijn. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen met medicatie raadplegen best een arts alvorens dit product te gebruiken.
€ 9,94
€ 7,75

Laatste reviews en ervaringen met Pharma Nord Bio-Carotene +E

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  3/5

  Voorlopig geen effect

  Ik heb deze pilletjes vorige zomer ook ingenomen. Dit doe ik hoofdzakelijk omwille van mijn zonneallergie. Of ze ook echt effect hebben, kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik neem ze nu op een geregeld tijdstip en ik hoop dat ze echt helpen. Ik ondervind zeker geen nadelen.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  3/5

  capsules

  Voorlopig zie ik nog geen invloed van de capsules maar dit komt natuurlijk omdat ik dit product nog maar twee weken aan het gebruiken ben.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Bon produit

  Cela fait plusieurs mois que j'utilise ce produit, et j'ai remarqué que ma peau est plus belle

  Was deze beoordeling nuttig?

Pharma Nord Bio-Carotene +E kopen

Je kan Pharma Nord Bio-Carotene +E van het merk Pharma Nord , geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid > Mooie Huid
50+ > Vitaminen > Ogen
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine E
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Gelaat & Lichaam
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Ogen
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Zon
Vitamines & Voedingssupplementen > Zon
Vitamines & Voedingssupplementen > Antioxidanten
Welzijn & Gezondheid > Huid > Zon
Welzijn & Gezondheid > Ogen > Vitaminen & Supplementen
Schoonheid & Hygiëne > Zon > Supplementen