€ 9,94
€ 8,15
Bespaar 18% (€ 1,79)
Promotie 18% korting

Omschrijving van Pharma Nord Bio-Carotene +E

Bio-Caroteen
Bio-Caroteen bevat 6 mg zuivere bèta-caroteen per capsule. Voor bèta-caroteen bestaat geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). In het lichaam wordt het omgezet in vitamine A. Dit wordt aangegeven in retinol-activiteitequivalenten (RAE). Van bèta-caroteen naar vitamine A wordt de omrekeningsfactor 1:12 aangehouden. In Bio-Caroteen is de bèta-caroteen opgenomen in een oliemengsel dat de stof stabiel houdt en de opneembaarheid verhoogt. Studies hebben aangetoond dat bèta-caroteen zelfs beter wordt opgenomen uit het supplement dan uit groenten.

Wat is bèta-caroteen?
Bèta-caroteen is een carotenoïde. Deze stoffen worden verdeeld in twee hoofdgroepen: carotenen en xantofylen. Carotenen bestaan uit waterstof en koolstof, terwijl xantofylen daarnaast ook zuurstofatomen bevatten. Bèta-caroteen behoort tot een groep gele en rode plantaardige kleurstoffen. Het is deze stof die wortels hun oranje kleur geeft. Omdat bèta-caroteen in vet oplosbaar is, wordt de stof ook het best samen met vet opgenomen. Dat proces vindt plaats in het bovenste deel van de dunne darm. Bèta-caroteen is ook een provitamine en kan omgezet worden in vitamine A, als het lichaam daar behoefte aan heeft. De stof wordt ook synthetisch geproduceerd en gebruikt als kleurstof in voeding.

Bèta-caroteen en vitamine A
Bèta-caroteen is een goede bron voor plantaardige vitamine A. In sommige delen van de wereld is het zelfs de enige bron voor deze vitamine. Omgezet in vitamine A draagt bèta-caroteen bij aan het behoud van een normale huid en correct functionerende slijmvliezen. Ook speelt de stof een rol bij het behoud van een normaal gezichtsvermogen. Ten slotte is vitamine A betrokken bij het proces van celspecialisatie in het lichaam en ondersteunt het een goed functionerend afweersysteem.

Bij een hoge inname van bèta-caroteen (30 mg of meer) uit voedsel of voedingssupplementen, kan de huid een onschuldige, lichtbruine verkleuring vertonen die sommige mensen aantrekkelijk vinden. De verkleuring is het resultaat van opeenhoping van bèta-caroteen in het subcutane huidweefsel (hypodermis). De verkleuring verdwijnt zodra de hoeveelheid bèta-caroteen vermindert.

Bèta-caroteen en rokers
Hoge doseringen bèta-caroteen hebben bij zware rokers bij langdurig gebruik een verhoogde kans op negatieve gezondheidseffecten laten zien en worden dan ook afgeraden.

Indicatie

Dit voedingssupplement draagt bij aan het behoud van een normale huid, goed functionerende slijmvliezen en een normale gezichtsvermogen.

Gebruik van Pharma Nord Bio-Carotene +E

1 capsule per dag, tenzij anders geadviseerd. Voor een beperkte periode van extra behoefte, kunnen er maximaal 5 capsules per dag genomen worden. Bij voorkeur na de maaltijd in z'n geheel innemen. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Voor het behoud van een goede gezondheid is een gezonde levensstijl en een gevarieerde, evenwichtige voeding van belang.

Ingrediënten Pharma Nord Bio-Carotene +E

Bètacarotene 6 mg (=100 mcg vitamine A)/vitamine E 10 mg

Waarschuwing

Mensen met diabetes, nier- of leverziekte en hyperthyreoïdie moeten voorzichtig zijn. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen met medicatie raadplegen best een arts alvorens dit product te gebruiken.
€ 9,94
€ 8,15

Laatste reviews en ervaringen met Pharma Nord Bio-Carotene +E

Schrijf een review
 • Beoordeeld door
   
  5/5
  Deze beoordeling is een automatische vertaling vanuit een andere taal.
  1 klant vond deze beoordeling nuttig.

  De huid voorbereiden op de zon

  Zeer goed product, voor de huid en het gezichtsvermogen. De kwaliteit/prijsverhouding is niet te verwaarlozen en ik raad het ten zeerste aan.

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Le must

  J'en prends chaque jour depuis quelques temps et je ne compte pas arrêter !

  Was deze beoordeling nuttig?
 • Beoordeeld door
   
  5/5

  Gezonde huid tijdens de zomer !

  Vanaf mei tot september neem ik dagelijks een Bio-Carotène capsule om mijn huid te beschermen tegen zonneschade. Ik heb ook de indruk dat mijn huid hierdoor langer bruin blijft. Ik koop dit merk omdat de verhouding prijs/kwaliteit zeer goed is. Uiteraard beschermen de capsules niet tegen zonnebrand en gebruik ik ze in combinatie met zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor.

  Was deze beoordeling nuttig?

Pharma Nord Bio-Carotene +E kopen

Je kan Pharma Nord Bio-Carotene +E van het merk Pharma Nord , geproduceerd door PHARMA NORD , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Huid > Mooie Huid
50+ > Vitaminen > Ogen
Vitamines & Voedingssupplementen > Vitamine E
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Gelaat & Lichaam
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Ogen
Schoonheid & Hygiëne > Voedingssupplementen Huid > Zon
Vitamines & Voedingssupplementen > Zon
Vitamines & Voedingssupplementen > Antioxidanten
Welzijn & Gezondheid > Huid > Zon
Welzijn & Gezondheid > Ogen > Vitaminen & Supplementen
Schoonheid & Hygiëne > Zon > Supplementen