
90 tabletten
Of gebruik ons contactformulier voor persoonlijk advies.
Overzicht |
|
Wat zijn zware benen? | |
Wat zijn de symptomen? | |
Wat veroorzaakt zware benen? | |
Hoe kan je zware benen behandelen? |
Ongemak in de benen? Dan kan je wel eens te maken hebben met een onvoldoende doorbloeding of een beperkte afvoer van vocht en afvalstoffen in je aders, ook wel veneuze insufficiëntie genoemd. Maar wat is dat precies? En wat kan je ertegen doen?
Je lichaam maakt gebruik van een complex systeem van aders, het zogenaamde veneuze systeem, om het bloed door je lichaam te vervoeren. Om ervoor te zorgen dat het bloed steeds in de juiste richting getransporteerd wordt, beschikken de aders over talrijke veneuze klepjes. Zodra het bloed terug naar het hart moet en tegen de zwaartekracht in moet werken, openen deze klepjes en sluiten ze onmiddellijk. Op die manier voorkomen ze dat het bloed terug naar de ledematen stroomt.
Wanneer er sprake is van veneuze insufficiëntie hebben je aders moeite om het zuurstofarme bloed terug naar het hart te vervoeren. Vaak betekent dit dat de veneuze kleppen niet goed meer werken of beschadigd zijn, waardoor er bloed ophoopt en je last kan krijgen van zware, vermoeide en pijnlijke benen.
Veneuze insufficiëntie kan gepaard gaan met een breed scala aan klachten. Deze ontwikkelen zich doorgaans redelijk traag, naarmate de aandoening vordert. De eerste klachten van een onvoldoende of verstoorde bloedsomloop manifesteert zich vaak als volgt:
In een vergevorderd stadium kunnen ook de volgende symptomen optreden:
De klachten zijn meestal intenser bij warm weer, langdurig rechtstaan en tijdens de premenstruele periode. Indien veneuze insufficiëntie niet behandeld wordt, kan het uiteindelijk evolueren naar chronisch aderfalen of, in het slechtste geval, open wonden en zweren veroorzaken.
De exacte oorzaak van veneuze insufficiëntie is vaak niet zo makkelijk te bepalen. Vaak zijn het afwijkingen in de aderwand of schade aan de aderkleppen, die ervoor zorgen dat de ader wijder of nauwer wordt en de kans op aderproblemen toeneemt.
Verschillende factoren kunnen bijdragen tot het ontstaan of toenemen van veneuze insufficiëntie:
Venosa 90 tabletten toegevoegd .
Verder met bestellenVarivenol 120 tabletten toegevoegd .
Verder met bestellenForté Pharma FortéVeinol 12h 30 tabletten toegevoegd .
Verder met bestellenGehwol Been-Balsem 125 ml balsem toegevoegd .
Verder met bestellenOenobiol Drainerend Plus 45 tabletten toegevoegd .
Verder met bestellen
Er bestaan zowel conservatieve behandelingen voor veneuze insufficiëntie als invasieve ingrepen, maar vaak is het een combinatie van beide. Het doel van de behandeling is om de vernauwing in de aders te corrigeren en op die manier de bloedcirculatie in het onderbeen te verbeteren.
Afhankelijk van de klachten beslist je behandelende arts welk type behandeling het beste bij jou past.
Voldoende lichaamsbeweging en een gezond eetpatroon kan soms al genoeg zijn om je bloedsomloop te verbeteren en veneuze insufficiëntie te voorkomen. Elke positieve aanpassing aan je levensstijl kan helpen. Daarnaast bestaan er nog enkele maatregelen die je kan nemen om de doorbloeding in je benen te ondersteunen:
"Onze klanten informeren en hen gezondheidsadvies op maat bieden, dat ligt ons erg nauw aan het hart. Daarom hebben we “Ons advies” in het leven geroepen: een gidspagina met hapklare, wetenschappelijk onderbouwde informatie, onderzocht en samengesteld door ons team van experts."
Als hoofdapotheker is Theresa Holler, samen met haar team van apothekers, verantwoordelijk voor ons advies. Op deze pagina's kan je volop gebruik maken van onze deskundige apothekerskennis om een antwoord te vinden op al jouw gezondheidsvragen. Elk thema is niet alleen voorzien van wetenschappelijke informatie en advies, maar bevat ook heel wat tips en aanbevelingen. Heb je toch nog vragen over je gezondheid? Neem dan zeker contact op met ons.
Theresa Holler, hoofdapotheker bij Farmaline