
30 capsules
Of gebruik ons contactformulier voor persoonlijk advies.
's Morgens opstaan en het gevoel hebben dat je een hele marathon hebt gelopen, dat klinkt ons allemaal bekend in de oren. Iedereen heeft namelijk wel eens last van vermoeidheid. Alleen wanneer dit gevoel blijft aanhouden, moet er gekeken worden naar de eventuele oorzaken om zo het probleem bij de kern aan te pakken.
Vooral tijdens de donkerdere maanden hebben veel mensen last van een vermoeid gevoel. Tijdens het herfst- en winterseizoen, krijgen velen spijtig genoeg vaak te kampen met een energiedip.
Er bestaan verschillende soorten vermoeidheid, al dan niet veroorzaakt door het weer.
Dit type vermoeidheid uit zich in een vorm van futloosheid, de hele dag door. Dit kan verschillende oorzaken hebben:
Deze vorm van vermoeidheid daarentegen doet zich voor wanneer je lichaam aangeeft dat er iets niet in orde is. Denk hierbij aan:
Toch kunnen er nog andere redenen zijn voor je futloosheid. Denk hierbij vooral aan de seizoenswisselingen die op veel mensen een grote invloed uitoefenen. Ook onze dagelijkse gewoontes kunnen een effect hebben op ons.
Minder zonlicht
De herfst en winter worden getypeerd door koudere temperaturen en kortere dagen. Het feit dat we minder blootgesteld worden aan zonlicht, draagt bij aan hoe we ons voelen. We kunnen te kampen krijgen met een vitamine D-tekort en dit leidt doorgaans tot vermoeidheid, spierklachten en lusteloosheid. Dus hoe minder zonlicht, hoe minder energie we hebben.
Onregelmatige dagen
Indien je daguren enorm verschillen door, bijvoorbeeld, shiften op het werk, dan kan je biologische klok in de war worden gebracht. Ons lichaam houdt nu eenmaal van regelmaat.
Ander eetpatroon
Als het kouder wordt, hebben we niet meer zo een trek in lichte en frisse maaltijden. Zware wintergerechten zitten vol koolhydraten en suikers, waardoor we ons ook sneller slaperig kunnen gaan voelen.
Snel verteerbare koolhydraten en suikers met een hoge glycemische waarde worden snel in je bloed opgenomen en zorgen voor een suikerpiek in je bloed. Als reactie maakt je lichaam dan heel snel insuline aan. Die grote hoeveelheid insuline zorgt al snel voor een energiedipje.
Tekorten in je bloed
Ons lichaam is een goed geöliede machine die veel componenten nodig heeft om goed te functioneren. Ontbreekt er een essentieel onderdeel, dan voelen we dit al snel aan onze gezondheid. Een gebrek aan verscheidene vitaminen en mineralen kunnen aan de oorsprong liggen van een vermoeid gevoel.
Pharma Nord Bio-Q10 100mg GOLD 30 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord BioActive Q10 100mg + 20 Capsules GRATIS 60+20 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord Bio-Q10 100mg GOLD 90 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord BioActive Q10 50mg + 20 Capsules GRATIS 60+20 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord Bio-Q10 30mg 90 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord BioActive 100mg Q10 Ubiquinol 20 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord Bio-Q10 100mg GOLD 180 capsules toegevoegd .
Verder met bestellenPharma Nord Bio-Q10 Super 30mg 180 capsules toegevoegd .
Verder met bestellen
Voel je je gedurende 6 maanden nog steeds vermoeid? Raadpleeg dan zeker je huisarts voor een bloedafname om eventuele achterliggende problemen te detecteren.
De naam doet je waarschijnlijk al iets vermoeden. Chronisch vermoeidheidssyndroom is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Mensen die lijden aan CVS hebben te kampen met een zware vermoeidheid die maar blijft aanhouden, zonder onderliggende oorzaak.
Ook kunnen de volgende symptomen optreden, maar deze zijn niet altijd aanwezig:
Een diagnose stellen voor CVS is een ingewikkeld proces. Vraag daarom altijd eerst raad aan je arts. Hij/Zij kan je dan doorverwijzen naar een specialist.
"Onze klanten informeren en hen gezondheidsadvies op maat bieden, dat ligt ons erg nauw aan het hart. Daarom hebben we “Ons advies” in het leven geroepen: een gidspagina met hapklare, wetenschappelijk onderbouwde informatie, onderzocht en samengesteld door ons team van experts."
Als hoofdapotheker is Theresa Holler, samen met haar team van apothekers, verantwoordelijk voor ons advies. Op deze pagina's kan je volop gebruik maken van onze deskundige apothekerskennis om een antwoord te vinden op al jouw gezondheidsvragen. Elk thema is niet alleen voorzien van wetenschappelijke informatie en advies, maar bevat ook heel wat tips en aanbevelingen. Heb je toch nog vragen over je gezondheid? Neem dan zeker contact op met ons.
Theresa Holler, hoofdapotheker bij Farmaline