Mediven Thrombexin 18 Extra Large 8060205 1 stuk

€ 53,57
€ 47,68
Bespaar 11% (€ 5,89)
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Mediven Thrombexin 18 Extra Large 8060205

mediven thrombexin 18 tromboseprofylaxekousen zijn een effectieve hulp voor de preventie van trombose en een eventueel daaruit voortvloeiende longembolie tijdens een ziekenhuisverblijf.

Het toepassingsgebied is trombosepreventie voor, tijdens en na een operatie. Bij een gemiddeld tot hoog tromboserisico wordt de profylaxe met tromboseprofylaxekousen vaak aangevuld met geneesmiddelen (bv. heparine) en andere maatregelen (bv. fysiotherapie).

Door een continu afnemende compressiedruk van de enkel (ca. 18 mmHg) naar het bovenbeen (ca. 8 mmHg) wordt de veneuze terugstroming van het bloed optimaal versneld.

Typische kenmerken van mediven thrombexin 18:

Inspectieopening: maakt het mogelijk om altijd de doorbloeding te controleren, zonder dat de kous uitgetrokken hoeft te worden. Verkleuringen, die over het algemeen wijzen op een arterieel probleem, worden vroegtijdig opgespoord zodat er onmiddellijk kan worden opgetreden. Bovendien zijn hygiënische handelingen rond de tenen makkelijker uit te voeren.

3D-hiel: De bijzonder kwetsbare hielregio wordt door het pluizige hielmateriaal beschermd. Het gebruikte hoog-capillaire materiaal leidt vocht van de huid weg en verhindert maceratie (week worden van de huid) op betrouwbare wijze. Daardoor wordt hieldecubitus (doorligwonden of zweren aan de hiel als gevolg van lange bedlegerigheid) duurzaam verminderd.

Kleurmarkering: Een duidelijke kleurmarkering aan de hiel en aan het bovenste uiteinde van de mediven thrombexin 18 onder de kousenband duiden de maat van de kous aan. De duidelijke markering aan de hiel dient voor de correcte positionering van de kous rond de voet. De maat van de kous kan ook nog eens afgelezen worden op het ingenaaide etiket.

Siliconennoppenband:
Rechthoekige kleurmarkeringen op de siliconennoppenband duiden aan, of de gekozen kousmaat past bij de omvang van het bovenbeen. Daardoor kan in een oogopslag gecontroleerd worden of de terugstroming van het veneuze bloed niet beperkt of zelfs geblokkeerd wordt. Uiteraard is ook met de "intelligente" noppenband het correcte aanmeten van de kous onontbeerlijk voor een medisch optimale verzorging.

Antibacteriële voetpunt: mediven thrombexin 18 is de eerste medische tromboseprofylaxekous met ingewerkte antibacteriële voetpunt. De antibacteriële eigenschappen van de gebruikte breidraad zorgen aantoonbaar voor een duidelijke vermindering van de gebruikelijke ziekenhuiskiemen en schimmels tussen de tenen en de gewrichten bij de teenbasis. Deze werking wordt niet bereikt door gewoon maar een stof aan te brengen, maar ontstaat meer door een fysisch-chemisch vervaardigingsproces. Daardoor wordt gegarandeerd dat de kiemgroeiremmende werking ook na verschillende wasbeurten behouden blijft.

Buitengewoon draagcomfort: het actief ademende en vochtgeleidende breiwerk biedt de optimale voorwaarden voor een aangenaam draaggevoel. De vaak gekritiseerde warmteopbouw wordt door de luchtdoorlaatbaarheid van het breiwerk duidelijk gereduceerd en bevordert het koelende effect van de verdamping.

Materiaal: 82% polyamide, 18% elastaan, latexvrij. De zorgvuldige keuze van de materialen is een noodzakelijke voorwaarde voor de hoogste productkwaliteit. Er wordt bewust afgezien van het gebruik van rubber, om allergische reacties bij patiënten en verzorgingspersoneel te vermijden. Een bijzonderheid van onze tromboseprofylaxekousen en kousverbanden ligt in het gebruik van een "naakte", niet omsponnen elastaandraad, die de kous zijn compressieve en zeer elastische eigenschappen bezorgt. Daardoor kunnen bovenbenen met een omtrek tot 90 cm verzorgd worden.

Indicatie

mediven thrombexin 18 tromboseprofylaxekousen zijn een effectieve hulp voor de preventie van trombose en een eventueel daaruit voortvloeiende longembolie tijdens een ziekenhuisverblijf.
Mediven Thrombexin 18 Extra Large 8060205 1 stuk
€ 53,57
€ 47,68

Mediven Thrombexin 18 Extra Large 8060205 kopen

Je kan Mediven Thrombexin 18 Extra Large 8060205 van het merk Mediven, geproduceerd door MEDI BELGIUM , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Aambeien & Zware benen > Steunkousen
EHBO & Thuiszorg > Steunkousen
50+ > Aambeien & Zware benen > Steunkousen