Lactophar 30 St tabletten

€ 24,50
€ 20,83
Bespaar 15% (€ 3,67)
Op voorraad

Omschrijving van Lactophar

Weinig mensen lijken zich te realiseren dat de meeste bacteriën levensnoodzakelijk zijn. Zo ziet men dat het hebben van een steriele darm (een darm zonder darmbacteriën) op korte termijn de dood als gevolg heeft. Een ander voorbeeld dat hun relevantie aantoont, is dat in de natuur alle afval wordt opgeruimd door bacteriën, i.e. nitriet- en nitraatbacteriën, waardoor zij van essentieel belang zijn om een harmonisch evenwicht te verkrijgen. Kortom, we zijn vergeten dat het grootste aantal bacteriën niet pathogeen is, maar levensnoodzakelijk. Zo leven er een 400-tal soorten in harmonie in onze darm. 

Men heeft eveneens uit het oog verloren dat het milieu even belangrijk is als de bacterie want zonder gepaste voedingsbodem kan een virus, bacterie of schimmel zich niet ontwikkelen. Indien de darmflora ontregeld is spreekt men dan van dissymbiose of van dysbiosis. 

Een van de belangrijke rollen van darmflora is de productie van bepaalde zuren waardoor de groei van bepaalde ongewenste bacteriën geïnhibeerd wordt. 

De term probiotica wordt gebruikt voor preparaten op basis van levende micro-organismen die een positieve werking hebben op de gastheer / -vrouw door darmecologie te verbeteren. We kunnen ook spreken van darmflora, want de bacteriën behoren tot de lagere plantenwereld. Het gaat o.a. om culturen van melkzuurbacteriën, namelijk lactobacillen en bifidobacteriën, en culturen van niet-melkzuurbacteriën zoals preparaten op basis van de gist Saccharomyces boulardii. 

Voedingssupplementen met probiotica worden door patiënten gebruikt bij darm-problematiek, maar zijn niet geregistreerd als geneesmiddel. 50% van de consulten bij de arts betreffen gastrointestinale klachten (maagzuur, krampen, constipatie, diarree, winderigheid, (…)); de meerderheid van die klachten wordt louter symptomatisch behandeld en soms moet de patiënt blijvend pillen slikken of drankjes tot zich nemen. Voor een blijvend herstel van een gestoorde darmflora zijn vooral de autochtone (de lichaamseigen) darmbewoners van groot belang. In tegenstelling tot allochtone microorganismen zoals de in gewone yoghurt aanwezige lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilus die slechts tijdelijk in de darm blijven, zijn de autochtone in staat zich daar ook op langere termijn te handhaven. Wat de normale darmflora betreft, zijn vooral de Lactobacillus acidophilus en Bifidobacterium bifidum van groot belang. Het is ondertussen bekend dat de darmflora grondig gestoord kan zijn na gebruik van een antibioticum. Ook door verkeerde voedingsgewoonten en door stress kan de darm uit evenwicht geraken. Obstipatie en diarree zijn belangrijke signalen voor deze toestand. Vastgesteld is dat stress kan leiden tot veranderingen in het vermogen van bacteriën om zich aan de darmen te hechten. 

Wat we blijkbaar vergeten zijn is dat onze darmflora (ongeveer 2 kg of 10 14 symbiotische bacteriën) zelf antibiotische eigenschappen heeft. Onze darmbacteriën produceren in grote hoeveelheden zuur waardoor er een ongunstige zuurgraad ontstaat voor potentiële ziekteverwekkers. Naast het produceren van bacteriocide stoffen (natuurlijke antibiotica) die voor een aantal indringers dodelijk zijn, hechten ze zich in grote getallen aan de darmwand waardoor ze verhinderen dat gevaarlijke organismen zich daar verder ontwikkelen. Er moet ook op gewezen dat de functie van darmflora veel uitgebreider is dan hun antimicrobiële invloed; ze bevorderen de gezondheid ook nog op andere gebieden.

Zij produceren enzymen die de vertering stimuleren. Een voorbeeld daarvan is lactase die de vertering van lactose bevordert bij lactose-intolerantie. Vastgesteld werd dat Lactobacillus acidophilus in staat is de cholesterol te verlagen. Dit is een voorbeeld dat aantoont hoe belangrijk het is om niet te spreken over darmflora dan wel over specifieke stammen waarvan bewezen is dat ze bepaalde effecten kunnen hebben. De bewering dat probiotica geen zin hebben, is een generalisatie. Het is duidelijk dat, wil men een bepaald effect sorteren, er specifieke stammen moeten toegediend waarvan er wetenschappelijke bewijzen bestaan voor dat bepaalde effect. Er werd aangetoond dat Lactobacillus acidophilus, L. casei, L. delbrueckii en L. rhamnosus en L. plantarum het immuniteitssysteem stimuleren, maar ook bij diarree kunnen worden ingezet. Bij vaginosis blijkt vooral Lactobacillus rhamnosus effectief te zijn. En onlangs werd aangetoond dat het toedienen van lactobacillen aan zwangere vrouwen het aantal kindjes met eczema en allergieën drastisch doet afnemen. 

Van bovenvermelde stammen geldt als bewezen dat ze immuun zijn tegen maagzuur, galzuur en pancreaszuur; ze overleven de zuurgraad in de maag wat niet van alle yoghurtbacteriën kan worden gezegd. Ook werd bewezen dat de hoeveelheid een cruciale rol speelt, als men de darm of vagina wil herkoloniseren. Studies tonen aan dat men - afhankelijk van de pathologie – altijd tussen de 1 en 10 miljard lactobacillen nodig heeft om een herkolonisatie te bereiken.

Indicatie

Pro- en prebiotica

Gebruik van Lactophar

Volwassen: 1 tablet per dag.

Baby's 1/2 tablet oplossen in melk en onmiddellijk laten uitdrinken.

Ingrediënten Lactophar

-Raftiline 360 mg 
-Raftilose 150 mg 
-Lactobacillus casei (2.5 mld CFU) 25 mg 
-Lactobacillus acidophilus (2.5 mld CFU) 25 mg 
-Lactobacillus rhamnosus (2.5 mld CFU) 25 mg 
-Lactobacillus delbrueckii (2.5 mld CFU) 25 mg
Lactophar 30 St tabletten
€ 24,50
€ 20,83

Laatste reviews en ervaringen met Lactophar

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Lactophar gekocht op aanraden van mijn kinesite/ shiatso en goed resultaat na inname van antibiotica die mijn darmflora over hoop heeft gegooid. Handig om steeds in huis te hebben.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Iedere morgen kauw ik één tablet voor het ontbijt met de bedoeling om mijn darmflora op peil te houden, een goede vertering van mijn voedsel te krijgen en een platte buik.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  De termijn van behandeling is nog niet ten einde..Hierdoor is een definitieve beoordeling nog niet mogelijk. Doordat het een zuigtablet is is dit aangenaam in gebruik.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Product is effectief. Het is wel moeilijk door te slikken, zelf per halve tablet en zodra de tabletten uit de verpakking zijn (b.v. in doosjes voor dagdosissen) zijn ze zeer vochtgevoelig.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Lactophar helpt op een natuurlijke wijze uw darmtransit op peil te houden. Houdt de goede bacteriën in uw darmen. Aangewezen indien u anti-biotica moet nemen.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Prima aflevering, keurig op tijd en de juiste inhoud. Prijzen zijn tot nu tot het voordeligste welke voorkomen op de internetverkoop sites. Betalingen gaan vlot.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Nogal grote tabletten die moeilijk door te slikken zijn. Het duurt even voor deze tabletten hun werking doen maar eens ze resultaat geven, doen ze goed hun werk.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Op aanraden van mijn huidokter ben ik gestart met Lactophar. Ondertussen neem ik het één maand en mijn darmen zijn duidelijk rustiger geworden. Zeker aan te raden.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  ik neem Lactophar nu een 3-tal weken ; in kuur samen met mucoperm Appel ; op voorschrift van de huisdokter ; mijn darmen zijn veel rustiger en minder gevoeliger dan voorheen ; een aanrader
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  The product was recommended by my nutritionist, and I decided to give it a try. I have been using it for over a month, but results are visible already: it improved my skin and my bowls movement, I feel more energy as well.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Ik neem dit op aanraden van dokter.zorgt ervoor dat je darmen meer voedingsstoffen opnemen.geen neveneffecten.wel maar kleine dosis maar snelle levering
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik geef dit regelmatig aan de kinderen wanneer buikgriep de ronde doet. Het werkt uitstekend zowel preventief als genezend. Wij hebben het altijd in huis.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden over Lactophar. Na verschillende probiotica te hebben uitgetest, kwam ik terecht op Lactorphar. Dankzij dit product zijn we vorig jaar niet ziek geworden, het is zeer goed, ik raad het aan.
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Natuurlijk middel ter bijsturing van eigenwijze darmen. Of ze nu lui zijn, overactief, gevoelig of krampachtig: na vijf dagen merkte ik al een duidelijke verbetering.

Lactophar kopen

Je kan Lactophar van het merk Nutriphyt, geproduceerd door NUTRIPHYT, bestellen in België bij Farmaline via de verzameling Lactophar of via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Darmproblemen > Darmflora-Probiotica