Iso-XX 1010mg 30 St tabletten

€ 32,40
€ 27,54
Bespaar 15% (€ 4,86)
Op voorraad
Promotie -15% korting geldig t.e.m. 31/12/2016
Gratis levering bij aankoop vanaf 2 stuks!

Omschrijving van Iso-XX 1010mg

In 1927 kwam men al tot de ontdekking dat planten stoffen bevatten die sterk gelijken op het vrouwelijke hormoon: fyto-oestrogenen. Ondertussen heeft men fyto-oestrogenen opgesplitst in een aantal groepen: zearalones / coumestanen / lignanen / chalconen / flavonen / flavonolen / isoflavonen. Laatstgenoemde groep deed zich opmerken doordat men vaststelde dat er in landen waar soja(-afgeleiden) – en meer bepaald de isoflavonen erin (genisteïne / glyceteïne / daidzeïne) – wordt geconsumeerd, een lagere incidentie van borstkanker was.

Soja is vooral rijk aan genisteïne en daidzeïne, isoflavonenmolecules die gebonden zijn aan een suikermolecule (glycosiden / geconjugeerde isoflavonen). Die suikermolecule wordt door de intestinale flora afgesplitst waardoor de gedeconjugeerde vorm ontstaat. Daidzeïne kan op zijn beurt verder gemetaboliseerd worden tot equol, een stof die een beduidend groter oestrogeen effect heeft dan daidzeïne. Het belang van equol werd pas onlangs ontdekt. Prof. Setchell toonde aan dat talrijke effecten van isoflavonen te danken waren aan equol. Als men de rol van equol in rekening brengt in de clinical trials, stelt men zoals Eva Lydeling-Olsen vast dat equolproducers 4.4% meer in bot wonnen dan de baseline. Tegelijk wees ze erop dat slechts 45% van de vrouwen die isoflavonen innemen, equolproducers zijn. En Julie Maubach (Labo of Pharmacognosy Univ. Gent) ontdekte dat de hoogste concentratie van equol te vinden was in de borst.

Uit het voorgaande kan men afleiden dat er een grote interpersoonlijke variabiliteit is in de metabolisatie van isoflavonen en de biobeschikbaarheid wat de wisselende resultaten verklaart. Prof. Setchell stelde vast dat equolproducers een duidelijk voordeel hebben ten opzichte van nonequolproducers.
Equol heeft zoals gezegd niet alleen een groter oestrogeen effect dan daidzeïne, maar is ook selectiever – Equol werkt als oestrogeen op ER-beta-weefsel in en als antioestrogeen op het ER-alfa-weefsel dat voorkomt in borst en baarmoeder -, heeft een grotere affiniteit voor oestrogeenreceptoren en is een sterkere antioxidans. De cruciale vraag blijkt dan ook te zijn: hoe wordt men equolproducer? Dr. Lampe (Fred Hutchinson Cancer Research Center Seattle) ontdekte dat het vermogen om Equol te produceren, afhankelijk is van een specifieke darmflora.

Intussen kwam men erachter welke bacteriën er precies verantwoordelijk zijn voor de productie van equol. Het blijkt dat er specifieke bacteriën zijn om stap 1 te bewerkstelligen – het afsplitsen van de suikergroep; voor stap 2 – de omzetting van daidzeïne naar equol – zijn er dan weer andere bacteriën nodig. Verder komt ook naar voren dat de sojamatrix een belangrijk voordeel heeft ten opzichte van geïsoleerde isoflavonen omdat ze een belangrijke rol speelt als prebioticum doordat ze de bacteriën een optimale voedingsbodem aanbiedt. De sojamatrix bevat naast isoflavonen, saponinen, vezels, oligosachariden, tocoferolen, enz.

Researchers toonden aan dat het gunstige effect van soja niet alleen te toe te schrijven was aan 1 enkele nutriënt dan wel aan het samenspel van het ideale milieu en de juiste nutriënten en bacteriën. In Iso-xx®wordt de sojamatrix gebruikt met de juiste humane bacteriën, nodig om stap 1 en 2 zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Indicatie

Bij overgangsverschijnselen

Gebruik van Iso-XX 1010mg

1/2 tablet per dag innemen voor de maaltijd

Ingrediënten Iso-XX 1010mg

-Isoflavonen (soja; Glycine-max) 600 mg (= 60 mg isoflavonen)
-Raftiline & raftilose 200 mg
-Probioticamengsel 101 mg
Iso-XX 1010mg 30 St tabletten
€ 32,40
€ 27,54

Laatste reviews en ervaringen met Iso-xx 1010mg

Schrijf een review
 • 4/5
  Beoordeeld door
   
  Sedert ik in de menopauze ben had ik heel veel last van opvliegers. De gynecoloog stelde me voor om bij de oestrogel die ik al gebruikte iso-XX te nemen. Ik doe dit nu bijna een maand en heb al heel wat minder last van opvliegers. Het voordeel is ook dat dit volledig plantaardig is en geen bijwerkingen heeft.
 • 3/5
  Beoordeeld door
   
  In het begin hielp dit product echt goed maar nu heb ik terug last van opvliegers , wel minder dan vroeger maar toch
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik ben zeer tevreden over dit product voor de behandeling van opvliegers tijdens overgangsjaren. Zorgt voor een evenwichtiger gevoel en minder prikkelbaarheid en ook voor betere nachtrust.
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  heel goed en nog voordelig ook . Een snelle vlotte verzending vandaag bestellen en zeker morgen geleverd zonder problemen . Zeker een aanrader en ik ga dit nog doen in de toekomst.

Iso-XX 1010mg kopen

Je kan Iso-XX 1010mg van het merk Nutriphyt, geproduceerd door NUTRIPHYT, bestellen in België bij Farmaline via de volgende categorie:
Welzijn & Gezondheid > Vrouw > Menopauze
50+ > Menopauze