€ 43,99
€ 36,07
Bespaar 18% (€ 7,92)
Promotie -18% korting geldig t.e.m. 31/01/2019
Dit product wordt gratis geleverd!

Omschrijving van Etixx Iron 125 AA

IJzer is een functionele component van hemoglobine en myoglobine, twee stoffen verantwoordelijk voor het transport en de opslag van zuurstof in ons lichaam. De fysieke prestaties zijn afhankelijk van een efficiënte levering en gebruik van zuurstof in de actieve spieren. Daarom speelt ijzer dus een belangrijke rol. Het helpt met de energieproductie en draagt bij tot een normaal zuurstoftransport. Tot slot is ijzer ook nodig voor de aanmaak vanrode bloedcellen, de cognitieve functie en de normale werking van het immuunsysteem.

IJzertekorten zijn niet ongewoon. Een langdurig tekort aan ijzer kan leiden tot bloedarmoede (= anemie), wat sterke vermoeidheid met zich brengt en dus negatieve gevolgen heeft voor de sportprestaties. Een bloedanalyse bij de arts kan snel uitsluitsel geven over eventuele tekorten.

IJzer is erg belangrijk voor de werking van de spieren tijdens inspanningen, omdat het bijdraagt tot een gezond zuurstoftransport in het lichaam, daarom is Etixx Iron 125 AA zo interessant voor sporters. Bij hoogtestages bijvoorbeeld zorgt supplementatie voor de aanmaak van rode bloedcellen. IJzer wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C en minder goed in combinatie met cafeïne of calciumrijke producten. Etixx Iron 125 AA bevat bovendien vitamine C, B2 en B6, die bijdragen aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Vitamine B12activeert de natuurlijke energie in het lichaam en de aanmaak van rode bloedcellen. Mangaan draagt bij aan de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress en ondersteunt het normale energiemetabolisme.

Etixx Iron 125 AA maakt gebruik van een chelaatvorm (gebonden aan aminozuren) en is daardoor gemakkelijk verteerbaar.

Voor wie kan Etixx Iron 125 AA voordelig zijn?

Etixx Iron 125 AA is vooral geschikt voor duursporters die extra nood kunnen hebben aan ijzer (wielrennen, langeafstandslopen, triatlon ...). Daarnaast kan dit supplement nuttig zijn voor alle andere sporters die vermoeid zijn of minder energie hebben.Zeker ook aan te raden voor risicogroepen: vrouwen, vegetariërs/veganisten en atleten die een dieet volgen. Ook op hoogtestage kan het ijzer in Etixx Iron 125 AA voor een optimale aanmaak van rode bloedcellen en het zuurstoftransport.

Indicatie

 • Hooggedoseerd ijzerpreparaat in aminozuur-chelaatvorm voor betere absorptie
 • Bevat vitaminen en mineralen die bijdragen tot beter opname van ijzer
 • Minimaal risico op constipatie dankzij aminozuurchelaatvorm

Gebruik van Etixx Iron 125 AA

1 vegetale capsule per dag of volgens voorschrift.

Ingrediënten Etixx Iron 125 AA

Chlorella (gestandaardiseerd op chlorofyl) – IJzerbisglycinaat – Gelatine – L-ascorbinezuur– Chlorofyl – Wijnstok droog extract (Vitis Vinifera, maltodextrine) - Nicotinamide – Magnesiumstearaat - Mangaanbisglycinaat - pyridoxine HCl– Koperbisglycinaat – Riboflavine– thiamine HCl – Foliumzuur -Cyanocobalamine

€ 43,99
€ 36,07

Laatste reviews en ervaringen met Etixx iron 125 aa

Schrijf een review
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  informatieve site, correcte informatie, correcte en snelle levering
 • 5/5
  Beoordeeld door
   
  Ik heb dit genomen tijdens mijn voorbereiding op het wielerseizoen van 2010 en ik moet zeggen dat ik in topvorm aan de start van het seizoen kwam. In de omschrijving wordt gezegd dat dit product een positieve invloed heeft op het hematocriet en dit is zo. Echt en top product!

Etixx Iron 125 AA kopen

Je kan Etixx Iron 125 AA van het merk Etixx, geproduceerd door TEAM ETIXX , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Vitamines & Voedingssupplementen > Ijzer
Vitamines & Voedingssupplementen > Multivitaminen
Welzijn & Gezondheid > Specifieke dieetvoeding > Preparaten voor sportinspanningen
Welzijn & Gezondheid > Sport > Energie > Supplementen