Black-friday

 

 

 

Black Friday 2020

Iedereen kijkt vol spanning uit naar 27 november 2020. Dan is het Black Friday en vele webshops, waaronder ook Farmaline, geven hoge kortingen en leuke promoties. Maar wat is Black Friday precies en hoe is het ontstaan?

Wat is Black Friday?

Black Friday komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en valt altijd op de eerste vrijdag na Thanksgiving. Vele Amerikanen nemen deze vrijdag als brugdag om samen met de familie voorbereidingen te treffen voor het kerstfeest en om alvast de eerste kerstinkopen te doen. Hierdoor hebben handelaars op deze dag een hogere omzet waar ze gebruik van maken om speciale acties, promoties en kortingen aan hun klanten te geven. In de USA wordt Black Friday voornamelijk gebruikt door fysieke winkels. Amerikaanse online-retailers hebben daarom Cyber ​​Monday gelanceerd die plaatsvindt op de maandag na Black Friday. In België worden Black Friday en Cyber ​​Monday vooral toegepast door online-winkels.

Waarom noemen we het Black Friday?

De oorsprong van deze term is niet helemaal duidelijk. In de jaren '60 werd het voor de eerste keer gebruikt door de politie om de drukte te beschrijven op de trottoirs en files op de wegen die eruitzag als één zwarte massa. Een andere uitleg voor de naam Black Friday is dat handelaars in deze periode voor het eerst zwarte in plaats van rode cijfers begonnen te halen. De Belgische "zwarte vrijdag" heeft hier niets mee te maken.

Black Friday-aanbiedingen bij Farmaline

Zwart is de dag helemaal niet, want ook bij Farmaline, dé online apotheek voor België, kan je Black Friday-koopjes vinden. Ontdek ons aanbod en profiteer van hoge kortingen!