Omschrijving van Veinofytol 50mg

Veinofytol is een geneesmiddel op basis van planten dat bij volwassenen wordt gebruikt bij de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie, die gekenmerkt wordt door gezwollen benen, spataders, een gevoel van zwaarte, pijn, vermoeidheid, jeuk, spanning en krampen in de kuiten. Het gebruik van dit geneesmiddel sluit de noodzaak van een medisch onderzoek niet uit. Het gebruik bij jongeren moet onder medisch toezicht gebeuren.

Gebruik van Veinofytol 50mg

De gebruikelijke dosering bij volwassenen is 1 capsule 2 maal per dag tijdens de maaltijden. De capsules mogen tijdens het ontbijt, de middag of avondmaaltijd worden ingenomen. Overschrijdt de maximale dosis van 3 capsules per dag niet. De capsule moet worden ingeslikt met een groot glas water.

Ingrediënten Veinofytol 50mg

De werkzame stof in dit middel is aescine. Iedere capsule bevat 227 – 313 mg droogextract van paardekastanje (Aesculus hippocastanum L., semen) wat overeenkomt met een hoeveelheid van 50 mg totale saponosiden, uitgedrukt in anhydrisch aescine.
Oplosmiddel : Ethanol 50 % V/V.
De andere stoffen in dit middel zijn :
Capsule-inhoud : microkristallijne cellulose, colloïdaal anhydrisch silicium, tricalciumfosfaat, magnesiumstearaat, talk.
Capsulewand : gelatine, titaandioxide (E171), rood ijzeroxide (E172), allura AC rood (E129).
Hulpstoffen in het extract : maltodextrine, colloïdaal anhydrisch silicium.

Bijwerkingen van Veinofytol 50mg

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Er werden gevallen van gastro-intestinale stoornissen, hoofdpijn, duizeligheid, jeuk en allergische reacties gemeld. Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen ? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter staat ? Neem dan contact op met uw arts of apotheker

Waarschuwing

Download de bijsluiter voor een volledig overzicht!
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Veinofytol 50mg 40 capsules
€ 10,51

Veinofytol 50mg kopen

Je kan Veinofytol 50mg van het merk Tilman, geproduceerd door TILMAN , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Hart & Bloedvaten