Omschrijving van Nizoral

Nizoral kan men gebruiken bij hoofdroos en seborroïsch eczeem. Bij de eczeem is de zalf van Nizoral gebruikelijk het aangewezen middel. Nizoral bestaat ook in tablet vorm of als shampoo. Gecombineerd geeft het nog betere resultaten.

Indicatie

Huidinfecties door dermatofyten of gisten die door hun lokalisatie en beperktheid in oppervlakte adequaat met een topisch middel kunnen worden behandeld (tinea corporis, tinea cruris, tinea manus, tinea pedis, huidcandidose en pityriasis versicolor). Ook seborreïsche dermatitis, een aandoening waarbij Pityrosporum een centrale rol speelt, kan met Nizoral crème behandeld worden.
Voor die mycosen waarbij een topische behandeling niet toepasbaar is, is ketoconazole in zijn orale afleveringsvormen aangewezen.

Gebruik van Nizoral

Tinea pedis.
Voor milde infecties dient men Nizoral crème tweemaal daags op het letsel aan te brengen en dit zonder onderbreking gedurende één week.
Meer ernstige of uitgebreide infecties (bijv. ter hoogte van de zool, de zijkant van de voet of de nagel) moeten 2 - 6 weken behandeld worden of met een orale vorm.
Andere dermatofytosen (tinea corporis, tinea cruris, tinea manus en huidcandidose)en pityriasis versicolor.
1 maal per dag de crème op het letsel aanbrengen en zachtjes met de vinger in de huid wrijven. Die behandeling dient ononderbroken te worden voortgezet tot één week na het volledig verdwijnen van het letsel.
De behandelingsduur varieert, volgens de lokalisatie en uitgebreidheid van het letsel, van 2 tot 6 weken.
Seborreïsche dermatitis.
1 tot 2 maal per dag de crème op het letsel aanbrengen, naargelang van de ernst en de uitgebreidheid van het letsel.

Ingrediënten Nizoral

Ketoconazol 20mg/g crème

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Nizoral 30 g crème
€ 6,99

Nizoral kopen

Je kan Nizoral van het merk Johnson - Johnson OTC, geproduceerd door JOHNSON & JOHNSON CONSUMER OTC , bestellen in België bij FARMALINE via de verzameling Nizoral of via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid > Schimmels - Wratten
Geneesmiddelen > Hoofdhuid - Haarproblemen > Roos