Laxafytol 20 capsules

Gebruik van Laxafytol

Gelieve deze instructies nauwgezet te volgen, tenzij uw arts u andere instructies heeft gegeven.
Raadpleeg uw arts of apotheker in geval van onzekerheid.
Indien er geen enkele verbetering merkbaar is, opnieuw uw arts raadplegen.
Volwassenen en kinderen van meer dan 12 jaar : 1 capsule per dag bij het slapengaan of ’s morgens voor het ontbijt. Maximum 2 capsules per dag. De capsule inslikken bij het drinken van een groot glas water. Om de constipatie te overwinnen, is het wenselijk om veel water te drinken (2 liter per dag) en om vezelrijke voeding te eten (fruit, groenten, volledige granen).

Bijwerkingen van Laxafytol

De eventuele ongewenste effecten.
Zoals alle geneesmiddelen, kan LAXAFYTOL ongewenste effecten hebben. In geval van overdosering, kan LAXAFYTOL diarree of buikpijn veroorzaken. Langdurig gebruik kan aanleiding geven tot vocht- en zoutverlies (vooral kalium), spierzwakte en gewichtsverlies. De urine krijgt soms een bruinrode kleur. Langdurig gebruik van dit geneesmiddel kan aanleiding geven tot het zwart verkleuren van het darmslijmvlies en van de endeldarm. Deze bijwerkingen verdwijnen wanneer de behandeling wordt stopgezet. Indien u ongewenste effecten zou opmerken die niet in deze bijsluiter zijn vermeld en die u als ernstig beschouwt, gelieve dit aan uw arts of apotheker te melden.

Waarschuwing

Het geneesmiddel niet langer dan 10 dagen innemen zonder medischadvies.
Buiten het bereik en het zicht van kinderen bewaren.
Bewaren bij een temperatuur beneden 25°C, beschermd tegen het licht en vocht. Het is raadzaam het geneesmiddel in de oorspronkelijke verpakking te bewaren. LAXAFYTOL niet gebruiken na de vervaldatum die staat op de verpakking na de afkorting «EXP» : de eerste 2 cijfers wijzen op de maand en de laatste 2 op het jaar. Het product vervalt op de laatste dag van de aangeduide maand.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Laxafytol 20 capsules
€ 6,86
Product niet verkrijgbaar

Laxafytol kopen

Je kan Laxafytol van het merk Tilman, geproduceerd door TILMAN , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Darmstoornissen
Geneesmiddelen > Darmstoornissen > Constipatie