Omschrijving van Lamisil Dermgel 1%

Lamisil DermGel
De werkzame stof in Lamisil DermGel is terbinafine.
Terbinafine is een antischimmelmiddel. Het is te gebruiken bij schimmel- en gistinfecties en bij voetschimmel.

Dit middel bestrijdt schimmelinfecties van de huid, zoals voetschimmel (zwemmerseczeem) en Candida-infecties. Het beschadigt de celwand van de schimmel, waardoor de schimmel afsterft. Bij huidinfecties merkt u na enkele dagen behandeling dat de jeuk en roodheid minder worden. De genezing duurt bij eenvoudige huidinfecties één tot twee weken.

Voetschimmel is een schimmelinfectie van de huid op de voeten, meestal tussen de tenen.

Gebruik van Lamisil Dermgel 1%

Huidinfecties: de schimmeldraden bevinden zich tot een eindje buiten de ontstoken plek. Smeer de crème of gel daarom één cm breder dan de ontstoken plek.
Voetschimmel: vóór iedere toepassing de voeten goed wassen, en eventuele schilfers verwijderen.

Als u dit middel één keer per dag gebruikt: bij voorkeur 's avonds voor het slapen gaan.
Als u dit middel tweemaal per dag gebruikt: 's ochtends en 's avonds. Zo zorgt u voor een gelijkmatig effect gedurende een etmaal.

Houdt u er rekening mee dat dit een kuur is, die u niet mag onderbreken en geheel moet afmaken. Ook al zijn de infectieverschijnselen al vóór afloop van de kuur verdwenen; dit betekent nog niet dat alle schimmels verdwenen zijn. Huidinfecties vereisen in het algemeen één tot twee weken behandeling.

Waarschuwing

De behandelde plek kan geïrriteerd of branderig aanvoelen en rood worden en gaan jeuken. Dat is in het algemeen geen reden tot ongerustheid. Als de roodheid en jeuk na enkele dagen van gebruik niet verdwijnen, kan dat duiden op een allergische reactie. Wanneer de irritatie na het aanbrengen na een paar dagen van gebruik niet afneemt, moet u contact opnemen met uw arts. Het kan zijn dat u overgevoelig bent voor dit middel. Blijkt u inderdaad overgevoelig te zijn, meld dat dan altijd aan het apotheekteam. Zij zullen ervoor zorgen dat u dit (of een verwant) middel in het vervolg niet meer krijgt.

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 10,93
€ 9,40

Lamisil Dermgel 1% kopen

Je kan Lamisil Dermgel 1% van het merk Lamisil, geproduceerd door GLAXOSMITHKLINE CONS. HEALTHCARE , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid > Schimmels - Wratten