Omschrijving van Kamillosan 2% Crème

Kamillosan® 2% crème is een dermatologisch preparaat op basis van het ethanolisch standaardextract van de medicinale plant Chamomilla recutita, die deel uitmaakt van de composietenfamilie Asteraceae. De voornaamste actieve bestanddelen van dit topisch geneesmiddel zijn naast flavonoïden ook chamazuleen en bisabolol, de typische inhoudsstoffen van de essentiële olie van kamillebloemen. Deze plantaardige ingrediënten hebben o.a. antiseptische en antiflogistische eigenschappen.

Indicatie

Kamillosan® crème is aangewezen voor de lokale en aanvullende behandeling van lichte huidaandoeningen. Kamillosan® crème heeft een jeukbestrijdende, verzachtende, ontstekingswerende en wondhelende werking. Kamillosan® crème kan ook worden gebruikt bij capillaire broosheid.

Gebruik van Kamillosan 2% Crème

Kamillosan® crème wordt 2- tot 3-maal per dag aangebracht op de aangetaste, geïrriteerde delen van de huid van jonge kinderen, adolescenten en volwassenen. Een dun laagje crème wordt gelijkmatig op de huid verdeeld en zachtjes ingemasseerd.

Waarschuwing

Overgevoeligheid voor één van de planten van de Asteraceae-familie is een contra-indicatie.
Kamillosan® crème mag tijdens de borstvoedingsperiode niet worden aangebracht op de borsten.
Kamillosan® crème bevat parabenen als bewaarmiddel. Bij personen die gevoelig zijn aan methyl-4-hydroxybenzoaat en propyl-4-hydroxybenzoaat kan er eventueel contactdermatitis optreden.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 6,93
€ 6,03

Kamillosan 2% Crème kopen

Je kan Kamillosan 2% Crème van het merk Meda Pharma, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Huid > Huidirritatie