Omschrijving van Kamillosan Oplossing

Kamillosan® oplossing is een vloeistof op basis van kamille-olie en het ethanolisch standaardextract van de bloemen van de medicinale plant Chamomilla recutita (zonder anthecotulide-allergeen), die deel uitmaakt van de composietenfamilie Asteraceae.
De voornaamste actieve bestanddelen van dit vloeibaar geneesmiddel voor zowel inwendig als uitwendig gebruik zijn naast flavonoïden ook chamazuleen en bisabolol (= levomenol), de typische inhoudsstoffen van de essentiële olie van kamillebloemen. Deze plantaardige ingrediënten hebben o.a. antiflogistische, antiseptische en antispasmolytische eigenschappen.
 
De therapeutische waarde van kamille ligt in de gecombineerde effecten van verschillende (vet- en wateroplosbare) bestanddelen. Bijgevolg is het belangrijk om gebruik te maken van een gestandaardiseerd totaalextract van kamille, zoals Kamillosan®, en niet enkel van de afzonderlijke bestanddelen van kamille.

Indicatie

Kamillosan® oplossing (35% alcohol) is aangewezen voor de lokale en aanvullende behandeling van irriterende huid- of mondaandoeningen. Kamillosan® oplossing heeft een jeukbestrijdende, verzachtende, antiseptische en ontstekingswerende werking. Kamillosan® oplossing kan ook worden gebruikt voor de symptomatische behandeling van lichte spijsverteringsstoornissen, na uitsluiting van een ernstige gastro-intestinale aandoening.

Gebruik van Kamillosan Oplossing

Kamillosan® oplossing voor uitwendig gebruik kan worden toegepast bij zowel jonge kinderen, adolescenten als volwassenen. Kamillosan® oplossing voor inwendig gebruik mag worden ingenomen vanaf de leeftijd van 12 jaar.
De meeste cutane en orale toepassingen vereisen een verdunning van Kamillosan® oplossing.
Ontsteking van de huid: 2 soeplepels van 15 ml in het badwater of 1 soeplepel van 15 ml in 1 liter water op een (vochtig) kompres.
Droge mond, slechte adem: halve koffielepel (2,5 ml) in een halve tas lauw water (mondspoeling, te gorgelen gedurende 1 à 2 minuten).
Maag- en darmstoornissen: halve koffielepel (2,5 ml) in een kopje lauw water, kamillethee te drinken bij de maaltijden.
Kamillosan® oplossing wordt onverdund gebruik voor de behandeling van ontstekingen in een pijnlijke mond met aften (aan te stippen met een wattenstaafje).

Ingrediënten Kamillosan Oplossing

Ethanolische extracten van kamillebloemen (Chamomilia recutita (L.) Rauschert) (1:4,0-4,5) met bisabolol 50 mg, apigenine-7-glucoside min. 150 mg, arlatone 975, ethanol, aqua purif. q.s. ad 100 g.

Waarschuwing

Overgevoeligheid voor planten of plantaardige bestanddelen afkomstig van de familie van de Asteraceae (composieten, samengesteldbloemigen) een contra-indicatie.
Kamillosan® oplossing mag tijdens de borstvoedingsperiode niet worden aangebracht op de borsten.
Kamillosan® oplossing bevat alcohol (35%) en mag niet worden toegediend bij patiënten die verslaafd zijn aan alcohol of patiënten die middelen innemen tegen alcoholisme.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
€ 8,59
€ 7,73

Kamillosan Oplossing kopen

Je kan Kamillosan Oplossing van het merk Meda Pharma, geproduceerd door MEDA PHARMA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Mond & Tanden > Mondspoeling
Geneesmiddelen > Huid > Huidirritatie