Instillagel Spuitampullen 60 ml ampoules

Omschrijving van Instillagel Spuitampullen

Instillagel werkt plaatselijk verdovend en antibacterieel. De verdovende werking start na enkele minuten en houdt ongeveer 1-2 uur aan. Het werkzame bestanddeel lidocaïne is een plaatselijk verdovend middel van het amidetype. Het belet tijdelijk het gevoel van pijn. Het andere werkzame bestanddeel, chloorhexidine, is een ontsmettingsmiddel dat actief is tegen een groot aantal bacteriën.

De plaatselijke verdoving en desinfecterende werking van Instillagel® treedt in na 5-10 minuten.

Indicatie

Deze gel wordt gebruikt bij het inbrengen van catheters of instrumenten via urinewegen, anus, mond- en keelholte of via operatief aangebrachte lichaamsopeningen bij volwassenen of kinderen.

Gebruik van Instillagel Spuitampullen

Uitwendig gebruik.

Ingrediënten Instillagel Spuitampullen

Bevat per 100 ml gel 2,09 g lidocaïnehydrochloridemonohydraat en 52,3 mg chloorhexidinegluconaat als werkzame bestanddelen.
Daarnaast bevat de gel per 100 ml: 62,7mg methylhydroxybenzoaat (E 218) en 26,1mg propylhydroxybenzoaat (E 216), propyleenglycol, hydroxyethylcelluIose, natriumhydroxide en gezuiverd water.

Bijwerkingen van Instillagel Spuitampullen

Gevallen waarin dit geneesmiddel niet moet worden gebruikt
Bij personen die overgevoelig zijn voor plaatselijke verdovingsmiddelen van het amidetype zoals lidocaïne, voor chloorhexidine of voor een van de andere bestanddelen van het product.
Wisselwerking met geneesmiddelen die het hartritme regelen, kan voorkomen als er Instillagel® terecht komt in het bloed.

Plaatselijke irritatie en allergische reacties in het lichaam treden zeer zelden op. Indien deze vermelde bijwerkingen ernstig zijn, waarschuw dan onmiddellijk een arts. Waarschuw ook een
arts indien een bijwerking optreedt die niet wordt vermeld in deze bijsluiter.

Waarschuwing

Voorzichtigheid is geboden bij open wonden of ernstig beschadigde slijmvliezen en/of infecties in het gebied waar de gel wordt toegepast. Er is een risico op verhoogde opname van het geneesmiddel in de bloedsomloop. Vooral bij patïenten met hartfunctie-stoornissen of epilepsie moet men hier rekening mee houden. Instillagel® bevat chloorhexidine en lidocaïne. Het mag niet op hersenweefsel, de hersenvliezen of het middenoor worden gebracht. Vermijd contact met de ogen. Linnengoed dat in aanraking is geweest met chloorhexidine krijgt bruine, niet verwijder bare vlekken, indien er wordt gebleekt met chloorhoudende middelen. Bij bleken met perboraat treden deze verkleuringen niet op. Dit product bevat methyl- en propylhydroxybenzoaat. Benzoaten irriteren de huid, ogen en slijmvliezen. Het kan het risico op geelzucht bij pasgeborenen
verhogen.
Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Indien er bijwerkingen optreden, neem meteen contact op met uw huisarts.
Instillagel Spuitampullen 60 ml ampoules
€ 14,59

Instillagel Spuitampullen kopen

Je kan Instillagel Spuitampullen van het merk Melisana, geproduceerd door MELISANA , bestellen in België bij FARMALINE via de volgende categorie:
Geneesmiddelen > Steriele Oplossingen